Liduka komentáře u knih
Dvě knihy, dva lidé, kteří je chtějí zoufale najít, jinak budou mít problémy. Tiskař, kterému se dostaly do rukou, je kvůli nim zavražděn. Kdo za vším stojí? Co skrývá Shardlakeův nový majordomus a jeho příšerná klientka Isabel? To vše se dozvíte v Sansomově nové knize. Popravdě mě kniha zklamala. Sice byla čtivá jako všechny předchozí knihy, historické pozadí bylo dokonale zpracováno, ale chybělo mi tam více napětí. Vyšetřování bylo takové nemastné neslané a děj se dal předvídat. V polovině knihy jste věděli, kdo byl vrahem, ne ovšem to, pro koho pracoval. To si autor nechal až nakonec. Případem Isabel se Matthew mohl podle mě zabývat více. V otázkách víry jsem se celkem ztrácela, protože byla hromada odnoží a Sansom se v tom dost vyžíval. Celkově 3 a půl hvězdičky.
Stejně jako první kniha Má noc je tvůj den, byla tato kniha moc pěkná. Obsahovala jak romantiku, tak napětí v podobě pátrání po tom, co se vlastně stalo Vincentově ženě a také oné záhadné Kitty z minulého života. Jediné co mi vadilo byly přehnané reinkarnace všech zůčastněných osob. To si mohla podle mě autorka odpustit a nechat pouze jednu a to u hlavní hrdinky.
Byla to moje první kniha od autorky a na to jak jsem se na ní těšila, tak mě docela zklamala. Sice se velmi dobře četla, ale děj se dal určitě zkrátit a hlavně mně přišlo, že se Adélie vyšetřování vraždy nějak moc nevěnovala a na konci najednou z ničeho nic přišla na to, kdo je vrah Rosamundy. Historické romány patří k mým nejoblíbenějším, ale tato autorka rozhodně nepředčí mého nejoblíbenějšího autora C.J.Sansoma.
Hezká duchařská kniha, i když se mi zrovna moc nepozdávalo, že v okolí Suzannah je ještě další mediátor. To mi přišlo docela přehnané.
Kniha byla celkem pěkná. Mám moc ráda starý Egypt. Líbilo se mi, jak se v průběhu vyprávění měnili případní vrazi. Naopak na škodu byly mnohdy zdlouhavé nezáživné pasáže.
Závěrečná část samozřejmě nezklamala, ale konec mi přišel trochu odflinklý a nedodělaný.
kniha se mi moc líbila, kostýmy, prolínání minulosti a budoucnosti a samozřejmě trocha té ramontiky - co víc si přát. Moc se těším na poslední díl, až to do sebe všechno zapadne....
Série byla super, akorát mi vadil pokaždé pomalý rozjezd. Konec ale stál vždy zato!
výborná kniha. Sice už člověk ví, kdo za vším stojí už asi od poloviny knihy, ale stejně vás to nutí číst dál.
Mám moc ráda historické romány. Tento byl napínavý i trochu romantický - co víc si přát.
Kniha je napínavá od začátku do konce. Vřele doporučuji přečíst :-)
Krásná kniha. Moc se mi líbil, jako ostatním zde, popis života na antarktidě a začínající vztah dvou účastníku expedice a Aliciino tajemství tomu dává ten správný šmrnc.
dvěma slovy - hrozná kniha. Nuda od začátku do konce. Velké množství postav, ve kterých jsem se vůbec neorientovala a děj absolutně o ničem.
Velice hezky psaná kniha o životě Eleonory akvitánské. Jenom mi tam chybí tak trochu závěr. Myslela jsem, že tam bude zachycený celý její život a ne jenom část.
Na začátku se mi kniha velice líbila. Byla čtivá, měla rychlý spád i děj byl celkem zajímavý. Konec mě ale hrozně zklamal a zařadil tuto knihu mezi totální blbosti.
Kniha byla docela nudná a zbytečně zdlouhavá. Jedině konec byl celkem zajímavý a měl spád. Proto ta druhá hvězdička.