Lucissia Online Lucissia komentáře u knih

Petr a Hanka se představují Petr a Hanka se představují Oldřich Černý

Klasika, která nikdy nezklame a mně i mým dětem se moc líbila. :-)

29.12.2019 5 z 5

Strašáci a poustevníci Strašáci a poustevníci David Jan Novotný

Kdysi přečteno snad pětkrát, a s chutí přečteno i teď v dospělosti. A musím vyzdvihnout nakreslenou mapku, ke které jsem se při čtení vždy vracela. Opravdu pěkná knížka, kterou jednou podstrčím i svým dětem. :-)

18.12.2019 5 z 5

Petr a Hanka čekají návštěvu Petr a Hanka čekají návštěvu Oldřich Černý

Knížečky k nesehnání, takže vypůjčeno z centrální knihovny. Krásné i poučné čtení, které se nejen mým dětem moc líbilo. :-) A mně to kouzelně připomnělo dětství. :-)

18.12.2019 5 z 5

Kočka a čert Kočka a čert James Joyce

Donesl nám ji čert do naší sbírky kočičích knížek. Pěkná knížka na jeden večer, zajímavě kreslená. :-)

12.12.2019 4 z 5

Teta to zase plete Teta to zase plete Ivona Březinová

Nápadité, pěkné, tak akorát na čtyři hvězdy. Jsem ráda, že jsem ji předčítala, ale podruhé už bych po ní nejspíš nesáhla. :-)

12.12.2019 4 z 5

Lentilka pro dědu Edu Lentilka pro dědu Edu Ivona Březinová

Pěkná kniha, ale přesto jsem od paní Březinové čekala trošičku víc... :-)

27.11.2019 4 z 5

Školník Kulda je jednička Školník Kulda je jednička Jiří Kahoun

Já sama jsem tuhle knížku četla kdysi určitě aspoň třikrát. A teď jsem si užívala předčítání a úspěch se u dětí také dostavil. Dokonce si myslím, že jsem si knížku užila víc jako dospělá, viděla jsem tam hodně narážek a také vzpomínek. :-)

18.11.2019 5 z 5

Liščí důvtip Liščí důvtip Petras Cvirka

Mám ráda tyto sešitky na jeden večer. Ale i když je knížka pěkně kreslená, samotný příběh se nám nelíbil.

18.11.2019 3 z 5

Čerti nikdy nespí Čerti nikdy nespí Jindřiška Kratschmarová

Přemýšlím, jestli pět hvězd, nebo čtyři. Bylo to hezké, milé, poučné, ale občas se někde objevila hrubka a někdy mi přišly věty dost šroubované. Dětem se to líbilo, takže čtyři hezké hvězdy.
A poslední věta knihy je přenádherná:
Lidé se mohli v klidu připravovat na Vánoce, svátky míru a pokoje, kdy je ten nejlepší čas zamyslet se nad svými skutky, aby se už nikdy nikdo na konci svého života nemusel postavit do fronty před pekelnou bránu. :-)

06.11.2019 4 z 5

Petr a Hanka stavějí dům Petr a Hanka stavějí dům Oldřich Černý

To, že knížka u nás byla a je populární svědčí to, že má notně ošoupané listy. Jen je mi líto, že těch krásných sešitků nemám víc... :-)

26.09.2019 5 z 5

Petr, Hanka a táta mají starosti Petr, Hanka a táta mají starosti Oldřich Černý

Klasika mého dětství, která se bude líbit snad všem generacím dětí. U nás slavila tedy obrovský úspěch. :-)

26.09.2019 5 z 5

Vše o stavbě Vše o stavbě Patricia Mennen

Knížka splnila očekávání, děcka se dozvěděly hodně nového a zábavnou formou. :-)

24.09.2019 5 z 5

Koza Líza na pouti Koza Líza na pouti Jana Šimková

Tak jak se líbila kdysi mně, tak se teď líbila mým dětem. :-)

20.09.2019 5 z 5

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Rozjezd trošku pomalý, ale pak to nabralo spád. Ano, četlo se to hezky, nelituju toho, ale asi nebudu mít potřebu po knížce sáhnout jednou znovu. :-)

11.09.2019 4 z 5

Jak kocourek rybařil Jak kocourek rybařil Vladimír Sutějev

Krásná pohádka na jeden večer. Jaké bylo překvapení, když jsme přečetli, že se kocourek jmenuje stejně jako ten náš. :-) A ilustrace jsou opravdu milé. :-)

09.07.2019 5 z 5

Potížistka Potížistka Lenka Lanczová

Je třeba si při létě trošku odpočinout. :-)

09.07.2019 5 z 5

Panáček Švícko Panáček Švícko Hermína Franková

Já osobně bych asi dala o hvězdu méně, ale syna fakt zaujala, až jsem se divila. Pěkné vyprávění a navíc se mu líbily obrázky, které bych asi já nepovažovala za dokonalé, ale pro dětskou duši takové byly. A za toto ponaučení, co v knize bylo napsáno, bych ji mohla vyvážit zlatem: Co to znamená, když někdo řekne, že se nudí? Je mu smutno bez práce... Syn si tohle zapamatoval a zatím slovo "nuda" z pusy nevypustil... :-)

23.06.2019 5 z 5

Co se děje v mraveništi Co se děje v mraveništi Petra Bartíková

Přečteno s dětmi za jeden večer, poutavé a zajímavé vyprávění o mravencích. I já jsem se dozvěděla spoustu nového. Nápaditá knížka. :-)

23.06.2019 5 z 5

Kočičí škola Kočičí škola Marie Zábranská

Hezky vyprávěné přiběhy a dobré ilustrace, ale myslím, že kniha zapadne v množství jiných námi přečtených. :-)

04.06.2019 4 z 5

Deník zajatce v I. světové válce Deník zajatce v I. světové válce Josef Šrámek

Syrové, hutné zážitky, tak jak šly za sebou. Asi si z knihy nebudu pamatovat úplně vše, dost mi toho zůstane v paměti. Za sebe můžu jen doporučit.

09.05.2019 5 z 5