Magnum1 Magnum1 komentáře u knih

Poker Jim Poker Jim Larry Red Weald

Sice jsem to nečetl, ale pod jménem spisovatele se skrývá Viktor Böhnel ( L.R. Weald je jedním z jeho pseud. - viz Svět rodokapsu od Pavla Janáčka)

03.12.2019

Hrdina z prérie Hrdina z prérie C. W. Dickson (p)

Zdravím, Milt Cummings sice není hlavní hrdiny, ale budiž. Je jím Chip Bennett a jeho pátrání po svém bratrovi. Jedná o román Viktora Böhnela (C.W. Dickson jedním z pseudonymu i Will Mac Khiboney) a tudíž jsem čekal trochu více. Dobrý start, ale pak útlum a nedotažený závěr. Jako by neúplný. Nebo zkráceno novým vydavatelem a utekl závěr.

03.12.2019

Černý kaplan Černý kaplan Zdeněk Vojtěch Peukert

Možná dříve..... dnes již opravdu jen průměr, ničím nepřekvapí i když děj celkem utíká.

01.12.2019

Mushalong hrdina severu Mushalong hrdina severu George Goodchild

Další z dobrodružných románů G. Goodchilda, který má vše co má obsahovat.

30.11.2019

Napříč Aljaškou Napříč Aljaškou George Goodchild

Klasický román z pera G. Goodchilda. Pro mě jeden z nejlepších, neboť jeden z hlavních hrdinů je pes. Obsahuje vše včetně dobrého, ale i smutného konce.

30.11.2019

Udavač Udavač Bob Hurikán (p)

Dá se to přečíst, ale asi jen jednou na rozdíl od jeho westernů, které jsem četl jako kluk opakovaně.

29.09.2019

Tajomstvo zomierajúceho Tajomstvo zomierajúceho Josef Peterka

Western Boba Hurikána, který u náš v ČR nevyšel. Přečetl jsem si ho, protože jako kluk jsem četl všechny jeho westerny počínaje Pobožným střelcem z roku 1969, Mexikem v plamenech či Jezdci z Arizony. Kdybych ho četl v téže době a možná s kresbami Káji Soudka, bylo by to na stejné úrovni. Nyní už jen nostalgie a pousmání.

29.09.2019

Plíživý měsíc Plíživý měsíc Theodore Victor Olsen

V češtině vyšel v Československém spisovateli, edici Spirála v roce 1972.

05.07.2017

Šifra pro hlavní stan Šifra pro hlavní stan Julian Semjonov (p)

Pátý román ze série o Isajevovi - Stierlitzovi vydaném v češtině. Vydáno také pod názvem Šifra pro hlavní stan v roce 1974 v Našem vojsku.

25.02.2016

Agent bez hesla Agent bez hesla Julian Semjonov (p)

Magnum1 - Tento román je úvodem série o rozvědčíkovi Isajevovi - Stierlitzovi. Tomuto ještě předchází román Brilianty pro diktaturu proletariátu, který zřejmě česky nevyšel.

25.02.2016

Útěk do pekel Útěk do pekel František Niedl

Jsem rád, že aspoň jeden příznivec knih F.Niedla zaznamenal, že tituly Vzpomínky jednoho lumpa a Útěk do pekel je jedna a tatáž kniha. A zaráží mě, že správce webu to uvádí jako první a druhý díl série Pavla Vencla. Jinak musím souhlasit, že jeho knihy se čtou dobře.

29.11.2014