kryspin66 kryspin66 komentáře u knih

A všichni svatí spali 2 A všichni svatí spali 2 Sharon Kay Penman

Pokračování velmi pěkného historického románu od autorky. Různé pohledy na způsob vládnutí v historii Anglie zúčastněných protichůdných postav Štěpána na straně jedné a teď Jindřicha a Maud na straně druhé.

21.08.2014 4 z 5

A všichni svatí spali 1 A všichni svatí spali 1 Sharon Kay Penman

Velmi pěkný historický román od autorky. Různé pohledy na způsob vládnutí v historii Anglie zúčastněných protichůdných postav Štěpána na straně jedné a Maud na straně druhé.

11.08.2014 4 z 5

Král králů Král králů Harry Sidebottom

Druhý díl Král králů je asi na stejné úrovni jako první díl. V druhé půlce knihy je děj poutavější. Ten jsem přečetl jak se říká jedním dechem. Už se těším jak bude příběh Balisty pokračovat. Tentokrát v zajetí Peršanů.

14.06.2014 4 z 5

Katova dcera a čaroděj Katova dcera a čaroděj Oliver Pötzsch

Vcelku dobré počteníčko. Vraha jsem uhodl skoro v polovině knížky, ale příběh mě upoutal. Mohu tento další díl jen doporučit.

10.04.2014 4 z 5

Hamilkar: Lev z písčin Hamilkar: Lev z písčin Patrick Girard

O Kartágu jsem doposavaď moc nevěděl. Věděl jsem že existovalo, ale nevěděl jsem nic o jeho rozloze, vývoji a osudu. Moc pěkně napsané kniha autora. Jsem zvědav jak bude pokračovat druhý díl, tedy o Hanibalovi.

17.03.2014 4 z 5

Rány na cti Rány na cti Anthony Riches

Román mi mile překvapil. Těším se na další díl. Možná i lepší než Scarow.

10.02.2014 5 z 5

Vlk plání Vlk plání Conn Iggulden

Kniha se mi velmi líbila. Měla strhující děj. Zajímavé jaké měl Čingischán drsné dětství až do dospělosti. Doporučuji.

04.02.2014 5 z 5

Boudica 4 - Ve znamení hada Boudica 4 - Ve znamení hada Manda Scott

Poutavá kniha. Neustále se něco děje. Řada postav s rozličným příběhem života. Dějiny Británie mě zajímají a je to zase z jiného úhlu pohledu než ze strany římských legií (Simon Scarrow atd,). Tento díl už není jako předchozí tři, ale celá tetralogie stojí za přečtení. Doporučuji.

30.01.2014 4 z 5

Boudica 3 - Ve znamení psa Boudica 3 - Ve znamení psa Manda Scott

Poutavá kniha. Neustále se něco děje. Řada postav s rozličným příběhem života. Dějiny Británie mě zajímají a je to zase z jiného úhlu pohledu než ze strany římských legií (Simon Scarrow atd,). Jsem zvědavý jak osudy budou pokračovat v dalším dílu.

17.01.2014 4 z 5

Boudica 2 - Ve znamení býka Boudica 2 - Ve znamení býka Manda Scott

09.01.2014 4 z 5

Boudica 1 – Ve znamení orla Boudica 1 – Ve znamení orla Manda Scott

02.01.2014 4 z 5

Píseň meče Píseň meče Bernard Cornwell

Další velmi čtivý díl. Hlavně v druhé půlce a posledních 130stran mě děj upoutal, že jsem ho přečetl během jednoho odpoledne a večera.

19.11.2013 4 z 5

Modrý horizont Modrý horizont Wilbur Smith

Další velmi poutavý díl.

18.10.2013 4 z 5

Dravec Dravec Wilbur Smith

Super kniha plná děje. Těším se na další díl.

18.10.2013 4 z 5

Kniha tajemství Kniha tajemství Tom Harper (p)

Vcelku superkniha. Jméno Gutenberg jsem znal, ale víc jsem o něm nevěděl jako o Mistru hracích karet. Celý jejich život je vkusně zasazen do detektivního děje novodobých postav. Doporučuji přečtení.

09.10.2013 5 z 5

Lazarova krypta Lazarova krypta Tom Harper (p)

Tato kniha patří k těm nejlepším od tohoto autora. Přečetl jsem jí jedním dechem. Mohu vřele doporučit.

02.10.2013 5 z 5

Na křídlech orla Na křídlech orla Simon Scarrow

Řím zrovna není můj šálek kávy, ale musím uznat, že autor v této sérii mě zaujal jak je vcelku přesný v historii. Příběhy legionářů jsou vkusně a nenásilně předkládány pro čtenáře. Vcelku jsem se sžil s Catonem a těším se na další díl série.

11.09.2013 4 z 5

Poklad Montséguru Poklad Montséguru Sophy Burnham

Trochu zvláštní styl psaní autorky. Chvíli mi trvalo vyznat se v příběhu, ale děj byl velmi poutavý a zajímavý. Vřele doporučuji.

01.09.2013 4 z 5

Kamenná pěst Kamenná pěst Peter Watt

Musím popravdě napsat, že jsem ke knize přistupoval nejistě. Ale příběh mě doslova pohltil a knihu jsem přečetl jedním dechem. Vřele doporučuji.

20.08.2013 5 z 5

Rytíři kříže Rytíři kříže Edwin Thomas

Druhý díl už nebyl tak poutavý jako Mozaika stínů, ale i tak ho můžu doporučit. Jsem zvědav co díl třetí.

12.08.2013 4 z 5