Lucissia komentáře u knih
Tajemné čtení, ne tak strašidelné jako Šepot z lesa, což mi teda vůbec nevadilo. :-) Při čtení kapitol o dětství malého Míšy jsem měla slzy v očích, bavily mě historické souvislosti, že jsem se dověděla něco nového a hlavně se mi líbí autorčin květnatý jazyk, tolik krásných přídavných jmen a nezvyklých podstatných... A ty přenádherné slovní obraty. Opravdu pohlazení pro uši i oči. Jestli příští rok paní Surmanová vydá další knihu, kéž by byla taky taková jako všechny předchozí... :-)
Výborně napsaná detektivka, četla jsem ji poprvé a ani filmové zpracování jsem nikdy neviděla, takže pro mne závěrečné velké překvapení. :-)
Přečteno téměř jedním dechem. Do poloviny kniha zajímavá, od druhé půlky se nedalo odtrhnout a kniha se nedá téměř odložit. Tahle knížka bude ještě dlouho v mé hlavě... :-)
Jako ano, líbilo se, ale podruhé bych po knize nesáhla. Scéna v lese, kdy se ztratí auto i s dcerkou byla vynikající, ale jinak to malinko drhlo... :-)
Tak za čtyři hvězdy. Některé povídky vynikající - Pan řídící, Šest neděl, Malézmrtvýchvstání, za nimi v závěsu i Sirotek a Kousáček. Jako každá povídka má něco do sebe. Ale na druhou stranu, čekala jsem trochu víc a po knížce už znovu sahat nebudu... :-)
Je poznat, že je kniha napsané před sto lety, chvílemi se hůř četla. Nicméně zajímavý výlet do Chlumce nad Cidlinou před dvěstěpadesáti lety. Líbilo se mi vyprávění o tom, jak lidé nechtěli sadit brambory, protože to byla novota a nevěřili tomu, líbil se mi popis zvyků a pověr na chlumecku. A samozřejmě povídání o robotě a povstání sedláků. :-)
Nevím, jestli to bylo všechno úplně stoprocentně logické, nicméně dobře se to četlo. I když Hra o přežití byla o jednu hvězdu lepší. :-)
Chvílemi neskutečně čtivé, chvílemi jsem četla "na mocnú silu". Námět určitě výborný, nicméně způsob psaní mi úplně nesedl.
Výborná kniha, mám ji po ruce a budu ji používat pořád dokola. Za mě pět hvězd. :-)
Dobrá kniha. Jen mi někdy neseděly věty stylisticky. Jinak rozhodně zajímavé, "obyčejné" příběhy. I když se takových a podobných udály stovky, kniha stojí za přečtení. :-)
Úsměvné to bylo, ale že bych se smála nahlas, jak bych možná od pana Kopty očekávala, tak to zas ne. Je skvělý vypravěč, tak jsem asi čekala něco málo více. Nicméně prodloužená jízda na řetízkáči byla top. :-) A kresby jsou parádní, čtyři hvězdy si kniha zaslouží. :-)
A mně se to líbilo hodně. Chytlo a nepustilo, na Mapách jsem hledala zmiňovaná místa... Nejen Tribeč má svá tajemství, takže bych nad případnou podobností s Karikou mávla rukou. Každá z knih má to svoje. Tady je to prošpikováno historií, šumavskými "babskými povídačkami", a tajemstvím. :-)
Krásné, pohádky i ilustrace. Mix pohádek i příběhů o obyčejných lidech, hodně k zamyšlení. :-)
Pěkné, líbila se mi, nicméně se mi zdá, že má autorka lepší knihy v zásobě. :-)
Opravdu skvělé a originální. Nijak překombinované, uvěřitelné. Moc se mi líbily kraťoučké "kapitoly", pohledy více postav a jejich příběhová jména. :-)
Dozvěděla jsem se opravdu hodně informací, no uvidíme, co vše si zapamatuju. :-)
Dobré to bylo, komiks mě bavil, připomnělo mi to malou knížečku z antikvariátu, kde byla vražda i pachatel přesně taková. :-) Takže sice žádné překvapení, ale nevadí. :-)
Hodně dobrá knížka, reálný děj, dovedu si podle ní představit slušný film. Za mě velká spokojenost. :-)
Útlá knížečka, styl psaní malinko kostrbatý, čtení mě bavilo, ale přesto tomu malinečko něco chybělo, proto jen čtyři hvězdy. Ale jinak spokojenost. :-)