marbes marbes komentáře u knih

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Tak já nevím, mám z knihy dost rozporuplné pocity. Četla jsem jí nadvakrát.
Nejdřív jsem jí před pár lety vůbec nedočetla, prostě mě to nebavilo a nedokázala jsem se začíst. Knihu jsem odložila a vytáhla jí až teď, když jsem zkoukla seriál, který se mi líbil, tak jsem chtěla knize dát druhou šanci. Možná je to překladem, ale na četbu v originále nejsem jazykově vybavená, ale ten zvláštní sloh mě prostě vůbec nebaví, jednoduché věty bez hlubších emocí mě vůbec nedokáží vtáhnout do děje. Působilo to na mě, jako by to psalo dítě nižšího ročníku ZŠ. Ačkoliv u jiných knih se těším, jak to bude pokračovat, tak tady jsem se do čtení musela nutit, protože jsem si řekla, že na druhý pokus to dočíst chci.
Dala bych 2,5*, ale půlky dát nelze, tak hodnotím takovou horší trojkou.

21.06.2024 3 z 5

Patricie Patricie Veronika Matysová

Po knížce jsem sáhla s ohledem na její ne úplně špatné zdejší hodnocení. Musím ale říct, že ačkoliv je hlavní téma vážné a mělo by se o nem psát, tak autorčin styl mi vůbec neseděl. Kvalita slohu je pro mě tak na úrovni studenta druhého stupně ZŠ. To mě opravdu vadilo a nebavilo a po ostatních knihách autorky záměrně ani nebudu sahat!

04.06.2020 1 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Skvěle napsaná! Přeskakování děje z přítomnosti do minulosti je tak strhující, že mě od knihy téměř neodtrhnul. Možná jsou některé věci trochu přitažené za vlasy, ale i tak mě kniha moc bavila a protože tento žánr úplně nemusím, tak i překvapila.

12.03.2018 5 z 5