mangagirl mangagirl komentáře u knih

Carciphona 1 Carciphona 1 Shilin Huang

Manga mě sice zas tak nezaujala, i když v ní něco je. Koupila jsem si i druhý díl a nejspíš v tom budu pokračovat. Manga Carciphona se Zaniru moc nepovedla, narozdíl od mangy Cagaster, kterou miluju. Nejspíš mám radši akční sci-fi, než fantasy.

10.06.2017 3 z 5

Útok titánů 1 Útok titánů 1 Hadžime Isajama

Útok titánů jsem viděla nejdřív jako Anime a dost mě to bavilo, především kvůli mému nejoblíbenějšímu charakteru, co se týče Anime a mangy - Liváje, Leviho. To je důvod, proč jsem chtěla i mangu. Jinak fakt bezva krvavá manga.

Avengers Avengers Stan Lee

Sice se mi víc líbili série předchozí, jak černým obalem, tak tmavší kresbou vytvářenou komiksy ze strany. Komiksy přesto pořád sbírám a celkem dobrý. Jen mě někdy naštve to, že vyjde komiks, který mě moc nezaujme. Před nedávnem vyšel Deadpool, takže jsem měla hroznou radost. Pro milovníky MARVELU to pravé.

09.06.2017 3 z 5

Teorie velkého třesku od A do Z Teorie velkého třesku od A do Z Amy Rickman

Teorii velkého třesku miluju. Seriál je parádní, sice moc fyzikální na mě, ale to asi pro každého. Proto jsem si tuhle knížku koupila. Abych neměla okno a prozřela fantazii bláznivých fyziků. Pokud chcete vědět víc o Teorii velkého třesku, tak vám tuhle knihu vřele doporučuji.

Rappa 1 Rappa 1 Hideyuki Kikuchi

Manga je na styl Sci-Fi western. Jinými slovy se jedná o něco na podobný styl, jako je manga, či anime Cowboy Bebop - Kovboj Bebop. Akční, šílená cesta s hlavními postavy, který jsou spíše věkově na výši, neboli aspoň tak +20. Manga bohužel vyšla u nás pouze s prvním dílem a hned skončila. Osobně mě velice zajímalo pokračování a proto jsem si vyhledala mangu aspoň přes internet v angličtině a stálo to za to. Manga v sobě sice nemá žádné extra výrazné prvky, ale její kresba je rozhodně parádní, tedy aspoň pro mě. Samotný překlad se mi dosti líbil. Většinou jsem v něm totiž hodně velký kritik, ale zde se mi vážně dost líbil a sedl.
Jednoduše. Pokud se nudíte nebo by jste si chtěli přečíst něco s trochou sarkazmu, částečně sexistických obrázků a pořádné šílené akce, tak zkuste třeba tohle ;)

08.03.2018 4 z 5

Hal Hal Aoi Makino

Pěkná povídková manga. Povídky jsou dost zajímavý, ale dosti podobný. Kresba celkem ušla a celkové zpracování bylo dosti dobré. Trochu děsu, trochu smutku, trochu lásky. Co lepšího si přát, možná akce, ale to k této manze rozhodně nepatří. Spíš cinkání na city a důležitost života.
Nádherná manga.

15.06.2017 3 z 5

Příběhy z neslavnýho života Příběhy z neslavnýho života Rachel Renée Russell

Něco jako poseroutka, ale pro holky. Já jsem spíš klučičí typ, proto se mi nejspíš víc líbil poseroutka. Kniha o holce, které se velmi málo kdy poštěstí. To máme něco společného.
Pro smolnice přesně ono.

11.06.2017 3 z 5

Vějíř – sborník české mangy 2017 Vějíř – sborník české mangy 2017 Michal Wokoun

Mám všechny mangy (tedy kromě 2012) této série a hodlám mít i tuto. České mangy se mi líbí, i když někdy nevím, co si mám o tom myslet. Příběhy jsou všelijaké, liší se především svojí kresbou. Jsou to víceméně, jakési - one shoty. Myslím, že je budu sbírat příští i další rok.

10.06.2017 3 z 5

Půlminutové horory Půlminutové horory * antologie

Jakási hororová oddechovka. Příběhy jsou všelijaké, mě nejvíc bavil příběh Takowanda. Příběhy jsou, jak děsivé, tak zajímavé, nechápavé nebo zvláštní. Kdo se nudí, ať si koupí.

Drákulova výzva Drákulova výzva Brian Edmund Posehn

Komiks mě strašně bavil. Kresba byla PARÁDNÍ. Deadpoolův znetvořený ksicht skvěle vyniknul, boží hlášky, sranda už od začátku. Moc se těším na pokračování.
Rozhodně doporučuji.

09.06.2017 5 z 5