leami leami komentáře u knih

Ještě je můžeme vidět Ještě je můžeme vidět Douglas Adams

Z této knihy jsem se poprvé dověděla o papouškovi, kterému se říká kakapo soví. V době, kdy ji autor psal, se ani nevědělo, zda je nějaký exemplář naživu. Dnes, po mnohaleté práci je jich celkem 125. I ostatní kapitoly jsou krásné a poučné. A díky autorovi i veselé. Určitě doporučuji. Je to jiné kafe než klasický Adams, Marvin se tam neobjeví.

03.09.2012 5 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Prvních 200 stran jsem přečetla jedním dechem. Napětí, mráz po zádech a zajímavý příběh. Poslední část knihy jsem si šetřila, protože jsem z toho světa nechtěla ven. Tajemné a vzrušující čtení.

03.09.2012 4 z 5

Vždycky je to manžel Vždycky je to manžel Michele Campbell

V té knížce nebyla jediná sympatická osoba. Snad jen Tim. Nečetlo se to špatně, ale za chvíli si nebudu z děje pamatovat asi nic. Knihy, kde jsou hromady alkoholu a drog prostě nezvládám.

30.06.2023 2 z 5

Obléknu si půlnoc Obléknu si půlnoc Terry Pratchett

Toničku bych prostě chtěla mít doma. Tahle poslední knížka série mě dojala a jak píšou komentáře níže, bylo jasné, že je poslední. Tak i slza ukápla.

Svobodnej národ Svobodnej národ Terry Pratchett

Všechny knihy o Toničce Bolavé miluju. A Fíglové jsou prostě skvělí.

Lunapark Lunapark Stephen King

Kinga mám ráda moc, takže jsem se na tuhle knížku moc těšila. Možná právě proto jsem byla trošku zklamaná. Povídkový styl, k postavám jsem si ani nestihla udělat nějaký vztah a už byl konec. Ani strach ani napětí jsem necítila. Dávám 3*, ale mrzí mě to.

30.12.2013 3 z 5

Vzácný jed Vzácný jed Mary Webb

Tuhle knížku mám ráda od dětství. Silný příběh dívky, která sice nebyla dokonalá, ale byla překrásná uvnitř.

Indická nevěsta Indická nevěsta Karin Fossum

Smutný a dojemný příběh. Krásná knížka.

Analytik Analytik John Katzenbach

Nemám ráda knihy, kde někdo někoho systematicky ničí a není proti tomu obrana a navíc nezbývá moc času. Musím číst rychle, aby to hrdina knihy stihl. První půlku knihy jsem sice hlavnímu hrdinovi držela všechny palce, ale zároveň jsem si přála, ať se raději zabije, protože tohle nedá. Ve druhé polovině jsem se jen pohodlně uvelebila v křesle a užívala si, jak pěkně ten příběh pokračuje a spěje ke zdárnému konci. Katzenbach to prostě umí, co více k tomu říkat...

Všechno, co napsala Všechno, co napsala Josh Lanyon

Tak ve druhém díle se autor skutečně rozjel, ne však dle mých očekávání. Čekala jsem detektivku s vtipnými prvky a autor mi nevyžádaně naservíroval spoustu gay sexu. Příběh byl průměrný, občas jsem se i zasmála. Chápu i to, že pokud má hlavní hrdina vztah, budou v knize nějaké "romantické" záležitosti. Ale takto do všech detailů popsaný akt nemusím, zvlášť, když otevírám detektivku. Pokud vyjdou další díly, nechám si je ujít.

25.01.2024 2 z 5

Americká soda Americká soda Steve Fisher

Steve Fishera miluju. Je to prostě tak. Jen kvůli němu si kupuju každý týden Reflex.

Dračí oči Dračí oči Stephen King

Pro mne po "Dolores" druhá nejlepší. Pohádka, ale jiná. Vždycky se k ní ráda vracím.