mane.n komentáře u knih
Ke knize jsem přistupovala jako k životnímu příběhu ženy, která vytrpěla hodně "příkoří". Kniha je spíše o její organizaci a problémech s tímto spojených. Netvrdím, že kniha není zajímavá, i tak jsem si ji ráda přečetla, ale jako autobiografii nemohu nějak docenit.
Kniha je velmi nezajímavá plná nepodstatných informací, autorka měla odbočit od vydání knihy a napsat pouze článek do časopisu zabývající se touto problematikou, naprostá ztráta času.
Už jsem četla lepší, námět není špatný, ale zpracování katastrofické, místy zdlouhavé až nudné, žádné vyvrcholení a závěru jsem se nemohla dočkat, který ani nepotěšil ale ani nezklamal.
Z knihy mám velmi rozporuplné pocity. Na jednu stranu se mi výborně četla, v podstatě jedním dechem, ale příběh byl natolik vážný, že ochromil mou radost. Naivní dítě, které se učí základní sociální dovednosti ve společnosti, ve které se mu nedaří obstát. Největší obavu mám z toho, aby příběh nemotivoval k obdobnému chování u mladistvých, autorka mohla posunout věk alespoň o pár let, přičemž by však ztratil svou "brutalitu".
Velice zajímavá kniha, prolínaná skutečnostmi z předmětných států, čímž osvětluje i pro naprostého neznalce, jak to vypadá i z druhé strany. Jedna hvězda dolů za neucelenost příběhu, kdy jsem občas ztrácela kontext.
Zajímavé, ale jako beletrie nepříliš poutavé, zhruba od poloviny zbytečné rozebírání psychologické stránky, ale i tak doporučuji.
Úplně zbytečná kniha, stačilo by vydat jako článek nebo esej. Materiál není špatný, ale v knize se neustále dokola opakující se jedna myšlenka.
Pro naší kulturu špatně uchopitelná kniha, spíše mi vadil náznak na konci, že bychom se měli kát za naše činy způsobené v Africe
Velice zajímavá kniha orientovaná na odbornou veřejnost
Zajímavý pohled do myšlení německého obyvatelstva, bohužel od půlky již nezáživné, opakující se informace. Jako podklad pro studii výborný pramen.
Neskutečně čtivá, bohužel nemůžu srovnat s Eddou, ale i tak pro mne velkým přínosem.
Výborná kniha, škoda, že jsem o ní nevěděla před zkouškou...