Kozlik_nbk Kozlik_nbk komentáře u knih

Bílá věž Bílá věž Juraj Červenák

Hned na začátku se člověk musí poklonit autorovi za propracovanost a historické detaily dovedené do stavu dokonalosti a velké hloubky. V celé sérii se člověk sžije s bandou bohatýrů, kteří i když jsou nejlepší zbraň knížete nezapomínají na věrnost, jsou to bratři ve zbrani i s džbánkem kyjevského piva či medoviny, o zábavu se postará Mikuli se svým zpěvem. V průběhu knihy vznikla u mě nepopsatelná nenávist k osobě, která bývala kdysi bohatýrem jménem Volch a vznikne určité pouto k Iljovi Muromcovi, Aljoša, Mikula, Danilo, Samson a dalším bohatýrům či Einar a další varjagové, pohybující se v sérii Bohatýr.

Skvělé zakončení trilogii s lehce otevřeným koncem, který se podle mého tucha dopisovat určitě nebude. Knihu a celou sérii Bohatýr nelze nedoporučit...

17.03.2014 5 z 5

Krvavé pohraničí Krvavé pohraničí Vladimír Šlechta

Moje první knížka, kterou jsem si koupil od Šlechty a taky první kouopená fantasy knížka. Od té doby jsem přečetl mnoho knih od autora a jeho knížky a příběhy postav jsem si zamiloval a vžil se do jejich života.

13.02.2014 4 z 5

Hořící přízraky Hořící přízraky Vladimír Šlechta

Tento díl byl pro mě nejlepší z celé trilogie Gordonova země. Tak rychle jsem snad ještě žádnou knihu nespolykal. Můžu jen doporučit za skvělý napínavý a dobrodružný příběh.

13.02.2014 5 z 5

Děsný deník Děsný deník Terry Deary

Pro mě nejslabší kniha, kterou jsem od autora četl.

11.02.2014 2 z 5

Keltští hrdlořezové Keltští hrdlořezové Terry Deary

Série Děsivé dějiny dokáže potěšit snad každého čtenáře. Je velmi vtipná, poutavá a nakonec i poučná zvlášně ujetým způsobem.

11.02.2014 4 z 5

Nirvana: Come As You Are Nirvana: Come As You Are Michael Azerrad

Pro fanouška Nirvany je tato kniha jasnou povinností k přečtení. Pokud člověk nechce zůstat jen u článku, ze kterých vycházejí po většinou samé bláboly. Mezi další kníhy (v cz), které by člověk zajímající se o Nirvanu měl přečíst jsou "Jak vznikaly písně" či "Těžší než nebe". Mě osobně přijde "Come as you are" lepší i když může být pro někoho napsaná hůře a mnohem méně neuhlazeně a nepřipraveně než "Těžší než nebe".

11.02.2014 4 z 5

Tuláci a ostrované Tuláci a ostrované Steve Cockayne

Do knihy jsem se vcelku rychle vžil, ale to je jediné co po přečtení knížky můžu kladného říct. U každého autora se najde něco v čem, alespoň trochu vyniká či co zaujme a dokáže to následně prodat i v knize. V této knize jsem si pro sebe nic z toho nenašel. Bídnej děj, časté nudné pasáže a ani v dialozích. Na dlouhou dobu u mě nujnudnější kniha.

11.02.2014 1 z 5