lenka7679 komentáře u knih
Neskutečně těžce čte. Skákání v textu, jako kdyby čtenář celou dobu byl v obraze a není třeba uvést do situace.
Autorka tady předvedla, že umí být strašně špatná vypravěčka příběhu, který by jinak mohl být opravdu dobrý...
S druhým dílem se už trápit nebudu.
Nedalo se do knížky začíst. Hlavní postavy byly vysloveně nesympatické a děj to vůbec nevylepšoval. Bohužel jsem nedočetla a vůbec toho nelituji. Je to pro mě překvapení, protože Měsíční kroniky se četly samy, proto jsem měla vysoké očekávání. Námět zněl zajímavě, ale provedení mi zkrátka nesedlo.
Z této série jed mi smutno. Neuvěřitelně protahované utrpení. Opakování a motání se v kruhu. Zbytečné plýtvání písmenky a papírem.
Do děje ani do postav se nedá vžít. Konec byl jasný už z prvních deseti stránek. Žádné překvapení se nekonalo.
Milé a odpočinkové čtení. V něčem mi to připomínalo knihy od S. J. Maas. Jen tady bylo méně napětí. Celkově milé a protože v posledních dnech nemám zrovna štěstí na dobrou knihu, tak tahle mě vytáhla ze zmaru a za to si těch 5 hvězd a doporučení zaslouží. A jistě, že nápad není originální, ono v této době už něco všude někde bylo. U mě jde vždy o způsob zpracování. Pokud ve mně kniha něco rozezní, tak je to přesně ono.
Napsané čtivěji než první díl, ale bohužel děj se nezlepšil. Akce popsaná na posledních pár stránkách. V celé knize se vlastně nic zásadního nestalo a co se stalo, to se dalo shrnout do povídky.
Ale i přes to, že jsem nečekala žádný skvost jsem ráda, že jsem dočetla.
Já tu milostnou linku u současných postav buď přehlédla, nebo tam nebyla...
Knížka je lehce předvídatelná, duchařina v ní neuvěřitelná a na konci přímo fraška. Přijde mi, že příběh se rozvíjel postupně, stejně jako myšlenky autorky. Že děj vznikal přímo pod perem a nebyl promyšlený, ani pořádně dotažený. Čekala jsem, dle hodnocení silný příběh, který mě ohromí a zasáhne, ale to se nestalo. Tato kniha mě zanechala naprosto bez jakéhokoliv pocitu, zítra ráno nebudu vědět jak se jmenovala a pozítří ani o čem byla.
Dlouhé a úplně zbytečně. Poslední stránky se doslova vlekly a strašně špatně četly.
V knize se toho dělo strašně moc a přitom dohromady nic. Čekala jsem nějaký strhující závěr, ale ono nic velkého nepřišlo. Vše bylo strašně povrchní, necítila jsem žádné emoce. Postavy úplně zanikaly.To mě mrzelo.
Jednoznačně nejslabší díl. Na tři hvezdy to úplně nebylo, i když možná ještě o deset stránek víc a už bych se nebála je dát.
První co mě napadlo při čtení bylo, že to není úplně špatné, ale celé je to nedodělané a plné rozporů. Jak v příběhu, tak v postavách. Spousta nelogických a sobě vyvracejících věcí. Do příběhu se nedá vlivem toho balastu kolem začíst. Postavy jsou chvílemi až protivné a jednají proti svým zásadám.
Příběh se začíná nějakým směrem hýbat až kolem čtvrtiny, kdyby začal tam, vůbec bych se nezlobila a ten začátek by lehce vyplynul ze situace. Pokud by mě mělo nalákat ke čtení prvních pět kapitol, tak bych si jí nepřečetla, tím jsem si jistá.
Tak si říkám, zda když knihu četli beta čtenáři, na to autorku upozornili. Pokud by se totiž na ní zapracovalo a odstranily se nedostatky, bylo by to celkem pěkné čtení se sice ne skvělým nápadem, ale přesto obrovským potenciálem, který zde byl potopen.
Každopádně doufám, že autorka vypilovala nedostatky u dalšího díla. Nakonec to opravdu není tak špatná kniha a autorka má skvěle našlápnuto.
(SPOILER) Kniha začíná nemastně a neslaně. V prvních chvílích jsem si říkala, že je to takové Jumaji po Italsku a měla jsem chuť knihu odložit. Ale pak to vzalo obrat a já se zamilovala. Jenže jsem teď pořádně naštvaná, protože jsem zjistila, že této knize předcházela první trilogie a zároveň má tato i další dvé pokračování.
Alex je typická puberťačka, která se naštve na přísné rodiče a rozhodne se pro, alespoň malou, revoltu, která se změní v největší dobrodružství jejího života.
Mark je oproti ní středověký puberťák, kterému dívky neříkají vlastně nic a jeho největším snem je získat rytířský titul. Ten se mu vzdaluje, protože neuznává autority a na vše má svůj vlastní názor.
Další díly jsem si koupila v Italském knihkupectví. Upřímně mě štve, když se rozjede nějaká série a nevydá se.
Zbylé díly byly super.
A jen poznámka, kniha je fikce, historické události v ní popsané beru jako fantazii autorky a ne výlet do dějepisu. Na to bych si pořídila jinou literaturu.
Tak zoufale špatně napsanou knihu jsem snad ještě nečetla. Příběh by snad byl i dobrý, ale v té záplavě výrazů, pohrdání a moralizování se nedal najít. Ztotožňuji se s ostatními, hlavní hrdinka je nesypatická a to na ní kniha stojí. Chtělo by to psát méně spisovně, méně odsuzování a jít více do hloubky postav.
Tady bylo snad skoro všechno špatně. Příběh nezáživný, postavy špatné, žádný popis, uvedení do příběhu děsný. Vůbec mě nenapadá, proč tahle povídka byla roztažená do tolika stránek.
Pro náctileté slečny určitě skvělé čtení. Mně zde chyběla u postav větší propracovat. Hloubka příběhu, zde vše klouzalo jen po okraji. V porovnání s jinými, které jsem četla a byly mnohem více propracované dávám tomuto čtyři hvězdy. Za celou dobu jsem se nedozvěděla, jak tyto bytosti vznikly? Co byli, když to nebyli andělé? Nějak mi v tom chybělo vysvětlení a smysl jejich existence. Jako jednohubka dobré a čtivé, ale je lepší u toho moc nepřemýšlet.
Skvělé pokračování, propracované, neskutečně chytlavé a čtivé.
Jelikož jsem se před více než deseti lety zamilovala do Twilight ságy, méla jsem radost, když jsem zjistila, že se Stephenie Meyer vrátila k námětu a napsala Půlnoční slunce.
Chtěla jsem zjistit, co nového mohla napsat. A ano, mohla toho napsat dost. Třeba shrnout na více než 700 stránkách osud Edvarda a jeho rodiny jako celek celé ságy. Mohl to být zajímavý pohled, kdyby to nebylo tolik stránek myšlenek Edvarad pouze na PRVNÍ díl. Tolik stránek snad ani první díl neměl.
Tady musím konstatovat, že se vlastně ani od prvního dílu neodliším s hodnocením. Jelikož první díl mě nebavil a tady je to stejné.
Tlachání v podstatě o ničem. Něco málo dopnění, které se v té zbytečné omáčce úplně utopí. Za mě úplně zbytečný počin. Nicméně chápu, že své fanoušky si najde.
Tři hvězdy dávám za oživení vzpomínek. Bohužel u prvního dílu mě více než kniha zaujalo filmové zpracování. A tato kniha to nevylepšila.
Co se týče chyb v textu, to zde již bylo zmíněno několikrát, takže se k tomu ani nevyjadřuji.
Celkově se kniha čte špatně, u 450 stránky jsem se už vysloveně přemlouvala, abych četla dál. Nudila jsem se. Možná by bylo lepší se již od tématu odpoutat.
Skvělé. Celá trilogie byla jedím slovem neskutečná a byla to parádní jízda. Svět byl vykreslený bravurně a uvěřitelně, vše promyšleno, jako málokterý příběh. Nic tomu nechybělo. Napětí, překvapení, zlost, láska, za mě jedny z nejlepších knih, které jem v tomto žánru četla.
Takže jedno vím určitě, Meg Cabot upíři nejdou. Nejvíc jí sedí YA knihy, tenhle styl pro ní není. Příběh strašný, zápletka ani nevím, zda tam byla, jako celek splácané a nepovedené. Za mě tohle ne a prosím, už nikdy nezkoušet.
Tohle byla slátanina. Jedna hvězda, za docela ucházející začátek. Pak už to začalo jít z kopce a nezastavilo se to až do konce. Nechápu, jak je to možné, tato spisovatelka dokáže psát a to velice, ale tohle se jí hodně nepodařilo.
Tato kniha je již výrazně slabší. Opakující se fráze, tlačení na pilu a celkově to prostě vyznívá nuceně. I tak nezatracuji a zkusím dalším knihu.
Musím říct, že první kniha se mi líbila mnohem víc i když i u ní byl začátek dlouhý, tak se pak kniha rozjela, tady nic, pořád nic a najednou konec, je to pro mne zklamání...
Bojím se dát pátou hvězdu, aby se nevyděsila... Nicméně, oproti prvnímu dílu, který nebyl vysloveně špatný, to bylo o hodně lepší a to mě baví, spisovatelé, kteří mají vzestupnou dráhu jsou ti nejzajímavější a proto směle do toho a jsem zvědavá na další díl. Fakt, že překombinovanost a fantazie u tohoto spisovatele zůstává je fakt, ale oproti prvnímu dílu bych řekla, že výrazně méně. Zase na druhou stranu o tom knihy jsou, ať žije fantazie.