Libi.livres komentáře u knih
Tak tahle kniha mě naprosto okouzlila... i přes velký počet stran se velmi rychle a lehce četla, bylo zde hezky vykresleno prostředí starého Londýna i dobové zvyklosti a každodenní život, což pronikalo i do samotné mluvy tedy textu knihy, který byl tehdejšími obraty a zdvořilostními frázemi protkaný. Nejlepší však byly slovní přestřelky mezi hlavními hrdiny, které jsem si zamilovala - Animant a panem Reedem, které byly velice bystré, pohotové a plné důvtipu, pokaždé jsem se na jejich další konfrontaci a následné dialogy těšila, protože mi vždy vykouzlily úsměv na tváři. Postavy byly dobře charakterově vykreslené a zároveň se během děje i vyvíjely, navíc byl příběh zasazen do prostřední královské univerzitní knihovny, co víc si přát... snad jen, aby to nikdy neskončilo, protože konec byl na mě až moc uspěchaný.
Knihu doporučuji jako nenáročné, milé čtení pro dobrou náladu, jelikož je to vskutku půvabná kniha:-))
Úžasná knižní jednohubka (vzhledem k počtu stran), která je vhodná jak pro milovníky hygge, tak pro naprosto neznalé této "dánské speciality". Kniha se velmi lehce a rychle čte, příběh hezky svižně plyne a člověk poznává nejen osudy hlavních i vedlejších hrdinů, krásnou dánskou krajinu, ale hlavně úplně bezdečně zjistí v čem právě spočívá tajemství dánského životního stylu jménem hygge. Za mě skvělá kniha pro radost a odpočinek!