Lucissia Online Lucissia komentáře u knih

Statečná ovečka Statečná ovečka neznámý - neuveden

Kniha pro nejmenší, mně osobně se sice nelíbí ilustrace, ale příběh je to hezký. :-)

19.03.2018 4 z 5

Obr-dobr Pejsánek a ztracený dům Obr-dobr Pejsánek a ztracený dům Milena Lukešová

Pěkný námět, ale nám se kniha nelíbila. Příběh zmateně přeskakoval, myslela jsem si, že máme přeházené strany, ale podle číslování ne. Zajímavé ilustrace, ale nebudeme se ke knize vracet.

19.03.2018 3 z 5

Velká dobrodružství malého kocourka Velká dobrodružství malého kocourka Jurij Brězan

Kniha se k nám dostala jako vyřazená z knihovny, dokonce i s průvodní kartičkou. Jinak je to moc hezký příběh, krásně se mi dva večery předčítalo. :-)

14.03.2018 5 z 5

Deváté nebe Deváté nebe Lenka Lanczová

Pár dobrých okamžiků to mělo, ale jinak od Lanczové spíš lepší průměr. :-)

09.03.2018 4 z 5

Trampoty kocoura Toma - Pravé kočičí dobrodružství Trampoty kocoura Toma - Pravé kočičí dobrodružství Michaela Zimová

Pěkná knížka, bavila nás, ale na pět hvězdiček to není. Je celkem dost kostrbatě napsaná, četli jsme o kočkách trošku lepší knihy. Nicméně nelituji, že jsem ji předčítala, ale po repete moc netoužím. :-)

27.02.2018 4 z 5

Neskákejte z okna, když se zrovna nedaří! Neskákejte z okna, když se zrovna nedaří! Ivan Krejčí

Dobrá kniha od mého oblíbeného spisovatele, při čtení jsem se usmívala a párkrát se i od srdce zasmála. Ale musím přiznat, že ta první kniha od něho, co jsem přečetla (Nezoufejte, jsou horší děti než vaše), se mi přece jenom líbila víc. Tuhle už si asi znova nedám, přesto jsem ráda, že jsem ji přečetla. :-)

05.02.2018 4 z 5

O kocourkovi Špindírkovi O kocourkovi Špindírkovi Věnceslava Tylová

Pěkná knížka od Ježíška, moc dobře se mi předčítala a navíc je bohatě a hezky ilustrovaná. Synovi se moc líbila, takže pět hvězdiček dostává právem. :-)

05.02.2018 5 z 5

Malostranská psí zima Malostranská psí zima Martina Skala

Úžasná, milá a vtipná knížka, která nám zpestřila pár večerů. K tomu pěkně ilustrovaná, rozhodně si ji dáme před Vánocemi znovu. :-) Takových knih víc.

27.01.2018 5 z 5

Blesky nad Beskydami Blesky nad Beskydami František Omelka

Rozhodně zajímavá kniha o valašských partyzánech. V dnešní době při konkurenci třeba Hany a Zlodějky knih by asi neuspěla, ale když uvážím, že je napsána hned po válce a nespisovatelem... Přesto v ní bylo dost okamžiků, které mi vehnaly slzy do očí a celá kniha vzdává poctu a obdiv obyčejným valašským lidem, kteří zachraňovali své blízké. :-)

27.01.2018 5 z 5

Léto s kotětem Léto s kotětem Liba Žambochova

Dočteno za pár večerů. Za pár nádherných večerů. Tohle je kniha, která by si zasloužila hvězd i deset. Vtipné, milé čtení, bohatě prokládané skvělými ilustracemi, u kterého jsme se se synem velice bavili. Je vidět, že paní Žambochová kočky doma má a miluje je. Jako my. :-)

15.01.2018 5 z 5

Dva kroky od ráje Dva kroky od ráje Lenka Lanczová

Jedna z těch obyčejnějších Lanczovek. Autorka mohla trošku víc rozebrat Alešovu závislost, ale jinak pěkné čtení. :-)

15.01.2018 4 z 5

Pět minut v Africe Pět minut v Africe Jiří Žáček

Když při večerním čtení stihneme jednu knihu dočíst a druhou ještě nechci načínat, sahám po takových leporelech. A pan Žáček nás opět nezklamal. :-)

04.01.2018 5 z 5

Zvědavý Mourek Zvědavý Mourek Olga Štruncová

Klasika mého dětství a nedám na Mourka dopustit. Mým dětem se rovněž líbila, takže pět hvězdiček dávám s dobrým pocitem. :-)

04.01.2018 5 z 5

Herkules a strašidla Herkules a strašidla Alžběta Dvořáková

Další knížka od Ježíška přečtena. Moc nás bavila, já dospělák musím pochválit naprosto nádherné ilustrace a hraní s písmenky. Na konci jsem tedy taky musela nějakou tu větu vynechat a trošku přeonačit, taky mi konec přišel moc unáhlený a nedotažený. Proto jsem váhala mezi čtyřmi a pěti hvězdami, ale protože se ke knize s dětmi určitě vrátíme, dávám hvězd pět. :-)

03.01.2018 5 z 5

Kocour Josef Kocour Josef Lenka Rožnovská

Milá knížka na dva večery. Já jsem předčítala, ale tohle bude jednou nejspíš první kniha, co syn bude číst samostatně. Velká písmenka, jednoduchá slova, hodně obrázků. Ideální pro první čtení. :-)

29.12.2017 5 z 5

V Dlouhonosech zlobí čerti V Dlouhonosech zlobí čerti Jiří Kahoun

Pěkná knížka, kterou nám letos donesl čert. Začátek v Dlouhonosech byl výborný, pak to malinko šlo dolů a konec byl takový nijaký. Takže spíš jen za čtyři hvězdy, ale protože se ke knize určitě vrátíme, dávám pět. :-)

25.12.2017 5 z 5

Království za botu Království za botu Lenka Lanczová

Nenadchne ani neurazí, ale za přečtení stála. :-)

19.12.2017 4 z 5

Lucka Luciperka Lucka Luciperka Ivona Březinová

Tak nemusíme půjčovat v knihovně, knížku donesla Mikulášova matička. Přečteno za dva večery a opět musím říct, že nádhera. :-)

09.12.2017 5 z 5

Návrat Žlutého Roberta Návrat Žlutého Roberta Vojtěch Steklač

Přečteno znovu po letech téměř ve čtyřiceti a opět panu Steklačovi tleskám. Bavila jsem se stejně jako na základce a možná i daleko víc. Nádherně jsem si u knihy odpočinula a teď si dám s chutí nějakého toho Boříka. :-)

27.11.2017 5 z 5

Pohádky pro kočku Pohádky pro kočku Ludvík Středa

Víceméně pěkná knížka, jsem ráda, že jsem ji předčítala, ale asi nebudu mít chuti ji číst znovu. Občas bylo něco fajn, občas ne, ale protože čtení nelituji, dávám hvězdičky čtyři.

27.11.2017 4 z 5