Holčička a cigareta přehled

Holčička a cigareta
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19011/bmid_holcicka-a-cigareta-Ktf-19011.jpg 4 72 72

Proti světu plovoucímu v katastrofálně znečištěném vzduchu, žvanícímu o ekologii a zavalovanému všemožnými zákazy, proti vládě nevychovaných dětiček se hrdina knihy, čtyřicátník zaměstnaný na magistrátě, dětinsky bouří: v práci si chodí na záchod potají vykouřit cigaretu. Je přistižen pětiletou holčičkou a tím pro něj začíná pekelná spirála vyšetřování, věznění a marné snahy obhájit se účastí v apokalyptické televizní show...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Atlantis

La petite fille et la cigarette, 2005

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Holčička a cigareta. Přihlašte se a napište ho.

Lucissia
22.10.2024 3 z 5

Chvílemi neskutečně čtivé, chvílemi jsem četla "na mocnú silu". Námět určitě výborný, nicméně způsob psaní mi úplně nesedl.

eva3992
29.03.2024 5 z 5

Příběh, u kterého budete celou dobu přemýšlet, zda se skutečně stal nebo je to celé vlastně nadsázka!
Hlavní hrdina, úředník radnice, byl v práci na záchodcích přistižen malou holčičkou, jak tam kouří. Jelikož byl v celé budově přísný zákaz kouření, očekával potrestání. To, co však přišlo, si nepředstavoval ani ve zlých snech. Byl obviněn z pedofilie, přijde tak o práci, partnerku, ale hlavně o svobodu.

K této knize jsem se dostala díky Listování, kdy představení této knihy bylo naprosto skvělé (a po dočtení musím říct, že jej obdivuji ještě víc díky tomu, jak se jim podařilo z příběhu vytáhnout vše důležité).

V příběhu najdeme spoustu vážných témat jako rasismus, trest smrti, zákaz kouření, mít/nemít děti, Ač chtěl autor humorně vylíčit blízkou budoucnost, netušil, jak se v některých věcech strefí. Nakonec některé momenty nebyly ani tak komické, jako spíše tragické.

Kniha je skvěle napsaná, výborně se čte. Příběh je podán s lehkostí, ale zároveň vás přiměje zamyslet se nad danými tématy. Ač je to útlá knížka, je v ní toho tolik, že máte pocit, jako byste přečetli knihu s alespoň 500 stránkami.

Výborná kniha, výborné představení Listování!

joanb
15.02.2024 5 z 5

Absurdní groteska. Při Listování to bylo vtipné, ale při čtení pouze tragické. Přes to se mi příběh "líbil".

Kniha Holčička a cigareta v seznamech

v Mé knihovně21x

Benoît Duteurtre