Kubas_cze komentáře u knih
Mám Keplera rád, ale WTF? Co tohle sakra bylo?
Co se týče beletrie, tak až na několik výjimek nečtu/neposlouchám prakticky nic jiného, než severské krimi. To znamená, že se považuji za člověka zvyklého na brutálnosti vražd i ponuré životní příběhy hlavních záporáků. Nadto jsem jako běžný čtenář-konzument zvyklý žít s hrdiny během všech jejich knih a pokud nejde o nového autora, donutím se knihy dočíst do konce, abych věděl, kde bude série v budoucnu pokračovat. Ale toto???
Popisy brutálních situací nejsou jen kepleristicky sadistické a hrubé. Jsou chvílemi fakt nechutné. Tak moc, že když v knize popisují znásilňování menstruujících dívek, přemýšlíte, jestli má tuto část na svědomí Alexander nebo jeho žena Coelho. A ať ten či ten, říkáte si, proč s ním ten druhým vůbec zůstává v partnerském vztahu, protože to víc než beletrii připomíná zvrácenou esej psychicky narušeného člověka.
Já si příště budu hodně rozmýšlet, jestli se do dalšího příběhu Joony pustím.
Pozn: "Přečteno" jako audiokniha v podání Pavla Rímského. Audio je skvěle zpracované s hlasem pana Rímského přesně padnoucím severským krimoškám. Bohužel, kvalita audia kvalitu knihy nezlepší.