lucie0951

Pod parou je více než jen důstojné rozloučení se světem Zeměplochy pro dospělé čtenáře. Kniha se mi nesmírně líbila.

Opět lituji, že nemohu dát více než pět hvězd, skvěle napsané i předložené. Už se těším na další díl.

Roztomilá knížečka, potěší, ale nenadchne, proto jen 4*:-)

Kouzelná a srozumitelná dětská knížka o původu prvků s přesahem do mediální výchovy.

Příběh je místy velice vtipný, ale lehce přitažený za vlasy a to vracení se v čase je poněkud matoucí.

Povídka byla nejspíše předlohou románu Loučení s Lennoxem.

Děj se též velmi podobá románu Loučení s Lennoxem.

Příběh byl nejspíše předlohou románu Hluboký spánek.

Příběh byl nejspíše předlohou románu Sbohem buď lásko má.

Krásně napsaná populárně-naučná knížka pro děti zajímající se o vesmír.

Velmi vydařená populárně-naučná kniha pro děti a mladé čtenáře.

Zločiny pro dva je zatím má nejoblíbenější kniha s dvojicí Pentlička a Tommy. Je velice čtivá a vtipná. Plně si zaslouží svých pět hvězd.

Kniha je velmi náročná na představivost čtenáře, ale propojení matematiky pravděpodobnosti, kvantové fyziky i jemného humoru tyto zdánlivé nedostatky hravě převáží, takže nemohu jinak, než opět hodnotit pěti hvězdami.

Této partičce delikventů člověk musí držet palce. Avšak důvody, které svedly sboristy na cestu zločinu, mě spíše naplňují úzkostí a smutkem. Usmívám se, ale rozhodně se nesměju, přesto se těším na pokračování.

Svěží jako prvojarní tráva na pláních Zeměplochy.Velmi slibný začátek. Přesto se mi více líbí Pratchettova pozdější tvorba. Ale co, každý byl někdy mladý, tedy až na Smrtě.