lucie5197 lucie5197 komentáře u knih

Poslední, kdo zůstal Poslední, kdo zůstal Riley Sager (p)

Téma strašidelných domů už je celkem ohrané, tenhle byl naštěstí lepší, než ty od Darcy, ale úplně mě to nedostalo. Možná za to mohla ich- forma, která mi často nesedí, příběh pak na mě působí trochu amatérsky, nebo hlavní postava - Maggie, která mi také nebyla úplně sympatická. Ale stejně jako ostatní knihy Sagera, to bylo napínavé, čtivé a konec překvapivý i když překombinovaný, až jsem si říkala, že bych snad raději ten duchařský konec.

08.03.2022 4 z 5

Stín noci Stín noci Deborah Harkness

Tenhle díl byl mnohem lepší, než první. Ty zdlouhavé popisy mě bavili a byla jsem fakt ráda, že většina postav z historie byli skutečné osobnosti, autorka si to mohla ulehčit a klidně postavy smýšlet. Hvězdičku navíc za Prahu! Jen jsem tedy čekala více zaměření i na současnost, závěr knihy byl kvůli tomu vcelku chaotický a nedával moc smysl, na rozdíl od seriálu, kde se tomu věnovali více. Samozřejmě logika se v tom hledat nedá, i tak jsem vlastně spokojená.

18.01.2021 4 z 5

Čas čarodějnic Čas čarodějnic Deborah Harkness

Na knížku mě nalákal nedávno objevený seriál, který musím uznat, byl lepší. Už se celkem vyhýbám fantasy tématům s upíry a dalšími bytostmi, často se z toho stává béčková nedomyšlená pohádka, která se snaží oslovit diváky Twilight a co nejvíce na tom vydělat, tohle bylo o něco lepší, ač to občas bylo úsměvné.. z obávané upíří matky, která několik století vraždila čarodějnice se za týden stala nej kámoška a opatrovatelka čarodějnic haha. Ocenovala jsem zmínky z historie a sem tam i něco naučného, o to více se těším na druhý díl. Navíc mám slabost pro herce ztvárnujicího Matthewa a to více se to příjemněji i čte no :D

17.01.2021 3 z 5

Spolubydlící Spolubydlící Beth O’Leary

Musím říct, že jsem na tuhle knížku těšila, především díky té popularitě, reklamě a vysokému hodnocení..nechala jsem se ovlivnit a šla si knížku koupit. A prostě nevím.. četlo se to hezky, těšila jsem se až se k tomu vrátím, ale něco tomu prostě chybělo. Hlavní hrdinové byli sice sympatiční, ale jednodušší. Dost mě otravovali ty dialogy u částí s Leonem, bylo to hrozně amatérské.. Líbil se mi "lístečkový Leon" ale už né tolik jako samotná postava, jeho věčné "aaa".. byl takové dětinské, nedospělé.. konec zbytečně uspěchaný, jakoby se autorka snažila vměstnat do posledních pár stran co nejvíce klišé a kyče a přitom se jí do té doby celkem dařilo se tomu vyhnout. Zatím si nejsem jistá, jestli je to typ knihy, kterou bych si někdy chtěla přečíst znovu..ale kdo ví. Každopádně jsem lehce zklamaná.

20.03.2020 3 z 5

Začít znovu Začít znovu Mona Kasten

Nemohu si pomoct, ale zdejší hodnocení je neskutečně přeceněné, ale budiž. Potřebovala jsem oddych od thrillerů a to kniha vesměs splnila. Po prvních 100stranách jsem měla nutkání jí odložit a nevrátit se, bylo to jako když si vezmete ty největší klišé ze všech přeslazených romanů, co jste kdy viděli či četli a uděláte z toho jednu knihu plnou romantického klišé, předvídatelnosti a naivity. Nakonec jsem se přece jen rozhodla tomu dát ještě šanci. Střed knihy trochu zvedá latku, občas se u toho pousmějete, plyne to rychle a přijemně a pak to zase začne klesat, v tom závěru je už toho na vás prostě moc, z postav se stávají nemožní pitomci u kterých už jen čekáte, kdy začnou šišlat. Naštěstí je to alespon čtivé a jako oddechovka mezi jinýma knihama to jakž takž postačí.

23.02.2020 3 z 5

Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

Přiznávám, že na knihu mě navnadil seriál, je mi jasné, že k němu bude mít spoustu lidí mnoho výhrad, ale překvapivě se mi líbil více, než kniha. Kniha je čtivá, postavy sympatické a i vtipné, jen by neškodilo, kdyby se i kniha více zaobírala dalšíma postavama, stejně jako seriál. Celkově bych řekla, že v něm byly postavy více propracované. I tak byl příběh líbivý i když tuze přeslazený, ale tak nějak sympaticky a snesitelně.

30.12.2020 4 z 5

Život zn.: Hygge Život zn.: Hygge Rosie Blake

Prvních cca 100 stran jsem si říkala, že to zní nadějně..že by z toho mohl být oddechvý, milý román, ke kterému se někdy vrátíte. Ale vlastně ne. Joe - nelítostný ředitel ze kterého mají ve firmě všichni strach a respekt, ale on sám při rozhovoru s mladou ženou není schopný dát dohromady větu bez koktání? Brečí u filmu od Sparkse, dává si pletové masky a zapaluje po bytě svíčky? Ale no tak.. Jeden velký problém téhle knížky jsou neuvěřitelné a nepropracované postavy. Slovo hygge se na tom objevovalo více, než ten samotný "hygge"život. Snad jen ten papoušek si zaslouží hvězdičku, jinak naprosto zbytečné plýtvání papírem.. a bod za líbivou obálku.

14.04.2020 2 z 5