Marketka75 komentáře u knih
Přestože nejsem fanoušek knih s tématikou víry, tady mě téma opravdu zaujalo a velice jsem si užívala hlavní postavu, její kroky, přemýšlení, činy i rozbory samotné víry.
Knihu jsem přečetla jedním dechem, v průběhu jsem si několikrát říkala, že už přesně vím, jaké postavě “fandit, a stejně jsem byla vždy překvapená a bylo to nakonec jinak.
Kniha má velmi zajímavý příběh, děj má spád a obsahuje hned několik zajímavých dějových linií i postav. Určitě doporučuji k přečtení.
Knihu jsem koupila na základě zběžného prolétnutí několika kladných recenzí, ale stejně jsem byla velmi příjemně překvapena.
Začátek mě velice vtáhl do děje, od knihy se pomalu nedalo odtrhnout. Nejnapínavější a nejtajemnější se mi jevila první přibližně polovina knihy, v momentě, kdy docházelo k větším a větším skokům do minulosti jsem už nebyla tolik napjatá a ponořena do čtení. Celkově má ale kniha hned několik pro mě překvapivých zvratů, velmi zajímavý námět a zpracování, nicméně nezapomíná ani na přemítání autorky o mateřství, manželství a vlastních emočních šrámech a zážitcích z minulosti. Knihu rozhodně doporučuji k přečtení.
Pro mě byla kniha velice chytlavá a absurdita příběhu mi místy naháněla až hrůzu. Myslím, že každý se nad knihou může zamyslet po svém a odnést si z ní svůj závěr. Já jsem o celém příběhu přemýšlela ještě několik dní po přečtení knihy. Doporučuji nejen jako četbu k maturitě, ale i hlubšímu zamyšlení se.