luckah komentáře u knih
I když má kniha dvakrát více stran, než první díl, rozhodně nenudí, děj se nevleče. Ve vší té tíze hrozné doby čtenář čeká a doufá, že se hrdinové dočkají alespoň trochu štěstí a klidného života. Jenže doba jim háze klacky pod nohy a překážky jsou mnohdy (alespoň pro mne) nepřekonatelné. Hlavní postavy se se svým osudem popsují po svém a já je i dlouho po přečtení knihy obdivuji, jak to vůbec zvládli přežít.
Zpočátku mě kniha nadchla, připomínala mi můj oblíbený seriál Panství Downton. Ovšem závěr mě hodně zklamal, byl uspěchaný a hodně naivní, Hollywoodský happy end prakticky pro všechny postavy mi do zasazení děje nepasoval.
V dětství jsme sérii okolo těchto dvou nezbedných sestřiček se svou sestrou přímo hltaly. V dospělosti mi to nedalo, chtěla jsem srovnání svých tehdejších dojmů s dneškem. Knížky na mě působí stále stejným veselým dojmem, příběhy se čtou jedním dechem a není problém přečíst všechny díly Gabry a Málinky během týdne. Pokud chcete pobavit své děti, nebo i sebe, rozhodně doporučuju.
Kniha mého dětství, mnohokrát přečtená. První díly nejlepší, další už méně podařené, ale přesto nedám na Káju dopustit. Jeho dobré srdce je vyváženo dětskými lumpárnami a tak to má u dětí být :-)
Velmi napínavé čtení. Nejprve trochu zmatek v postavách, ale kniha vám dá možnost se v nich časem orientovat. Líbil se mi popis prostředí a především příběh hlavního hrdiny. Neukončený konec knihy mě okamžitě přinutil koupit si její pokračování - Čínskou hvězdu. Pro všechny, co mají rádi historické romány, doporučuji! :-)
Zajímavý nápad, dobré zpracování. Fandila jsem hrdinkám a jsem ráda, že to dopadlo, jak to dopadlo :-) Pro mě jedna z nejlepších knih Jude Deveraux.