Kunki komentáře u knih
Četl jsem ji pekelně dlouho. A pekelně dlouho budu tuto knihu trávit. Je otázkou, zda se vůbec události v knize obsažené strávit dají. Nepopiratelně jsem se během toho dlouhého čtení bavil, žasl, nesčetněkrát nevěřícně kroutil hlavou. V některých pasážích jsem proklínal svou lenost při hodinách dějepisu a nepochopené souvislosti jsem byl nucen dostudovat na webu. Obsáhlost díla je tak široká, že jsem musel na čas knihu odložit a odpočinout si od ní.
K Jacku Reacherovi se vracím tehdy, pokud si potřebuji odpočinout od každodenních starostí, od náročnějších knih atd. S klidem mohu říct, že Jack svůj úkol splnil. Dostal jsem přesně to, co jsem očekával. Nic víc, nic míň.
"... a na posvatném vzoru Čintanami, to se rozumí, se válí ta mrzká psí ropucha; když mne viděla, zavrtěla potěšeně tím tlustým jelitem, kterému se u jiných psů říká ocas."
Pokud si chcete oddychnout, hurá do toho :)
Frederic Henry
slečna Catherine Barkleyová
Helena Fergusonová
Rinaldi
Gordini, Passini, Manero, Guvuzzi
Opět tak jednoduché řešení celého případu.. a opět jsem na něj nepřišel.. :)
První Grisham. Děj přeplněn postavami (vypsal jsem si přes 30 jmen).
Poté jsem si pustil stejnojmenný film, na který odkazuje i obálka knihy, ale ten jsem otrávený po 20 minutách vypnul. Hlavní zápletka filmu vůbec nekoresponduje s knihou... alespoň jsem konečně pochopil, proč je v popředí obálky pistole - ačkoliv děj knihy opravdu žádným akčním thrillerem není.
"Historie se žije dopředu, ale píše dozadu." Madeleine Albright
„Průšvih!" volám do vysílačky.
Jako bych viděl jejich zkamenělé tváře. Agostino netrpělivě vyhrkl: „Co se stalo?"
Vychutnal jsem dramatickou pauzu.
„Dohrála mi kazeta v magneťáku!"
Jedna z nejlepších horolezeckých knih.
Lustig dokáže na takřka obyčejných věcech z života ukázat, jak ohavná válka je. Snad u žádného jiného autora popisujicí holocaust, me nepolevá horko a údiv, tak jako u něj...
Klobouk dolů. Dostal jsem přímej direkt do ksichtu za to, že jsem ke knize přistoupil tak ledabyle a bez zájmu. Vřele doporučuji.
Četl to někdo, než se kniha vydala?! Překlad stylem Google translator..