Lucy. Lucy. komentáře u knih

Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Nejen, že má kniha nádherný obal, ale i děj rozhodně stojí za přečtení. Od knížky jsem se nemohla odtrhnout, naprosto mě tento román uchvátil. Na postavy jsem si rychle zvykla, dokonce jsem se často s Animant ztotožnila a zamilovala jsem si také pana Reeda a jeho mrzutou povahu. Zasazení příběhu do dřívější doby je zkrátka kouzelné, prostředí krásně vykreslené, až jsem měla pocit, že v tehdejším Londýně opravdu jsem. Určitě si knížku přidejte na svůj seznam a přečtěte :)

26.01.2021 5 z 5

Nové začátky Nové začátky Lilly Lucas

Nové začátky jsem si naprosto zamilovala. Jak už to u young adult bývá, nenáročný jednoduchý děj, který mi však vůbec nevadil, naopak, mám tohle oddychové čtení ráda. Hezký popis tamní krajiny, Ryan - typický náladový hezounek, který se nakonec přeci jen vzpamatuje a Leně se otevře, tudíž romantická linka neměla chybu. Skutečně se budu teď opakovat, ale také mě trochu zarazilo, že v knize nebyla činnost au-pair příliš popsaná. Ano, sem tam vozila syna té rodiny do školy, ze školy, ale to bylo skoro to jediné, co jako vyslaná au-pairka vykonala. Poměrně dost času trávila právě s místními vrstevníky, avšak nemůžu říct, že by mi to nějak zvlášť vadilo. :)

18.07.2022 5 z 5

Chlapec, krtek, liška a kůň: Kreslený příběh Chlapec, krtek, liška a kůň: Kreslený příběh Charlie Mackesy

Fantastické, dojemné... dokonalé!
Upřímně, nečekala jsem, že mě tato kniha tolik vezme. Od chvíle, kdy jsem ji dočetla, jsem věděla, že bude mít skutečně zasloužené místečko v mé knihovně. Moc doporučuji!

25.12.2022 5 z 5

Neopouštěj mě Neopouštěj mě Laura Kneidl

Když jsem začala číst první díl této série, zpočátku jsem byla poměrně nespokojená. Nemohla jsem se vůbec začíst, chvílemi jsem přemýšlela, zda ji dokonce neodložím rozečtenou, avšak jsem to nakonec nevzdala. Jak už někteří psali, cca od té půlky se to začínalo malinko více rozjíždět. Nyní, po přečtení obou dílů, byl za mě druhý díl mnohem lepší. Myslím, že kdyby autorka zkrátila obsah a z duologie udělala stand-alone, bylo by to určitě záživnější. Avšak jako milovnice young adult literatury byl pro mě příběh Sage a Lucy přeci jen hezkou oddychovkou. Moc se mi líbilo to, že jsme si zkrátka museli chvíli počkat, než jsme se dozvěděli, čím vším si Sage prošla a proč má ty nevysvětlitelné panické ataky.

18.07.2022 4 z 5

Útěk za láskou Útěk za láskou Petra Martišková

Tuto knihu jsem dnes dočetla a musím říct, že jsem příjemně překvapená. Myslím, že snad nemám ani co vytknout, mě osobně moc bavila - taková oddychovka. Doporučuji přečíst! :)

06.01.2019 5 z 5