lucas9586 lucas9586 komentáře u knih

☰ menu

Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Nad touhle knihou jsem docela dlouho přemýšlel. Viděl jsem film... nejméně 5x... a abych řekl pravdu, opravdu se mi líbil (jasně, jinak bych se na něj nepodíval 5x) a proto jsem se bál číst knihu. Většinou se to totiž má tak, že po přečtení knihy se mi film zhnusi, protože jsou tam strašné nepřesnosti, vypuštěné scény a příběh je ve filmu špatně pojatý. Každopádně tady v tomhle případě má obava nebyla na místě. Kniha a film jsou v podstatě dva rozdílné příběhy a jsem za to moc rád. Takhle si totiž můžu užít film, který byl povedený a i knihu, která byla také povedená.

Někde jsem zde četl komentář, že to je strašná kniha, že hlavní představitel je stalker a tragéd a tak... chtěl bych vidět toho, kdo ten komentář napsal. Stejně tak jsem zde četl komentář, že někoho bavilo hledat rozdíl mezi filmem a knihou. Toho člověka bych chtěl taky vidět, když vezmu v potaz, že celá kniha byla naprosto jiný příběh, tak to musel být hodně dlouhý seznam :-). Základní pilíře příběhu jsou stejné. Postavy, vlastnosti postav a hra, ale jinak je podobnost téměř nulová a opět říkám, že jsem za to rád.

Knihu rozhodně doporučuji, jelikož se jednalo o skvělou zábavu. Pokud se vám líbil film, kniha bude úžasný bonus. Číst jsem ji začal před 4 dny. O 4 dny později jsem knihu dočetl, odložil a píšu okamžitě hodnocení. Opravdu jsem byl nadšený. Začátek byl pomalejší, ale jakmile jsem byl ve čtvrtce, už jsem se začínal těšit na večerní čtení a jakmile jsem byl za půlkou, měl jsem problém jít spát. Hltal jsem ji několik hodin v kuse a četl a četl...

Přeju příjemnou zábavu.

30.01.2020 5 z 5


Šamanova pomsta Šamanova pomsta V. Mahaněnko (p)

SPOILER
Kniha byla opravdu povedená. Tímhle dílem mohla klidně skončit a byl by to možná lepší konec, než kterého jsme se nakonec dočkali (tuto a poslední knihu jsem četl v angličtině, v CZ ještě nevyšla). Knihu jsem si oblíbil opravdu hodně a hltal jsem každou větu a nedočkavě se těšil na to, co se bude dít dál. Neustále zvraty, naprosto skvěle vymyšlené příběhy a postavy. Trojice Mahan, Anastaria a Plinto je opravdu povedená a opravdu jsem si je všechny oblíbil.

Celá série patří mezi mé oblíbené knihy a bude těžké ji přebít. Celý svět Barliony a ona trojice mi přirostla strašně k srdci a všem doporučuji sérii rozečíst.

Mnoho hodin skvělé zábavy!

04.07.2019 5 z 5


Karmadontova šachovnice Karmadontova šachovnice V. Mahaněnko (p)

Tato kniha byla naprosto dokonalá a plot, který auto vymyslel mě neskutečně překvapil. Knihu jsem četl v nemocnici a když jsem ji dočetl, celou noc jsem nemohl spát. Opravdu úžasné psaní a ten šok na konci byl opravdu povedený a za to dávám palec nahoru. Kdybych musel čekat na další knihu několik měsíců, tak bych byl naštvaný, ale další jsem naštěstí měl možnost ihned stáhnout a číst dál, kde se vše začalo vysvětlovat. Doporučuji nečíst knihu dříve, dokud nebudete mít připravenou další na pokračování, protože tohle Vás nenechá v klidu.

04.07.2019 5 z 5


Hrad fantomů Hrad fantomů V. Mahaněnko (p)

Úžasné čtení. Abych řekl pravdu, moc nechápu komentáře typu: méně akční díl. Vždyť to není vůbec pravda. Každý díl byl nabitý akcí a tenhle díl v tom exceluje, viz bitva armagedon. Jen mě mrzí, že musím čekat na další díly. Od první chvíle si mě Mahan a celý příběh získal. Úžasně psaný a chytlavý příběh. Jen opravdu škoda, že teď se bude kdo ví jak dlouho čekat na další díl.

08.04.2019 5 z 5