libor5277 libor5277 komentáře u knih

7 návyků skutečně efektivních lidí 7 návyků skutečně efektivních lidí Stephen R. Covey

Ještě v minulém tisíciletí (1994) jsem měl první překlad knihy z nakladatelství Pragma. Coveyho kniha a 7 návyků mě provází soukromým a podnikatelským životem. Stále je v ní co objevovat a myslím si, že jek člověk zraje, více a více chápe hloubku Coveyho myšlenek, které se zrcadlí i v dalších jeho knihách.

Stalo se klišé, že téměř u každé knihy o osobním rozvoji uvádí, že jejich kniha vám změní život. Ve většině jde o marketingové tahy. Sedm návyků to však dokáže. Covey je mým učitelem a protože řadu myšlenek z jeho knih znám dlouhá léta, překvapuje mě, že se tyto myšlenky v modifikacích objevují u různých autorů, bohužel i bez citace. Zejména pokud jde o různé e-booky z webů. Je to škoda. Na druhé straně to dokazuje, že nastupující generace potřebují znovu objevovat principy a hledat své "pravdy". Covey nepíše o něčem co časem vyprchá jako módní vlna. Přesto je zřejmě v dobrém slova smyslu potřeba "recyklovat" myšlenky, které čtenáři Coveyho knih mají zažité či se snaží dlouhodobě uplatňovat.

Sedm návyků je na celý život, nejen na sedm cyklů po 21 dnech, jak je dnes populární návyky a jejich budování vnímat. Doporučuji všem jako referenční knihu. Objevujte, aplikujte, vracejte se k ní, zažívejte a prožívejte. DOPORUČUJI!

13.08.2018 5 z 5