ladymanson ladymanson komentáře u knih

Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Ač milovník fantasy, Pán Prstenů mi nikdy nepřirostl k srdci. Svět Středozemě je bezpochyby zajímavý, nikoli však už příběh samotný, natož pak postavy. Myslím, že celý obsah všech tří knih byl dokonale vystižen zhruba ve 2 min scénce ve filmu Clerks 2 od Kevina Smithe = pořád se tam jen někam chodilo, dokonce i stromy tam chodily. :-D Jinak pro milovníky, kteří mi za tento názor budou chtít utrhout jistě hlavu, mezi mé nejoblíbenější fantasy patří Zaklínač, Kočkodlak Xin a Jestřáb a Rybářka, což jsou knihy stavěné na úplně jiném principu než LOTR, proto mě asi také vůbec nenadchnul.

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Kniha mi byla fanoušky prezentována jako velmi depresivní dílo s tragickým koncem. Miluji tragédie, takže jsem se nechal zlákat. Místo toho na mě čekala dívka, která ač umírá, řeší to, co každý teenager - super pohledného kluka, o kterém si hned udělá skvělou představu, kterou on vzápětí rozbije a ona je z toho celá v háji. Neskutečné zklamání. Po první kapitole jsem zavřel a po následné hádce s fanoušky, kterým jsem ji chtěl aspoň se slevou prodat, jsem ji šel hodit do koše jako bludný kámen, kterého se nejde ani zbavit normální cestou.

03.02.2015 ztráta času

Milenec z temnot Milenec z temnot J. R. Ward (p)

Miluju upíry, miluju erotiku a miluju násilí. Toho jsem se v knize, bohužel přes všechny sliby nedočkala. Přišlo mi to spíš jako další román z červené knihovny s nálepkou upíři, aby se to líp prodávalo. Co jsem slyšela z doslechu, myslím že by mi více sedly pokračování této série, ale první díl mě natolik odradil, že nemám sílu pokoušet štěstí.

20.06.2013 2 z 5

Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Don Miguel Ruiz (p)

Normálně tento druh literatury nečtu, takže se mi kniha dostala do rukou jen díky mé psycholožce. A nemajíc k této tématice žádný vztah jsem prve očekávala šílené vymýtání a kupu dokola se opakujících blábolů. Kniha mě však naprosto vyvedla z omylu, četla se velmi dobře, působila inspirativně a uklidňujícím dojmem. Jsem opravdu ráda, že jsem si ji přečetla.

16.06.2013 4 z 5

Modrooký zaměstnanec japonské firmy Modrooký zaměstnanec japonské firmy Niall Murtagh

Pro seznámení s japonskou mentalitou zajímavé čtení, avšak autorovy neustálé stížnosti na každou prkotinu - soused procházející se v noci po bytě apod. mi pana Murtagha silně znechutili až se mu ze srdce přála, aby si vyzkoušel život v ČR.

19.06.2013 3 z 5

Kill Me, Kiss Me 1 Kill Me, Kiss Me 1 Lee Young Yuu

Klasiká průměrná manhwa pro náctileté dívky. Spousta romantiky, střední škola a převlékání se za chlapce. Nic co by u mě mohlo oslavit úspěch, ale věřím, že u romantických duší a milovníků Stmívání si své místo najde.

20.06.2013 3 z 5

Maggie Maggie Kay Hooper

Dočteno jen s velkým vypětím sil, i přes popsané násilnosti a napětí, které mám obvykle ráda, mi kniha vůbec nesedla a neuvěřitelně mě nudila. Podle popisu a chvály autorky jsem si představovala něco víc propracovanějšího, no příliš velké očekávání se obvykle nevyplatí.