LadyHip komentáře u knih
Skvělé čtení, nesrovnatelně lepší než první díl. Ten se dlouho rozjížděl a dost trvalo než mě vtáhnul do děje. Tohle byla noir fantasy, tak jak avizovala obálka prvního dílu. Postavy mi přirostly k srdci - ve své nedokonalosti, svými chybami. Nic tu není černobílé, když už tak černočerné. A to téhle sérii sluší.
Přidávám se k obdivným komentářům. Jak celá série, tak i poslední díl je skvělý. Zajímavé zvraty, silné postavy. Celou dobu jsem přemýšlela, v čem mě příběh Nory a Patche tak dostal. Je to tím, že je Patch padlý anděl a zamiloval se do Nory, která mu taky nedokáže odolat? Všechny románové postavy se milují do posledního dechu, tak čím je tenhle výjimkou? V čem je Patch tak jiný? A pak mi to došlo. To Nora. Díky ní je pro mě tenhle příběh tak jiný. Nora je silná, ale tak nějak jinak :) Sice má strach, je závislá na pomoci ostatních, ale jedná. A to celkem dost odvážně. A z vystrašené středoškolačky se stává osoba, se kterou si není radno zahrávat. Holka, která si poradí i s drogovou (ďáblotvorovou) závislostí...
Líbilo se mi, kolik prostoru dostali i jiní. Třeba Scott nebo i protivná Marcia. Bylo to úžasné čtení, určitě se k němu po čase vrátím.
Jedním dechem, jinak se to snad číst nedá. Je to skvělý a já jen hladově hltám, co přijde dál...jako bych se zase vrátila do puberty :) Dychtivě otevírám poslední díl!
Ale to jsou my zvraty. Sice se toho v celé knížce zase tolik nestalo, o to našlapanější byl konec. Řekla bych, že tenhle díl byl o fous slabší než první, ale i tak se skvěle četl a bavil. Tak jedeme dál.
Tohle bylo dobré, dokonce moc dobré. Na prvotinu ještě lepší. Je to takové hodně holčičí, tajemné, napínavé a čte se jedním dechem. Mám ráda příběhy, které mě překvapí, a postavy, které se odhalují postupně v průběhu času. Těším se na další díly.
A mimochodem - úchvatná obálka.
Zábavnou formou podané zajímavé informace. Rozhodně stojí za přečtení i za zamyšlení, i když nemám pocit, že by se mi život díky téhle knize nějak dramaticky změnil :)
No, taky jsem byla ztracená. Nějak jsem se i v téhle knížce nedokázala chytit... Nenadchlo, a ani moc nezaujalo. Slabší průměr.
Tomu říkám fantazie! Skvělé pokračování. Mě tenhle příběh prostě neskutečně baví a rajcuje :)
Zase půjdu proti proudu :) Za mě super knížka. Nějaká ta moucha by se našla, ale jinak jsem nadšená. Chemie fungovala skvěle, mezi Dominikem a Kate to jiskřilo a mělo to svoje kouzlo. Rozhodně se vrhnu na další díl. Hned!
Takhle vysoké hodnocení si podle mě tahle knížka nezaslouží. Příběh je nedotažený, postavy zmatečné, mě to prostě nevtáhlo. Četla jsem spoustu lepších, které byly hodnoceny třeba i výrazně hůř. Vyloženě tragédie to nebyla, ale taky nic, k čemu bych se chtěla vracet. Neurazí, nenadchne.
Přiznám se, že jsem čekala trochu víc. Nějak mě to nevtáhlo do děje do té míry, abych příběhu a postavám věřila. Šlo to tak nějak zvláštně rychle, chyběl mi ten zmiňovaný žár a vášeň. Nicméně i tak si určitě přečtu další díly, tak špatné to zas nebylo :)
Krásný konec celé série. Postavy vyspěly, celé to dostalo nový náboj. Jednoduše jsem nadšená.
Další skvělý díl. Bavila jsem se celou dobu a zoufale málo spala, protože jsem prostě nedokázala přestat číst :) A teď hurá na finále.
Mně tahle autorka a její příběhy sedí. Je to vtipné, má to náboj, postavy mají své kouzlo. Čtu je jedním dechem a příběh Grace a George :) nebyl výjimkou. Honem na další díl...
Poutavé čtení, i když jsme v příběhu zase tak moc nepokročili. Lesley se pro jistotu připomněla, jinak bychom na ni zapomněli, Nightingale vlastně taky figuruje jako přítel na telefonu, a tak Peter jede podle svého. Ale příběh je dobrý, napínavý, jen nemám dostatečnou představivost na popisy krajiny...
Čtvrtou hvězdu dávám za 2 nenápadné odkazy: Herne Štvaný a Valar Morghulis.
Tohle je taková pěkná holčičí romantika. Ale i tak to má své kouzlo.
Přečetla jsem už něco románů, různé kvality :),ale Simon Nabíječ a celá série rozhodně řadím mezi ty skvělé. Krásné momenty plné romantiky protkané tak lehkým a svěžím vtipem, spousta dobrého jídla a sexu a přátel, co vám hlídají záda. Bylo to super, tahle knížka byla výborné vyvrcholení...ehm :)
Jednou se k Simonovi a Caroline moc ráda vrátím. A už vím, jak jednou vybírat výšku kuchyňského ostrůvku...:)
Simon Nabíječ mě baví pořád. Je to svižné, je to vtipné, je to zatraceně sexy. A to vaření! ❤
Vedlejší dějové linky jsou skvělé oživení už tak dobrého příběhu. A jsou moc dobře servírované. Sophia a Neil v šatně? Pecka! A Clive je neskutečnej bourák.
Milé, svěží, čtivé. A první hrdinka, která "chce míň". To byl hezký námět.
Skvělý humor, bavila mě ta nadsázka ohledně harlekýnek. V tom, že jsme všichni jen lidi, a že sebevzdělanější, stejně na něčem ujíždíme a jsme tak trochu na hlavu (jasně, bulvár nikdo nečte a na porno nikdo nekouká). Taky se mi líbilo to klišé ohledně "bad boys". Všechny po nich toužíme, ale v životě stojíme o jistoty. Jenže slušňáci nemají tu správnou auru nespoutaného sexu, že? Do Clarka jsem se zamilovávala postupně, stejně jako Vivian, a přísahám, že paralela se Supermanem mě napadla daleko dřív, než zazněla v knížce. Mimochodem mě taky pobavilo jak moc velkej blb se vyklubal z Hanka a pořád, ale fakt pořád jsem měla chuť na uklízení a na pizzu. Jo a čekala jsem na sex u krbu. A? Další rychle odmávnuté klišé.