lukyli154 komentáře u knih
Celá série mě neskutečně bavila. Bylo to vtipné, zajímavé i romantické a parádně se to četlo. :-)
Úžasná dojemná kniha, která mě vtáhla do děje. Po dlouhé době se mi stalo, že jsem se těšila na další kapitolu, jak malá holka. Věděla jsem, jak to pravděpodobně dopadne, ale stejně jsem se slzám neubránila.
Třetí díl je dost velká deprese. Ani už nevím, jak jsem si představovala, jak povstání nakonec dopadne. Katniss je trochu jako terminátor, protože toho přežije tolik, že to snad ani není možné, ale je pravda, že je možné jí "spravit", díky kapitolským vymoženostem. Na druhou stranu se mi líbí, jak autorka vylíčila její psychické rozpoložení. A co se týče toho, koho si Katniss vybere, tak jsem si to tipla správně a souhlasím s tím. Jinak hodnotím celou sérii Hunger Games velice kladně. Četlo se to dobře, byl to dobrý nápad a autorka to měla propracované.
Mně to nudné nepřišlo. Čte se to celkem dobře a je zajímavé se podívat do minulosti bratrů Salvatorových. A navíc teď začala běžet 5. série The Vampire Diaries, takže o to víc má člověk chuť si něco z tohoto prostředí přečíst. ;-)
Přiznám se bez mučení - obrečela jsem to. Zkrátka mě to dojalo. Je pravda, že tam zůstávájí věci, které jsou nedořešené, ale když si to tak člověk vezme, tak vždycky šlo jen o lásku Luce a Daniela - takže holt nebyl prostor pro dořešení věcí okolo. A autorka podle mě, chtěla tím, že z nich udělala smrtelníky bez paměti na předešlý život, demonstrovat to, že i přes toto omezení se ti dva stejně našli. Ostatně jako pokaždé ;-)
Tuto knihu vlastně napsali scénaristi seriálů The Vampire Diaries (momentálně běží v Americe již třetí série.) Kniha vyprávi o tom, co vlastně předcházelo seriálu. Tedy době, než Stefan potkal Elenu. Jeho příběh začíná v době války severu proti jihu.
Romantický žánr jsem dříve četla hodně. Vždy se mi na tom líbila ta romantika, ta láska, ta vášeň mezi hlavní dvojicí. Když je to okořeněno vtipem, tím líp. Vévoda a já vše z toho splňuje. Ke knížce mě také přivedl seriál. A oboje se mi líbilo a moc. Vrátila jsem se opět k romantické literatuře a jsem nadšená. Takže díky Netflixi (nebo jak se to skloňuje). :-D Kdybych měla něco vyzvednout, tak to, že oproti seriálu je knížka primárně zaměřená na Daphne a Simona a víc se dozvíme o jejich vnitřních pohnutkách. Na seriálu je zase fajn, že se dozvíte více o vedlejších postavách. PS: Ano, přiznávám se. Při čtení knihy jsem si ústřední dvojici představovala s tvářemi seriálových postav.
Ponurá atmosféra byla skvěle vykreslená, úplně člověk cítil ten smutek, tíseň. Přiznám se,že místy jsem se fakt bála. Po půlce četby nabrala kniha hrozný spád, chvílemi mi hlava nebrala co se na stránkách knihy odehrává, působilo to až překombinovaně.
Na čtení jsem bohužel neměla čas a tak mi čtení trvalo dlouho. Možná proto jsem se nemohla do příběhu pořádně vcítit. Sydney byla hrozně ufňukaná a samotný příběh mi místy přišel nereálný. Písničky byly super.A celá knížka se četla moc dobře.
Pro mě to byl boj :-/ Nemohla jsem se pořádně začíst a vcítit do příběhu. Téma mafie a otroctví pro mě bylo nové,ale stejně mě kniha nijak neuchvátila. Závěr byl zajímavý a pro hlavní postavy dost dramatický. Možná radši ani nechci vědět, co postavy čeká v pokračování.
Při čtení jsem si vzpomněla na Eleanor a Parka a to více než na Všechny malé zázraky. Líbilo se mi to téma vykoupení. Henryho mi bylo docela líto. Zajímalo by mě, jestli by s Grace byli schopni normálního vztahu, kdyby se potkali třeba až o rok dýl. Ale třeba tento "vztah" Grace potřebovala, aby jí to nakoplo k životu. Takže díky, Hendy Paigi :-)
Těšila jsem se, ale nudný rozjezd knihy mě zklamal. Až závěrem nabral příběh moc rychlých obrátek. To mě čtení fakt chytlo a ejhle konec knihy. A vskutku nás čekal překvapivý závěr, kdy princezna Eadlyn během 7 minut musela učinit několik zásadních rozhodnutí.
Knížka se četla dobře. Bridget je prostě hrozný pošuk :-) Ale musím se přiznat, že film se mi líbil více.
Rozjezd dost pomalý, ale pak to stálo za to. O lásce mezi muži jsem četla prvně, bylo to pro mě zvláštní. Doufám, že se jednou Simon srovná s tím vším a dozví se o svých rodičích.
Knížka se mi četla báječně, bavila mě a nutila číst další a další kapitolu. Střídání pohledu Echo a Noaha bylo super a obě postavy jsem si oblíbila. Doporučuji k přečtení ;-)
Co k tomu říct, bylo to zvláštně napsané nebo jsem četla špatný překlad. Chvilkami mi přišlo, že chybí pár řádek nebo dokonce stránek. Příběh se rozkrýval dlouho a nějak na mě to napětí moc nepůsobilo. Ze začátku mi ani ústřední dvojice nepřišla sympatická a co se týče Vee, tak to je kapitola sama o sobě, tu jsem nemusela celou dobu. Pokračování si přečtu. jsem zvědavá co bude ústřední zápletkou dalšího dílu.
Byla to parádní jízda...trochu mě mrzí, že se s postavami musím rozloučit, ale jsem ráda, že vše dopadlo jak má ;-)
Až mě samotnou překvapilo, jak jsem se nemohla odtrhnout a hltala další a další kapitolu. Knihu s tímto tématem jsem ještě nečetla a musím říct, že to bylo vskutku zajímavé. Líbilo se mi, že zápletka není vůbec jasná a přijdete na ní až někdy ve třičvrtě knížky. Ústřední dvojice byla super, hlavně teda Holder, co si budem... :-)
Téma bylo zajímavé, jen škoda, že místy jsou situace málo vysvětlené. Životní příbeh Luka bral za srdce a dost mě mrzí ten konec. Je dobře, že je volný, ale došlo mi, že jejich vztah vlastně už asi nepůjde realizovat :-( Škoda.