madem madem komentáře u knih

Osudová láska Osudová láska Erich Segal

Je podvečer, nikam se vám nechce, chcete něco pěkného a poutavého. Za pár hodin knížku přečtete. Děj se čte sám, Segal to umí. Jen ten konec bych jsem si v mysli pozměnila.

Nejcennější, co mám Nejcennější, co mám Noëlle Loriot

Nápad je dobrý, jen hlavní hrdinka je místy tak protivná baba, že se mi nechce jí fandit, když to potřebuje. Zkusím film, když ho všichni chválí. Třeba hrdinku lépe pochopím.

30.07.2022 3 z 5

Deník matky Deník matky Veronika Jonášová

Milá, lehce čtivá kniha.

Muž, žena a dítě Muž, žena a dítě Erich Segal

Když odpoledne prší a není, co dělat: ideální kniha. Rychle se přečte, je vám po ní dobře. Jen ten konec mohl být jiný.

Stroj lásky Stroj lásky Jacqueline Susann

(SPOILER) Strááášně dlouhé. Ale má jednu výhodu oproti jiným knihám autorky: skončí dobře.

Generace velkého třesku Generace velkého třesku Gary Russell

První čtený doktor Who a nenadchl mě. Zcela nové postavy, než jsem si zvykla, kniha skončila.

30.07.2022 4 z 5

Lady Hamiltonová Lady Hamiltonová Alexandre Dumas, st.

Nevadí mi, jak autor psal knihu. Vadí mi hlavní hrdinka. Je pro mě podobná Mary Anne. Zapomene na lásku svého života, na děti, na manžela. A jde dál. Pak si diví, jak skončí.

09.07.2022 3 z 5

Mimořádný případ Mimořádný případ Ota Dub

Milé, hezky se četlo, ale žádný mimořádný případ jsem nezaznamenala.

Utajená svatba Utajená svatba Inna Rottová - Mirovská

Nějak mě neuchvátilo. Seznámíte se s jednou dívkou a víte hned, kdo to je i to jak skončí.

07.07.2022 3 z 5

Tvůj Lookbook: průvodce světem módy Tvůj Lookbook: průvodce světem módy Maud Gabrielson

Sedím v teplákách doma na mateřské, prohlížím knížku a sním. Sním o krásném oblečení, o nákupech.
O tom je knížka. Je skutečně pro mladší ročníky. Nedokážu si představit, že bych podle ní nakupovala a oblékala se.
Ale těším se, až někdy bude čas, že si sednu, vezmu knížku a zase se zasním.

Zapomenutý faraon Zapomenutý faraon Philipp Vandenberg

Moje první kniha autora. Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykla na velmi krátké kapitoly. Pak jsem se začetla a přišel konec. Přišel mi takový useklý, něco mi chybělo.
Určitě mě kniha navnadila a přečtu si od autora jiné.

25.06.2022 4 z 5

Po dobrém, nebo po zlém? Po dobrém, nebo po zlém? Zdeněk Matějček

Kniha neřekne ano či ne. Pouze poukáže na možnosti. Což mi nevadilo. Spíše mě zaráželo, že se dané věc opakovala, někdy i potřetí. Knížka by tak dala jeden hutnější článek.

15.06.2022 4 z 5

Jak na svět přicházejí mámy Jak na svět přicházejí mámy Dorothee Nolte

Knížka mě velmi překvapila. Je to milé, laskavé a láskyplné pohlazení. Nic závratného, jen milý úsměv od jiné maminky.

15.06.2022 5 z 5

Prsten Prsten Danielle Steel

Nikdy jsem červenou knihovnu moc nemusela. Pak jsem viděla konec filmu a docela mě zaujal. Když jsem potkala knížku, tak jsem si řekla, že to zkusím. A ono to šlo číst. Pro mě milé překvapení.
Jen ten konec byl na mě trošku moc čitelný a překrásný.

14.06.2022 4 z 5

Lovec špionů Lovec špionů Peter Wright

Informací o studené válce a špionáži tu je dost. Mě trošku vadil ten líný jazyk vyprávění.

14.06.2022 3 z 5

Džungle v plamenech Džungle v plamenech Len Deighton

Rozjezd je pomalý a člověk dlouho neví, co od knihy čekat. Pak to nabere spád a je to skvělá jízda. Až na posledních pár stránek. Nesouhlasím s koncem!!! A za to strhávám body.

29.05.2022 3 z 5

Malá zemětřesení Malá zemětřesení Jennifer Weiner

Docela milé překvapení. Čekala jsem, že to bude horší, ale kupodivu to mělo hlavu a patu. Jen ten začátek byl pomalý.

27.05.2022 4 z 5

Žil jsem mezi malomocnými Žil jsem mezi malomocnými Neil White

Knížku jsem dočetla před měsícem a už si nějak nevybavuji, jaká byla. Tak málo mě zaujala. Vím, že na začátku jsem nemohla přijít na chuť hlavnímu hrdinovi - novináři odsouzenému do vězení. V jeho vězení je jedna z posledních kolonií s malomocnými. A jedna moc milá paní tam je od svého dětství. Což byla tak nějak jediná věc, co mě zasáhla - celý život ve vězení, jen kvůli nemoci, kterou neovlivnila.

21.05.2022 3 z 5

Grayova hora Grayova hora John Grisham

(SPOILER) Vždycky jsem myslela, že mě už nemůže překvapit, ale když v půlce knihy zemře hlavní právník případu. To je nářez. Jen ten konec tak nějak vyšuměl do ztracena.

05.05.2022 4 z 5

Mateřská, ale určitě ne dovolená Mateřská, ale určitě ne dovolená Julie Halpern

Zcela jsem ji nepochopila. První měsíce jen řešila počet lajků u fotky. Její starosti mi přišly úplně mimo.
Ty tři hvězdičky jsou za poslední měsíc, kdy je se synem doma a konečně se projeví nějaké emoce. Dokáže něco se synem prožít.

05.05.2022 3 z 5