lenka7679 komentáře u knih
A já se tak těšila a takové to bylo zklamání. Díl o Nolanovi jsem si představovala všelijak, ale tak jak byl podán určitě ne. Nemohla jsem se začíst, vůbec za celou knihu. Příběh mě neoslovil, špatný styl psaní, špatné slovní obraty, chvilkami jsem si připadala jako ve snu. Tohle je obrat, ale k hrozně špatnému. Tohle mě tak odradilo, že poslední díl vynechám. Nechci si kazit předchozí díly, které vypadají, že je psal někdo jiný. Obecně nemám ráda sebelítost a utápění se a tady z toho bylo přímo moře.
Tohle byla taková blbost :) Elle píše skvěle, ale tomuhla chyběla jakákoliv hloubka, postavy nebyly dobře vykreslené. Přišlo mi to spíchnuté horkou jehlou.
Z počátku jsem u některých pasáží smála, až mi tekly slzy z očí. Bohužel ke konci humoru ubývalo a moc se nebylo čemu smát. Některé věci se neustále opakovaly a nebyly pak již vůbec vtipné. Dávám hvězdy za slzy smíchu ze začátku.
Osobně tyhle natahované knihy nemám ráda. Otevřený konec je na houby a konec této knihy vlastně taky. Předchozí díly se mi líbily mnohem víc. Každopádně je to můj pocit. Jinak je vše opět jak má být, příběh je psaný čtivě, děj svižně odsýpá.
Těšila jsem se a přišlo zklamání. Když řeknu, že to byl šedošedý průměr, je to u této knihy pochvala. Na to, kolik má stránek, tak je minimálně polovina spíš rozbor osobního života, než vyšetřování vražd. Ty se tam spíš tak nějak připletly. Řešily se také tak nějak samy. K žádnému wau momentu nikde nedošlo. Mělo to potenciál, který byl hned z kraje zahrabán.
Perfektní čtení. Po tom, co jsem poslední dobou četla, musím dát pět hvězdiček a doporučit. Pokud se vám líbí Robert Bryndza a třeba Angela Marsons, jako mně, tak je tato kniha jistotou. U knih nehodnotím, zda je to uvěřitelný příběh, protože knihy jsou fantazie, fikce, tedy většina. Takže uvěřitelnost pro mě není kritériem k hodnocení. Tím je čtivost a umění autora příběh podat, umění upoutat ho příběhem a vtáhnout do děje tak, že se nemůže odtrhnout. To tato kniha splňuje, Originalita? Co to je, dá se vlastně ještě vůbec vymyslet něco nového?
Tak jsem si myslela, že přichází zlepšení a zase ne. Malinin život je už překážkou. Stále se opakují uměle tvořené problémy. Mluvení mrtvých mě už vůbec nebaví a začíná to být stejné. Myslela jsem, že konečně bude Malin a její tým vyšetřovat. Za mě zklamání.
Malin už je jako hrdinka otravná. Přijde mi, že každý detektiv ze severu musí chlastat. A zase to počasí, už se musím smát. Čekala jsem, že přijde s dalšími díly nějaké zlepšení, většina autorů to tak má. Tady se bojím, že když to nezůstane stejné, tak už to bude jen horší. A to jsem dostala darem celou sérii. Teď už vlastně ani nevím, zda to nebylo za trest.
Všechny ostatní díly jsem přečetla dříve než první. Takže teď asi teprve můžu říct ahá, teď už mi to dává všechno smysl. Super, doporučuji a pro ostatní, další díly si udrží laťku stejně vysoko.
Upřímně souhlasím s komenty, které říkají, že už je to moc překombinované. Také se mi zdá, že už je to velké tlačení na pilu a snaha udělat napětí tak veliké, že nakonec už to přestává bavit. Přes to přese všechno je to prostě čtivé, přitažené za vlasy, co to jde, ale stále hodně čtivé a to se mi na Timovi líbí. Prostě to umí napsat. Chytne vás a vyplivne až na konci knížky, i když už dávno víte, kdo za vším stojí. Těším se na další díl a snad bych si jen přála trochu méně urputnosti. Chválím mnohem méně zmínek o manželce a předchozím životě, i když Tim má prostě stále snahu vše vysvětlovat.
Musím říct, že po ostatních dílech trochu zklamání, tento bych hodnotila asi jako nejslabší ze série. Začátek mi přijde opravdu přepálený. Fakt je, že pak už je to opět frčák a Tim píše velmi čtivě. Konec je opět skvělý i když už mi přijde, že David Raker je tak nějak vyčerpaný, ale třeba mě opět dokáže překvapit jako už tolikrát...
Skvělé, ostatně jako vždy, sázka na jistotu. Tima a jeho Davida mám ráda, krásně se čte a příběh plyne skvěle a bez zádrhelů. Kniha se nedá odložit.
Píši až u posledního dílu, protože hodnotím jako sérii. Knihy jsou napsané velmi čtivě, ale bohužel velmi dopodrobna. Je to opravdu místy až ucourané a děj se táááááhne a táááááhne. Tajemství, která už by neměli mít si stále odkrývají všemi třemi knihami napříč, taktéž strachu se oba zbavují poměrně hojně a často, i když už se ho měli údajně zbavit. Tohle mě štvalo a takových absurdit tam bylo více. Zakousla a dočetla jsem to jen proto, že mě zajímal konec, i když se dal docela dobře předjímat. Bohužel mě občas docházely síly. I tak ale knihy hodnotím nadprůměrně, jelikož i to ucourané a táhnoucí bylo napsáno čtivě a vykreslovalo situaci. Osobně si myslím, že každé knize by hodně pomohlo ubrat minimálně 100 stran a to říkám minimálně, pak by děj dostal i krapet spád. Chápu, že má někdy autor potřebu dostat na papír úplně všechno, bohužel si neuvědomuje, že pro čtenáře je to zbytečné.
Budu opakovat co většina, skvělý příběh, neuvěřitelně a poutavě napsaný. Knihy Tima Weavra se čtou jedním dechem. I když mi zrovna nesedí styl o x měsíců dříve a vracení se do současnosti, tady je to prostě podáno tak, že se s tím smířím.
Musím přiznat, že vážně dobré. Jen jsem tento díl přečetla s odstupem předchozích a naprosto se ztratila v postavách, což není chyba autora, ale má.
Co se mi zdá, že je v knize příliš postav zbytečně a závěr je opravdu překvapující, až bych řekla, že na můj vkus příliš :) Nicméně, stále řadím mezi výborné detektivky co stojí za přečtení.
Co jiného říci, než opět skvělé. Chvilkami se mi zdálo, že Robert mění styl. Někam se posouvá a najednou koukám, že vznikla nová série. Oceňuji konec knihy, opravdu výborný. Zkrátka je to prosté, stojí za přečtení jako všechny ostatní. Ráda bych vždy napsala něco bližšího o knize, ale nerada prozrazuji děj, věřím, že každý čtenář si na to musí přijít sám a já bych neměla nikoho připravit o žádné překvapení.
Celkem zajímavý začátek něčeho, co by mohlo být hodně dobré. Kniha se velmi dobře čte, i když byla místa, která bych já osobně vynechala. Přišlo mi zbytečné, že najednou všichni věděli o detektivově slabosti a tolikrát jí proti němu použili, ale věřím, že to bylo jen tím, že se autor teprve rozepisoval. Každopádně jdu na další díl a uvidím, jak se s těmi pár nedostatky, které tu už zmínila předešlí čtenáři popasoval dál...
Snažila jsem se prokousat tím rasismem zmíněným snad na každé stránce. Nepříjemnými postavami v čele s hlavní hrdinkou, ale čeho je moc, toho je příliš. Chápu, že Artuš a jeho rytíři jsou věčné téma a vděčný námět spousty příběhů, jenže v Americe? Proč? Téma je poměrně jednoduché a hned ze začátku je jasné o čem bude. Já jsem již v jiné věkové kategorii, než na jakou tato kniha cílí. Udělá jistě radost náctiletým, pro starší čtenáře již nebude tak dobře fungovat.
Darcy coates píše čtivě a pilně. Nicméně vybudovat děsivou atmosféru a věrohodný popis jakéhokoliv přízraku, který by vzbuzoval strach neumí. Má bujnou fantazii, jenže její přízraky mi připomínají příšerky z videoher a pohádek pro děti. Kdybych měla její knihy k něčemu přirovnat, byly by to Stopy hrůzy, které mě provedly dospíváním.
Děj příběhu není špatný i romantická linka a zasazení do minulosti bylo osvěžující a hodilo se. Dále si cením kreseb, ty příběh velmi oživily. Jenže ani to všechno horor nepřipomínalo ani náhodou. Je to taková strašidelná historka pro mládež. Druhý příběh byl nadbytečný, což je vlastně výhra, že byly obě knihy spojené do jedné.
Knihu jsem si přečetla jen proto, že jsem ji dostala, sama bych si ji nepořídila. Nicméně Darcy svou fanouškovskou základnu má a o čtenáře se bát nemusí. Já už jsem rozmazlenější a dávám přednost propracovanějším knihám.
Série mě celá chytila. Děj má spád, postavy jsou sympatické tak akorát, aby si je čtenář zamilovala a pak jim ledasco odpustil. A děj je neskutečně žhavý. Napnutá jsem byla až do konce a že ten konec byl.
Autorka má nadání nechat situace vygradovat a čtenáře srazit na kolena. Když už si myslím, že mě nepřekvapí, tak je tu zvrat a já přemýšlím, jak je možný, že mě to nenapadlo, no nenapadlo.
Tím, že je pro mě spisovatelka nový objev nemám její knihy načtené a proto nemohu posoudit, zda se její náměty až tolik opakují, jak si zde někteří stěžují. Za mě je to osvěžující změna oproti mainstreamu a jsem spokojená. Nemůžu se dočkat dalšího dílu, který vychází už tenhle měsíc.
Lilith je jméno, které přímo vybízí k tomu, co bude následovat. Myslíte, že jste opět připraveni zažít půlnoční běsnění a užít si další ďábelsky dobrý pokračování? Pojďte dál, jste srdečně zváni. Vítá vás panenka a její domeček. Čeká na vás a ráda vám předvede, co dokáže.