LinaDee komentáře u knih
Takhle kniha je po dlouhé době něco opravdu dobrého na české scéně, co se mi dostalo do rukou. Nechápu zde zmiňovanou údajnou podobnost s Podmořím. Je to absolutně jiné.
Velice dobře propracovaný svět a vztahy, sympatická hrdinka s problémy, které ač ona sama je silně nevšední, jsou čtenářům blízké a pochopitelné. Povídkový styl psaní a některé mechanismy světa mi trošičku připomínaly Sapkowského univerzum, ale to je dáno hlavně tím, že v něm poslední dobou trávím hodně času /knihy, hry/.
Líbí se mi propletené dějové linky, jimž vyčítám jen neukončenost, která by snad mohla být dotažena v případném pokračování.
Knihu mám půjčenou, jsem ve dvou třetinách a pořád mi tam chybí něco, co mě donutí knihu neodložit a nezapomenout na ni na věky věků. Hodně mi to přijde jako new weird kopie HP a jak vidím, nejsem sama. Dítě, podivná škola pro výjimečné, kouzelní tvorové, čarování... Až příliš stejného, které není schopné přebít ani těch pár rozdílů. Kniha navíc obsahuje strašnou spoustu vycpávek, kdyby ji vzal do ruky někdo schopný a vystříhal zbytečné, výplňové odstavce, stránky, kapitoly, smrskla by se na třetinu.