La Fiera

Pro mne asi zatím nejlepší díl z tého série. Dlouhá cesta. Sice jsem čekala trošku delší putování po znameních Athény, ale nevadí. Byla zase spousta jiných událostí a konec? No už je vidět, že tento příběh pokračuje a je dál vymyšlený. Konec jsem tak trošku očekávala od určité chvíle. Na Hádův chrám jsem opravdu zvědavá.

Typický autorův velmi čtivý styl psaní. Ačkoli tentokrát je příběh jinak vyprávěn než v sérii Percyho Jacksona. Paralela s římskou mytologií byla krásným oživením, ale možná jsem jí čekala trošku víc.
Z nových postav mi hodně přirostl k srdci Leo, on je prostě kouzelný. :)

Zajímalo by mne proč v žánrově podobných knihách mají hlavní hrdinové vždy pohnutou minulost. Jak se to neustále opakuje je už trapné. :D
Celkově to nebylo špatné, ale chyběla mi jakási jiskra příběhu. A to jsem se na prostředí Skotska tak těšila, konečně změna od USA. První polovina knihy se mi líbila poněkud víc než ta druhá. A to, že se mi hodně zprotivila Joss raději nezmiňovat, ona mi docela nesedla ani na začátku. Zamotání Elliina osudu do příběhu, se mi zdálo až moc překombinované.
Nevím jestli je to tím, že jsem si zvykla v poslední době na čtení v angličtině, ale ten překlad v některých chvílích... no měla jsem sto chutí rvát si vlasy.
Hodnocení něco mezi 3 a 4 hvězdičkama o něco blíž k těm třem.

Po hodně dlouhé době jsem knihu konečně dočetla. Nebylo to špatné, oproti předchozímu dílu se mi jevila kniha poněkud akčnější a opět se tu rozpletla některá tajemství, ale jiná se zase vynořila. Ačkoli se mi asi předchozí díly líbily o něco více ve čtení série budu pokračovat.

Musím přiznat že závěr Sukubí série se mi líbil víc než závěr VA. Ačkoli všechno dobré něco stojí. A na během tohohle dílu jsem si ještě více oblíbila Cartera.

Na tuhle knížku jsem se hodně těšila. Očekávala jsem převážně detektivku s romantickými prvky na pozadí Tudorovské Anglie. Nedá se říct, že bych to úplně nedostala. Ale přišlo mi, jako by autorka měla romantický příběh a detektivní příběh zvlášť, a pak se je rozhodla slepit a ne všechny hrany k sobě patřily. Prostě dohromady mi to příliš nesedlo.
Z celého příběhu jsem dost rozčarovaná a asi proto jej hodnotím pouze dvěma hvězdičkami.

Tahle knížka mě chytla a ne a ne pustit.
Téma knihy odehrávající se během týdne, s náhledy do minulosti, kdy jsou hlavní hrdinové na cestě autem napříč USA bylo pro mne svěže originální. A připojení vlastních problémů, ať už těch běžnějších (Rogerův případ) nebo vážnějších (Amyin případ) pro mne udělalo z knihy příjemné odpočinkové čtení, od kterého se ne a ne odtrhnout.
Ale ten částečně otevřený konec mne tedy docela naštval. :)

Stejně jako první díl série se dobře četla. Téměř neustále se něco dělo, ačkoli na konci jsem měla pocit, že se vlastně nic nestalo. Asi to bude tím neustálým zamotáváním příběhu, že vlastně člověku nepřijde něco rozřešené, ale naopak komplikovanější.
Také jsem si při čtení nesmírně oblíbila Krasomila a Aleca.

V knize mne trošku zklamalo, že se tentokrát točila jen kolem Sydney a Jill, Eddie, Angeline nedostali skoro žádný prostor. Na druhou stranu mi naprosto vyhovovalo, že tu bylo takové nepřeberné množství scén s Adrianem, nad kterým jsem se mohla rozplývat. Z Marcuse se tu stala rozhodně zajímavá postava, jeho sebevědomé úsměvy a poznámky mne nepřestaly bavit.
Za zmínku určitě stojí práce překladatelky "Koláčky a kdeco všechno" Siriously? What the hell? To je prostě spojení jak noha. Řekla bych, že mnohem lepší by bylo použít "Koláčky a všechno možné", když už nic jiného aspoň se to lépe skloňuje.
!!!SPOILER!!!
Ne, mně se konec nelíbil. Mně se víc líbí, když jsou od sebe. Jasně nelíbí se mi, když Adriana zraňuje, ale to jiskření mezi nimi. Obávám se, že by to, že se dali dohromady ono jiskření mohlo zabít. No naštěstí mi poslední odstavec zvedl náladu.
!!!KONEC SPOILERU!!!

Číst z pohledu Seléné, je trošku změna a řekla bych, že v dobrém smyslu slova. V této krátké novelce máme možnost nahlédnout na palubu Universa před tím, než se probudila Amy.
Díky za možnost poznat Kayleigh, Harleyho, Luthora, Victrii, Bartieho a samozřejmě Seléné tak 7 let před dějem Lodi mezi hvězdami.

Dějová stránka- potkali se, vyspali se, zamilovali se- za nic nestála. Konec jakýsi uspěchaný, očekávala jsem a vůbec by mi nevadil ještě alespoň rozhovor Aleca s Dantem podobný poslednímu rozhovoru mezi Mischou a Dylan. A to nemluvím o slohu, který mi, nevím vůbec proč, nesedl. A to i přes to, že od knih takovéhoto žánru nečekám zázraky.
V knize se mi však líbil čas, který byl věnován postavám, jejich životním zkušenostem, příběhům a tomu, že v knize nešlo čistě jen o sex.
Důvodem, proč jsem knihu nakonec dočetla až do konce byl (alespoň pro mne) dobrý popis a vysvětlení problematiky BDSM, kterou jsem díky tomu více pochopila. Už je mi jasnější, o co těm lidem při tom jde. Doporučuji přečtení tedy, všem, kteří by se rádi trochu více o těchto praktikách dozvěděli.
Ještě musím přiznat, že tohle bych opravdu zařadila do erotických knih. Fifty shades se svými pěti sty (nebo kolika) stránkami tolik erotiky nemá snad ani ve všech dílech dohromady. :D
PS: Mnohem více se mi líbí české obálky téhle knihy než ty originální či z jiných koutů světa.

Na to, že se v knize zase až tak moc neděje, když nepočítám tak poslední čtvrtinu knihy, tak se velmi dobře čte. A musím přiznat, že mne čtení velmi bavilo.
Snaha autorky myslet na všechno, tak aby to nějak na té lodi po těch pár století všechno fungovalo se mi zamlouvala. Ačkoli já u toho musela přemýšlet, co mi tam sedí a co ne.
A zasunutí romantického příběhu do toho všeho se zdařilo. Myslím, že originální nápad cestování vesmírnou lodí, se autorce vydařil. Jsem zvědavá na pokračování příběhu.

Nádherně vytvořená obrázková publikace o lidském těle. S popisky a ukázkou jak by to vše mělo být, ale jsou tu ukázány i nějaké patologie. Ať už ty časté nebo ojedinělé. Super pro všechny, které zajímá stavba a funkce lidského těla, ale nestudují medicínu.

Čekala jsem jen odechový románek. Ale musím říct, že se mi kniha velmi líbil. Uvěřitelně popsané, co všechno se může za pouhých 24 hodin stát. Asi nejvíc se mi líbilo, jak se hlavní hrdinka v průběhu knihy vyrovnává s rozvodem rodičů, jak se na věc učí dívat jiným pohledem. A ten konec se opravdu autorce povedl, aneb konečně jsem pochopila název knihy. :)
Myslím, že pro dospívající, kterým se rozvádí rodiče může být přečtení i užitečné. Ale to je jen můj názor.

Docela jsem váhala jaké hodnocení téhle knížce dám. Po většinou na mě působila průměrně až pod průměrně ačkoli má celkem příjemný námět. Svým způsobem k tomu dost přispělo nespisovné a často až vulgární vyjadřování hlavních postav, se kterým jsem se nemohla moc smířit.
Ale konec to celé v mých očích pozvedl. Ten se Rachel povedl. Nenásilné našťouchnutí, že bude pokračovaní. Ale, co mě opravdu potěšilo, že se kniha dá číst i jako samostatný příběh. Za to také malé plusové body.

Příjemné počtení typické pro Ceciliin styl psaní.Můj celkový pohled a dojem z knihy najdete tu:http://fierush.blogspot.cz/2013/01/vzpominky-na-zitrek-cecelia-ahern.html

Naprosto povedená kniha, svým způsobem i poučná. A čest autorovy jak vše vystihl.

Musím přiznat, že tahle knížka předčila má očekávání tuctového dívčího románku. No naštěstí to není žádný tucťák, má kouzlo a velmi dobře se čte. A zasazení do Paříže, města lásky, to se prostě autorce povedlo.

Pro mě nejlepší díl ze všech doposud vydaných dílů série. Zápletka z konce Crescenda tu konečně dostává jakýs takýs směr a rozjíždí se pěkně na finálový a závěrečný díl, na který se můžeme těšit za rok.

Zatím přečteno jen 150 stránek, ale absolutně bombová knížka. Vždycky mě fascinoval starověký Egypt a tahle knížka je jako průvodce tehdejším životem, zvyky atd. Suprové čtení.