Lamad komentáře u knih
Moc pěkné verše, ideálně pro děti 1,5-3roky. Naše ji milují a já ji už umím přeříkávat zpaměti.
Před pár lety jsem shlédla seriál podle této knihy. Dost mě pobavilo, jak hodně se seriál drží předlohy, i podoby herců mi ke knize dost seděly. Celkové vyznění se ale možná trochu liší, ze seriálu si dilema Celeste vybavuju trochu jinak. Ale možná to jen setřel čas.
Každopádně super kniha, doporučuji ale i seriál. Autorka mě opět nezklamala.
Brak, teenagerská romantická kniha plná nesmyslně náhodných setkání, nerealnych situací a divných dialogů. Ale ta celková zápletka je hodně zajímavě pojatá, asi se závěrem nesouhlasím, ale autorka nastínila hodně témat k zamyšlení a úhel pohledu, který by mě jinak nenapadl... Takže vlastně asi dobrá knížka...
Romantika pěkná, ale přišlo mi, že autorka Jesse dost odflakla a málo ho psychologicky rozebrala. Fandila jsem mu, dva dny po návratu domů nemůže přeci zvládnout žít stejný život jako před tím. Muselo ho to změnit a musí dostat čas se adaptovat.
Emma byla podle mě příliš sobecká, taky by se měla zamýšlet nad tím co její rozhodování udělá s ostatními. Pravá láska musí myslet i na ostatní. A to, že řeší takovou otázku ve dvou dnech mi přijde jako hodně ujeté...
Pěkný příběh, hezky čtivé, kruté, ale to s tímhle tématem ani jinak nejde. Jen mi často připadalo, že autorka nedomýšlí detaily, spíš píše románek než válečné drama. Jaká matka by opustila dvě děti v domě aby jen ze sentimentu doprovodila vůz se zraněnou "pouhých" sedm kilometrů k hranicím? Muselo ji to zabrat několik hodin. A to je jen jedna z mnoha podobných nedomyslenosti.
Celkově pěkné, ale románek...
Vadilo mi téma násilí na dětech, jinak bych to hodnotila lépe, jako detektivka to nebylo ani skvělé ani špatné.
Dávám pět hvězdiček,ale asi bych měla dát míň, skoro abych začla tu knížku nesnášet, dcerce 1 a 3/4 roku ji musím číst každý večer. Žádnou jinou si takhle neoblibila. Krásně nakreslená a pěkný jednoduchý příběh.
Perfektní příběhy pro diskusi s dětmi o skautských zákonech a morálce. Otevřené konce příběhů pomáhají vest diskuse.