Zbav nás od zlého přehled
Věra Fojtová
Příběh z jihomoravské vesnice padesátých let minulého století. Počáteční euforie obyvatel opadla a zůstala jen tvrdá realita. Na jaře je ve starém lomu nalezena mrtvola muže ve značném stupni rozkladu. Později je identifikována jako místní Pavel Kuna, jehož náhlé zmizení pokládali vesničané za odchod. Nebyl by ostatně první ani poslední. Určit příčinu smrti je obtížné, proto zní konečný verdikt jako nešťastná náhoda. Karel Bednář, bývalý četník, který se vzhledem k politické situaci v zemi rozhodl od četnictva odejít a věnovat se hospodářství, má však o tom, že se jednalo o nešťastnou náhodu, značné pochybnosti…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zbav nás od zlého. Přihlašte se a napište ho.
Dobrá kniha. Jen mi někdy neseděly věty stylisticky. Jinak rozhodně zajímavé, "obyčejné" příběhy. I když se takových a podobných udály stovky, kniha stojí za přečtení. :-)
Tato kniha se mi líbila víc než předchozí díl Odpusť nám jejich viny. Jsem ráda, že se zde šťastně uzavřel příběh Kateřiny. Jen ten konec byl hodně useknutý. Ale vlastně se to jmenuje Zbav nás od zlého a to se stalo...
Knižní novinky (9. týden)
23.02.2020
Kniha Zbav nás od zlého v seznamech
50. léta 20. století české detektivky a krimi jižní Morava kolektivizace zemědělství
2016 | Neviditelná zranění |
2020 | Zbav nás od zlého |
2011 | Tramín s příchutí krve |
2005 | Nevěry |
2013 | Nevěrné ženy pijí sauvignon |
Tak za mne lahůdka. Mám moc ráda tyto vesnické příběhy. Vyvlastňování majetků a jiné komunistické zločiny, se nesmí zapomenout.
Láska k půdě, předkům a pracně vybudované majetky mají přece smysl.A kdo tu lásku má, má mu být dovoleno ji šířit.Jo krásné.