ledu ledu komentáře u knih

Vraní oko Vraní oko Michaela Klevisová

Čtivá a napínavá detektivka, příjemná prázdninová oddychovka. Knížky M. Klevisové mají vyrovnanou kvalitu.

10.07.2023 4 z 5

Co to bude? Co to bude? Táňa Keleová-Vasilková

Tato kniha mě příliš neoslovila. Přečíst se sice dá, ale moc od ní nečekejte, dost připomíná červenou knihovnu.

06.07.2023 2 z 5

Jedna musí z kola ven Jedna musí z kola ven Helena Kratochvílová

Kniha se čte dobře, děj má spád, ale celkově bych ji zařadila do kolonky ani neurazí ani nenadchne.

29.05.2023 3 z 5

Podbrdské ženy Podbrdské ženy Jana Poncarová

Zajímavá, čtivá kniha o těžké době a těžkém osudu několika generací žen. V knize je dobře popsána realita dřívějších časů a vyobrazena rodinná zátěž předávána z generace na generaci. Až poslední Johana najde vnitřní sílu a snaží se rozetnout začarovaný kruh. Jediné co mi tam chybělo, bylo bližší určení časového období do kterého byl zasazen děj. Někdy se to dalo odvodit od historických událostí , ale někdy jsem se v tom trochu ztrácela.

24.05.2023 4 z 5

Osvětimská ukolébavka Osvětimská ukolébavka Mario Escobar

Velmi silný a emotivní příběh z 2. světové války. Určitě doporučuji, příběh donutí i k zamyšlení nad nesmyslností současného válečného konfliktu na Ukrajině.

12.04.2023 4 z 5

Ztracena v bílém šumu Ztracena v bílém šumu Javier Castillo

Tato kniha mi přijde trochu nadhodnocená, čte se sice dobře, ale ohodnotila bych ji jako lepší průměr. Děj je sice zajímavý, ale nevtáhl mě tak jak bych očekávala. Trochu mě rušilo neustálé přeskakování mezi různými časovými rovinami.

23.03.2023 3 z 5

Starý kraj Starý kraj Dörte Hansen

Příjemné čtení, zajímavý příběh více generací, ale kvality románů např. A. Mornštajnové nebo K. Lednické nedosahuje.

28.02.2023 3 z 5

Zmizet Zmizet Petra Soukupová

Velmi čtivá kniha, z hlediska psychologie zajímavé příběhy, svědčící o tom, že mezilidské vztahy nejsou jednoduché. Zpočátku mi trochu vadil styl psaní, ale rychle jsem si zvykla.

16.02.2023 4 z 5

Výhled přes střechy Výhled přes střechy Suzanne Kelman

Velmi silný, poutavý příběh z 2. světové války, který nutí k zamyšlení.

16.02.2023 4 z 5