Lucissia Lucissia komentáře u knih

Káťa a krokodýl Káťa a krokodýl Nina Vladimirovna Gernet

V dětství mě minula, tak jsem teď předčítala a těžko říct, jak hodnotit. Ilustrace báječné, kniha je dobře přeložená, pěkně se mi četlo, nicméně příběh samotný nás až tak nezaujal, vracet se k ní nebudeme... Ale i tak čtení vyloženě nelituju. :-)

28.06.2021 3 z 5

U Nás na Kotárech U Nás na Kotárech Marie Podešvová

Po předčítání Zuzajdy a Jurajdy jsem měla ještě chuť na něco našeho Valašského. A bylo mi u čtení krásně u srdce a nevědomky jsem se usmívala. :-)))

20.05.2021 5 z 5

Lucie a zázraky Lucie a zázraky Ota Hofman

Kniha mého dětství, teď při předčítání jsem se vrátila zpět o třicet let. :-)

13.05.2021 4 z 5

Turnaj v Třeskoprskách Turnaj v Třeskoprskách Jaroslav Němeček

Oprášeno... :-)

21.04.2021 4 z 5

Pohádky zpod Beskyd Pohádky zpod Beskyd Petr Martin (p)

Nádherné předčítání pohádek od nás. Vše se nám líbilo, od ilustrací přes příběhy... Pan Nečas - Martin měl Valašsko opravdu rád. :-)

07.04.2021 5 z 5

Bordeří povídačky 2 Bordeří povídačky 2 Pavel Mondschein

Dopředčítáno a mám stejné výhrady jako u předchozího dílu. Příliš dlouhá souvětí, velké množství cizích slov, kolísavá kvalita příběhů... A ten poslední se Santou tomu dodal korunu. Ilustrace i nápad dobrý, ale příště budu předčítávat jinou knihu. Škoda.

23.03.2021 3 z 5

366 příběhů z přírody a ještě něco navíc 366 příběhů z přírody a ještě něco navíc Anne-Marie Dalmais

Přečteno skoro po roce, takže téměř poctivě den za dnem. Milé povídání, a i když nás příběhy od moře bavily trochu méně, celkově to byla zajímavá a poučná knížka plná ilustrací. :-)

16.03.2021 5 z 5

Atlas světa pro děti Atlas světa pro děti Iva Šišperová

Poučné a zábavné nejen pro děti.

01.03.2021 5 z 5

Veselé pohádky pro nejmenší Veselé pohádky pro nejmenší Josef Hokr

Milé, chvilkama dojemné předčítání. Pět hvězd právem, kromě jedné pohádky mají všechny hlavu i patu a nám se líbily. :-)

20.02.2021 5 z 5

Moje abeceda Moje abeceda Josef Lada

Klasika :-)

13.02.2021 5 z 5

Muž z budoucnosti Muž z budoucnosti Ljuba Štíplová

Milá připomínka dětství, a moje děti bez dechu poslouchaly příběh o Faustovi. :-)

23.10.2020 5 z 5

Cesta kolem světa / Zachraňte Lidušku Cesta kolem světa / Zachraňte Lidušku Jaroslav Němeček

Další vzpomínka na dětství a i moje děti byly nadšené. :-)

16.10.2020 5 z 5

Cirkus Pepi / Loupež století Cirkus Pepi / Loupež století Jaroslav Němeček

Vzpomínka na dětství, no a mým dětem se to taky moc líbí. :-)

14.10.2020 5 z 5

Pět holek na krku Pět holek na krku Iva Hercíková

Kdysi jsem ji četla mockrát. Teď jsem si dala repete, není špatná, ale něco malinečko ji chybí. Ale dávám čtyři pěkné hvězdy. :-)

07.07.2020 4 z 5

Petr a Hanka se loučí Petr a Hanka se loučí Oldřich Černý

Petr a Hanka jsou moje dětství a líbí se i o generaci dál. :-)

30.06.2020 5 z 5

Není škola jako škola Není škola jako škola Mária Ďuríčková (p)

Dostal syn jako upomínku na školku a už máme přečteno. Ne všechny pohádky se mi při předčítání líbily a něco ani dětem, nicméně ilustrace paní Zmatlíkové to zachránily. Sice už asi po knížce znovu nesáhnu, ale jsem ráda, že jsme ji spolu přečetli. :-)

30.06.2020 4 z 5

Kočičiny kocourka Damiána Kočičiny kocourka Damiána Václav Čtvrtek (p)

Mě osobně knížka až tak neohromila, jsem ráda, že jsem ji předčítala, ale vracet se k ní nebudu. Večerníček je lepší. :-)

11.06.2020 4 z 5

Made in Popletov Made in Popletov Jiří Binek

Snad tisíckrát přečteno u babičky a teď jsem si Popletov znovu připomněla. :-)

01.06.2020 5 z 5

Retrohraní: Přes 200 her z doby, kdy nebyly mobily Retrohraní: Přes 200 her z doby, kdy nebyly mobily Alice Kavková

Koupeno mým dětem za vysvědčení. A i když ji ještě nemáme přečtenou od A do Z, musím dát pět hvězd. S tímhle si musela autorka dát neskutečnou práci a já jí za to děkuju. Mě vrátila do dětství a děti si z ní taky už ledacos přebraly. No a ty ilustrace... Listujeme v ní rádi a to je asi za všechny slova. :-)

17.05.2020 5 z 5

O Zimě švadleně a jejích tovaryších O Zimě švadleně a jejích tovaryších Lucyna Krzemieniecka

Útlá knížečka, ale hezky napsaná, dobře se mi předčítalo a zaposlouchal se i manžel. :-)

16.05.2020 5 z 5