Lidka25 Lidka25 komentáře u knih

Řeka Řeka Peter Heller

Kniha se mi líbila, ale konci jsem moc nerozuměla. Vlastně jsem nepochopila, čí vinou se vše stalo. Jinak oceňuji vztah a přátelství obou hlavních hrdinů, což je dnes trochu vzácné. Lidka

10.01.2021

Zulejka otevírá oči Zulejka otevírá oči Guzel Jachina

Kniha se mi moc líbila, hlavně jsem se seznámila s novým státem Tatarstánem a jeho hlavním městem Kazaní. Překvapilo mě, jak je to krásné město a kolik zajímavostí v sobě skrývá. Přečetla jsem si o této zemi vše, na co jsem přišla.
Obsah knihy je sice skoro tragédie, ale takto komunisti jednali ve jménu své ideologie. a bohužel, mnohde v tom pokračují. Tady si člověk uvědomí, když není s něčím spokojen, že se má pořád krásně. Lidka

25.01.2019

Byla jsem otrokyní v satanské sektě Byla jsem otrokyní v satanské sektě Ulla Fröhling

Knihu jsem právě dočetla a s velkým zájmem. Je pravda, že jsou zde popisovány otřesné zážitky, ale alespoň jsem se dozvěděla, čeho jsou lidé schopni. Nejvíce mě zaujalo téma mnohočetná rozpolcenost osob, pro mne do dneška neznámé téma. Vyhledala jsem si k tomu nějaké bližší informace, abych se dozvěděla více. Určitě je toto téma dost taburizované, zvláště , když se týká týraných dětí. Vůbec nelze zjistit, kolik dětí takto trpí, neboť tyto situace se odehrávají za zavřenými dveřmi. Mým přáním je co nejvíce těchto případů odhalit a zachránit děti před takovým traumatem. Lidka

09.06.2014