LUCKAknihomolka komentáře u knih
Víc se mi líbila Teorie lásky, možná proto, že jsou knihy dost podobné a tu jsem četla dřív. Možná ale byla i vtipněji napsaná a hlavní hrdinka zajímavější.
Naopak v Hypotéze hrdina Adam mi svým mrzoutským chováním připadal spíš jako reálný člověk a tím mi byl sympatičtější. Jinak jsem od začátku věděla, jak to dopadne, ale u tohoto druhu četby asi nikdo nečeká zapeklitý děj...
(SPOILER) Hrůza! V podstatě shrnutí stmívání, jen bez zajímavých charakteristik prostředí a postav. Člověk nemá šanci si je oblíbít, nebo se do nich nějak vžít. Hezký je jen nápad se zrcadlem. Recenzi píšu několik dní po prečtení a už ani presně nevím, o čemže to bylo. On upír, ona človek, co má za nejlepšího kámoše zabijáka upírů, který ji samozřejmě také miluje. Nakonec ona skončí šťastná s upírem a sama se stane upírkou, společně překonají chuť lovit lidi...
Fakt nestojí za ten čas, stmívaní je stokrát lepší.
(SPOILER) Moc vtipně napsaná kniha z vědeckého prostředí o muži snů. Podle influencerky luciezel je Jack chlap, do kterého se čtenářka zamiluje. Chytrý, bohatý, hezký, svalnatý, vtipný, skvělý milenec, zásadový... a co je nejhlavnější: Elsie rozumí víc, než ona sama sobě a stará se o ní.
Ona je milá, hezká, nadějná vědkyně, která se momentálně nemůže věnovat svému výzkumu. Žije bez podpory rodiny, z ruky do huby, v hrozném bytě se spolubydlící a jejím mazlíčkem ježkem Ježky. K vůli mizernému platu učitele si přivydělává jako falešná přítelkyně, aby si mohla alespoň koupit inzulín na diabetes. Notoricky lže všem i sobě.
Díky Jackovy ale konečně pozná, kým doopravdy je. Získá vysněnou práci, přátelé, byt i zdravotní pojištění...
Za mě je Jack až moc dokonalý na to, aby mě uchvátil. Prostě z toho křičí: NEREÁLNÉ! Ale to, jak se o Elsie zajímá, vnímá ji a rozumí jí je vážně rajcovní. Možná by si knihu mohli přečíst chlapi, aby věděli, co ženy chtějí. :-)
Ps: Doteď jsem nečetla nic s obsahem erotických scén, takže pocity mám rozporuplné. Možná, že číst popis něčeho tak krásného a intimního, je na mě moc hrubé a neuctivé. Na druhou stranu je to zábavnější, než si jen domýšlet naznačené.
(SPOILER) Pořád dokolola podobné zamilované scény mezi Pae a Kaiem. To by bylo ještě docela zábavné. Ta chemie mezi nimi.
Ale děj moc nepřekvapí, navíc nechápu konec. Kai i Kitt jsou z Pae uplně mimo, ale když v sebeobranně zabije jejich otce, kterého stejně neměli rádi, začnou ji přímo nenávidět. Uvidíme, jaké bude pokračovaní v další knize. Nejvíc mě štvalo, jak se surově mlátili, řezali do krve, klidně si lámali nosy, nebo jiné kosti a druhý den, neli hned za hodinu, už byli jako rybičky a neodolatelně krásní. :-) (Mají sice zázračné léčitele, ale často se ošetřit ani nenechali a i tak zůstávali zjizvení, s mozoly a modřinami.)
Podobnost s Hungergames v přírodní aréně smrti mi ani nevadila. Bylo to oživené zajimavými nadpřirozenými schopnostmi soutěžících. To je moc pěkný nápad. Super je styl psaní z pohledu obou hlavních postav.