lucie0951 | Komentáře u knih | Databáze knih

lucie0951 lucie0951 komentáře u knih

Pod parou Pod parou Terry Pratchett

Pod parou je více než jen důstojné rozloučení se světem Zeměplochy pro dospělé čtenáře. Kniha se mi nesmírně líbila.

03.08.2015 5 z 5

Poslední tóny z krypty Poslední tóny z krypty Alan Bradley

Opět lituji, že nemohu dát více než pět hvězd, skvěle napsané i předložené. Už se těším na další díl.

29.06.2019 5 z 5

Kdepak je má kravička? Kdepak je má kravička? Terry Pratchett

Roztomilá knížečka, potěší, ale nenadchne, proto jen 4*:-)

19.07.2018 4 z 5

Putování s křemíkem a zinkem Putování s křemíkem a zinkem Václav Procházka

Kouzelná a srozumitelná dětská knížka o původu prvků s přesahem do mediální výchovy.

30.06.2017 5 z 5

Hlava státu Hlava státu Andrew Marr

Příběh je místy velice vtipný, ale lehce přitažený za vlasy a to vracení se v čase je poněkud matoucí.

31.05.2017 4 z 5

Monty Pythonův Smysl života Monty Pythonův Smysl života Terry Jones

Úžasné i v knižní podobě:-D

14.04.2017 5 z 5

Opona / The Curtain Opona / The Curtain Raymond Chandler

Povídka byla nejspíše předlohou románu Loučení s Lennoxem.

13.04.2017 3 z 5

Muž, který měl rád psy / The Man Who Liked Dogs Muž, který měl rád psy / The Man Who Liked Dogs Raymond Chandler

Děj se též velmi podobá románu Loučení s Lennoxem.

13.04.2017 3 z 5

Vrah v dešti / Killer in the Rain Vrah v dešti / Killer in the Rain Raymond Chandler

Příběh byl nejspíše předlohou románu Hluboký spánek.

13.04.2017 3 z 5

Najděte to děvče / Try the Girl Najděte to děvče / Try the Girl Raymond Chandler

Příběh byl nejspíše předlohou románu Sbohem buď lásko má.

Anansiho chlapci Anansiho chlapci Neil Gaiman

Děj knihy je místy docela drsný, ale přesto vtpný.

01.04.2017 5 z 5

Rozhovory s planetami Rozhovory s planetami Václav Procházka

Krásně napsaná populárně-naučná knížka pro děti zajímající se o vesmír.

26.12.2016 5 z 5

Kameny a říše permoníků Kameny a říše permoníků Václav Procházka

Velmi vydařená populárně-naučná kniha pro děti a mladé čtenáře.

26.12.2016

Zločiny pro dva Zločiny pro dva Agatha Christie

Zločiny pro dva je zatím má nejoblíbenější kniha s dvojicí Pentlička a Tommy. Je velice čtivá a vtipná. Plně si zaslouží svých pět hvězd.

05.08.2015 5 z 5

Temná strana slunce Temná strana slunce Terry Pratchett

Kniha je velmi náročná na představivost čtenáře, ale propojení matematiky pravděpodobnosti, kvantové fyziky i jemného humoru tyto zdánlivé nedostatky hravě převáží, takže nemohu jinak, než opět hodnotit pěti hvězdami.

05.08.2015 5 z 5

Brambory na vloupačku Brambory na vloupačku Catharina Ingelman-Sundberg

Této partičce delikventů člověk musí držet palce. Avšak důvody, které svedly sboristy na cestu zločinu, mě spíše naplňují úzkostí a smutkem. Usmívám se, ale rozhodně se nesměju, přesto se těším na pokračování.

03.08.2015 4 z 5

Barva kouzel Barva kouzel Terry Pratchett

Svěží jako prvojarní tráva na pláních Zeměplochy.Velmi slibný začátek. Přesto se mi více líbí Pratchettova pozdější tvorba. Ale co, každý byl někdy mladý, tedy až na Smrtě.

03.08.2015 3 z 5