Podzimní vražda přehled
Mons Kallentoft
![Podzimní vražda Podzimní vražda](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/148940/bmid_malin-forsova-podzimni-vrazda-Idl-148940.jpg?v=1539031502)
Případy inspektorky Malin Forsové série
Déšť smáčí zámek Skogså u Linköpingu. Kapky se snášejí na zem a na tělo, které plave ve vodním příkopu. Bohatý právník a nový majitel zámku Jerry Petersson byl zavražděn. Inspektorka Malin Forsová brzy začne podezřívat předchozí majitele zámku, aristokraty, kteří jistě nemají radost z toho, že museli prodat rodinný majetek Jerrymu Peterssonovi. Mohl to ale být motiv vraždy? A jaké další zlé síly se probudily na pláních Östgötalandu? A kdo byl ve skutečnosti Jerry Petersson, muž, který se skrýval za svými miliony, drahými obleky a sbírkou obrazů?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno:Originální název:
Höstoffer, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podzimní vražda. Přihlašte se a napište ho.
![brndovka brndovka](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Trvalo mi déle, než jsem se začetla, pak se děj trochu rozjel. Jak píší ostatní, také mi vadila opilá Malin. Nicméně za mě nic moc.
![berila berila](https://www.databazeknih.cz/img/users/16_/160823/m_berila-ThW.jpg?v=1653507402)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Na autorovo styl psaní si člověk musí zvyknout, ale psát umí. Ale uberu jednu * za ta stále se opakující "háďata". A hrozně mně vadí ta věčně namazaná Malín.
Knižní novinky (14. - 31. 12.)
13.12.2012
Kniha Podzimní vražda v seznamech
v Mé knihovně | 275x |
2011 | ![]() |
2014 | ![]() |
2011 | ![]() |
2013 | ![]() |
2016 | ![]() |
K autorovi jsem se vrátila po delší době, předchozí dva díly se mi ale líbily. Je fakt, že na jeho styl psaní je třeba si zvyknout, ale jde to rychle. Píše v krátkých, jednoduchých větách, zpravidla tím vyjadřuje pocity a samomluvu jednotlivých postav. Proč ne. Každý z nás takto koneckonců vnitřně uvažuje. Postřehy z osobních životů hlavních postav a členů vyšetřovacího týmu nejsou na škodu, pozitivní je pro mě vždy i to, když jsou všichni sehraní a není mezi nimi žádný intrikán.
Samotný děj Podzimní vraždy je rozhodně zajímavý, ostatně nikdo nevíme, co v nás dříme a jaká letitá příkoří v nás probudí temnou stránku, i když se nám to třeba takto při čtení zdá přehnané a šílené. Jak už někdo poznamenal, sympaťáky aby v tomto příběhu pohledal. A Malinino pití do knihy vlastně taky patří, není třeba předstírat, že se to ve světě kolem nás neděje.
Celkově hodnotím velmi kladně, poslední dobou jsem četla mnohem horší knížky.