Krbi komentáře u knih
Tak tady jsem šlápl vedle. Nehodnotím, jelikož jsem nedočetl. Asi moje chyba.
Kniha není pro čtenáře, kteří mají rádi vše vysvětlené, uzavřené. Je fakt že kniha v závěru nabízí více otázek než odpovědí, ale atmosféra a konec konců i samotný příběh, jakkoli tonoucí v mlze a náznacích, byl dech-beroucí. Srovnání s Kingem je přešlap distributora. Autor odvedl, perfektní práci. Mravenci ožírají měsíc...
Dnes už v podstatě historický materiál. Kniha přináší řadu fotografií, většinou z druhé poloviny 50.let dvacátého století. V knize můžeme vidět jak vypadal vrchol Pradědu, chata Ovčárna či Barborka, před sedmdesáti lety. Lze doporučit všem, které zajímají Jeseníky a jejich historie.
Zajímavý obrazový dokument o Jesenických Horách zhruba v období 1970-1980.
Důležitá kniha pro všechny, které zajímá historie Jeseníků (pokud budeme počítat Kralický Sněžník k Jeseníkům) zasvěcená publikace, plná cenných informací.
Je to kniha knih! Po roce 89' se objevilo několik cenných publikací například od Drahomíra Polácha, či Vítěslava Korandy, ale rozsah, podrobnost a vyčerpávající informovanost této knihy (včetně ilustrací, map a fotografií) bude stěží kdy překonána.
Při čtení této knihy se mi doslova tajil dech. Toulání po Jesenických horách pro mne po té dostalo nový rozměr.
Nesmírně cenný počin. Většina knih na toto téma, používá jako hlavní zdroj informací Kaplického Kladivo na čarodějnice a stejnojmenný film Otakara Vávry. Autoři zde ale pracovali, s opravdu dobovými materiály a dokumenty a nefabulovali. Kdo chce pochopit čarodějnické procesy na severní Moravě na v druhé polovině 17.stol, ať si přečte tuto knihu.
Nepostradatelná kniha pro ty, které zajímá bluesová hudba, její kořeny a vývoj. Jedná se o jedinou knihu svého druhu, která vyšla česky. Často se k ní vracím a pracuji s ní v podstatě jako s encyklopedií, i když tou kniha není. Je v ní ale možné si vyjasnit a ověřit určité souvislosti, jména hudebníků, data...
Zakončení trilogie Modrá Rokle-Ztracený kamarád-Jeskyně Saturn. Úchvatné výtvarné zpracování Káji Saudka. Příběh z pera Jaroslava Foglara ve stylu Rychlých Šípů, jsme hltali na stránkách časopisu Kometa počátkem 90.let. Příběh se v třetím díle tak zcela neuzavřel - zmizelý kamarád Elvi se neobjevil ani se nezjistilo co se s ním stalo. Možná že Foglar měl v hlavě další pokračování, ale na to už nedošlo.
Některé povídky koketují se sci-fi a hororem. Mysteriózní atmosféra prostupuje téměř celou knihou. Vše je postupně rámováno ironií a černým humorem. Wabiho povídky jsou stejně nezaměnitelné a charakteristické jako jeho písně.
Objemná publikace obsahující veškeré autorovy texty (česky i anglicky) od prvního alba v roce 1961 až po desku Love and Theft z roku 2001
Přehledná a čtivá kniha o tvorbě a osobním životě Boba Dylana od Roku 1941 do roku 1990. Kniha podrobně popisuje okolnosti vzniku Dylanových nahrávek, průběhu koncertních turné...
Knihu jsem četl poprvé na konci 90.let kdy jsem hojně čundroval a povídky (hlavně ty od Wabiho Ryvoly) mne silně zasáhly. Především povídky: Šedesát stupňů celsia pod pod nulou, Usárna a Dusno. Kniha zaujme i obálkou, jejíž autorem je marko Čermák.
V patnácti letech byla pro mne tato kniha prvním seznámením s trampskou literární tvorbou a příběhy společně se stylovými fotografiemi pro mne znamenaly jeden s impulzů k tomu začít jezdit na čundry. V knize jednoznačně vyčnívá povídka Jaroslava Velinského (Kapitána Kida) Ti Dva, která není "jen" trampskou povídkou" a jednou nejlepších sci-fi povídek u nás. Kuriozní pro mne bylo první setkání s písňovou tvorbou bratří Ryvolů, od kterých je tu kromě povídek i několik textů písní. Píseň Země tří sluncí jsem slyšel poprvé hrát až později, ale nejdříve jsem četl její text v této knize.