Magnum1 komentáře u knih
Sice jsem to nečetl, ale pod jménem spisovatele se skrývá Viktor Böhnel ( L.R. Weald je jedním z jeho pseud. - viz Svět rodokapsu od Pavla Janáčka)
Zdravím, Milt Cummings sice není hlavní hrdiny, ale budiž. Je jím Chip Bennett a jeho pátrání po svém bratrovi. Jedná o román Viktora Böhnela (C.W. Dickson jedním z pseudonymu i Will Mac Khiboney) a tudíž jsem čekal trochu více. Dobrý start, ale pak útlum a nedotažený závěr. Jako by neúplný. Nebo zkráceno novým vydavatelem a utekl závěr.
Možná dříve..... dnes již opravdu jen průměr, ničím nepřekvapí i když děj celkem utíká.
Další z dobrodružných románů G. Goodchilda, který má vše co má obsahovat.
Klasický román z pera G. Goodchilda. Pro mě jeden z nejlepších, neboť jeden z hlavních hrdinů je pes. Obsahuje vše včetně dobrého, ale i smutného konce.
Dá se to přečíst, ale asi jen jednou na rozdíl od jeho westernů, které jsem četl jako kluk opakovaně.
Western Boba Hurikána, který u náš v ČR nevyšel. Přečetl jsem si ho, protože jako kluk jsem četl všechny jeho westerny počínaje Pobožným střelcem z roku 1969, Mexikem v plamenech či Jezdci z Arizony. Kdybych ho četl v téže době a možná s kresbami Káji Soudka, bylo by to na stejné úrovni. Nyní už jen nostalgie a pousmání.
V češtině vyšel v Československém spisovateli, edici Spirála v roce 1972.
Pátý román ze série o Isajevovi - Stierlitzovi vydaném v češtině. Vydáno také pod názvem Šifra pro hlavní stan v roce 1974 v Našem vojsku.
Magnum1 - Tento román je úvodem série o rozvědčíkovi Isajevovi - Stierlitzovi. Tomuto ještě předchází román Brilianty pro diktaturu proletariátu, který zřejmě česky nevyšel.
Jsem rád, že aspoň jeden příznivec knih F.Niedla zaznamenal, že tituly Vzpomínky jednoho lumpa a Útěk do pekel je jedna a tatáž kniha. A zaráží mě, že správce webu to uvádí jako první a druhý díl série Pavla Vencla. Jinak musím souhlasit, že jeho knihy se čtou dobře.