konicekbily komentáře u knih
Dobře vymyšlený příběh posuzuji s tolerancí k době, kdy byl napsán. Možná až moc podrobností o kybernetice knize trochu odebralo na aktuálnosti.
Mezi básníky ho nikdo nezval, ani Nezval a přesto jeho texty někdy i zlidověly.
Asi tak nějak se handluje ve vysoké politice dodnes. Lid je třeba nějak obalamutit a my si mezi sebou dáme vysokou hru.
Moje první knížka této autorky, přečteno v šestnácti letech, poté ještě dvakrát.
Prvních sto stránek vyjma řečí o utopené je rekapitulací předchozích knih. Připadá mi, že honí pouze počty stránek.
Dobře vybraný soubor z díla autora.
Spíše než detektivka nebo krimi je to spíše sága o soukromém životě hlavních vyšetřovatelů. a jejich nejbližšího okolí.Podrobný popis života umožňuje až moc větvení děje (Spencer a bratr Pedera) a to autorce poskytuje prostor k přebujelým kombinacím. Původní hlavní podezřelí se z příběhu bez vysvětlení vypaří a vše směřuje ke "thrillerovskému závěru".
Ve velkém guláši je hodně omáčky, opepřené podrobnostmi a úchylkami v životě hlavní vyšetřovatelky. A navíc je to zamotané, že nedokáži říci, kdo to a jak rozmotá. Je tam tolik postav, asi si je dám do Excelu!
Zajímavý námět, ale kniha asi utrpěla dvojím překladem - přes němčinu.
Kdo přečetl původního soudce TI tak se obejde od této napodobeniny.
První moje kniha autora. Napětí, tempo, záhady, úvahy účastníků příběhu a měnící se cíle vyšetřovatelů - kdo to udělal - přispívají k tomu, že se kniha podařila.
Spíše popisování metod práce policie než namáhání šedých buněk mozkových. Čtení na dovolenou.
Obchod s bílým masem není vůbec jednoduchý a někdy přinese zajímavá řešení.
Myslí si, že složka 64 od Adlera je lepší.
Výborná kniha nejen pro sportovce! Kniha nepopisuje jenom cviky, jak to bývá obvyklé, ale vysvětluje i proč se má takto cvičit a podrobněji popisuje i chybná provedení cviků. Až tady jsem pochopil, jak složitým "zařízením" je naše "pohybová soustava".
Tyto detektivky nejsou úplná špička autorovy tvorby. Celkově - průměr.
Zajímavá knížka velice dobře použitelná pro šachisty více stupňů znalostí - začátečníky i pokročilejší. Oceňuji zpracování příkladů, které možná přímo nutí čtenáře, aby hledali samostatně řešení. Pokud nechtějí bádat, mohou se ihned přesvědčit - jaké chyby dělají i velmistři!
Perry je na dovolené, chce si odpočinout, ale jeho pobytu si všimne jedna obyvatelka ze sousedství. Stejný scénář: několik variant řešení - ale jeden ze svědků před soudem vypovídá nepravdivě. Který to je, kdo je vrah se dozvíme až v poslední části příběhu.
Místy poměrně nudný příběh z lékařského prostředí. Žádný velký trhák to není.