LadyTery komentáře u knih
.. tak jsem se na toto pokračování těšila a o to víc mě mrzí, že kniha pro mě byla velkým zklamáním. Oproti prvním dvěma dílům, které jsem hltala, jsem se tentokrát do knihy vůbec nemohla začíst. Skoro 2/3 knihy se strašně táhly, děj nijak neplynul.. a když už se těch posledních cca 60 stran začal děj "rozjíždět", vzešla z toho směsice nepochopitelných souvislostí. V hlavě mám smíšené pocity.. Možná jsem měla vysoká očekávání, možná jsem už přišla na chuť jinému stylu. Těžko říct. Sto lidí, sto chutí.
Nadměrná očekávání a po přečtení jemné zklamání.. Kniha se však čte dobře a doplnění příběhu fotografiemi dodává knize na zvláštnosti.
Krásně popsaná ta naše černá Ostrava. Člověk se lépe ztotožní s příběhem, když postavy procházejí nám známými místy. Pro mě lehká, čtivá detektivka. Zbytečně moc postav. Závěr poněkud zrychlený. Ale jako oddechové čtení fajn.
Skvělý námět k zamyšlení, co by se stalo, kdyby nešel elektrický proud. Popsané chování lidí v dané situaci, spolu se zasazením děje do známých míst ve mě zanechaly emoce. Škoda jen toho závěru.
Kniha je to obsáhlá, každý si tam najde to svoje. Líbily se mi, že do knihy byly zasazeny i reálné příběhy. Pro mě však některé pasáže příliš zdlouhavé, dost prolínáno dlouhými seznamy vhodných bylinek, olejů či homeopatik. Tím jak se doba posouvá, už z knihy také cítím jakousi zastaralost/neaktuálnost. Nicméně člověk v knize najde plno zajímavých informací a tipů. Doporučuji, ikdyž třeba člověk netíhne k žádným netradičním praktikám.
Moc hezky vtipně a čtivě napsáno. Opravdu zaujala také tatínka a splnila tak účel