Markett komentáře u knih
Velice známý příběh Anny Boleynové a Jindřicha zpracovaný úplně jinak - příběh vyprávění Jindřichovým šaškem Willem, protkaný dopisy a historickými reáliemi.
Má paní je tenká knížka, kterou jsem přečetla za pár hodin. Jelikož je příběh Anny a Jindřicha velice dobře znám, nemám pocit, že bych se dozvěděla něco nového, ale když už se mi knížka dostala do rukou, bylo velice zajímavé si jí přečíst, společně i s pokračováním.
Za mě se knížka četla dobře, je nutné si v hlavě "oddělovat" všechny části - hlavní příběh, dopisy a fakta - aby se člověk úplně nezamotal. Ale pokud pro vás osudy Anny a Jindřicha nejsou nic nového určitě se nezamotáte.
Takže jen s chutí do čtení, mě tento originální styl psaní zaujal a jsem ráda, že jsem měla tu čest si tuto knížku přečíst.
Naprosto úžasné pokračování. V prvním díle jsme se poznali s Eleonorou, mladou vévodkyní a královnou Francie, která neměla příliš lehký život se svým prvním manželem. A teď tady máme druhý díl, kde se Eleonora stala anglickou královnou, a kde můžeme sledovat, že ani druhé manželství není rozhodně procházka růžovou zahradou.
Můžu říct, že mě čtení od Elizabeth Chadwick moc baví, i když se jedná o romány, je zde použito tolik reálných skutečností, že člověk aspoň blíže poznává dobu, ve které tato královna žila, a zároveň dostávají tvar i postavy, které známe jen z hodin dějepisu. Za mě jsou postavy vyobrazeny opravdu dokonale.
Knížka se čte opravdu jedním dechem. Já určitě hodnotím plným počtem hvězdiček a jdu se pustit do posledního dílu.
Moc krásná knížka o mé oblíbené královně Eleonoře. Knížka se četla opravdu krásně a je plná zvratů a informací, díky kterým má čtenář šanci se o Eleonoře něco dozvědět.
Moc se mi líbilo, že knížka obsahovala jak romantické momenty, ale i zároveň nelehké životní situace.
Jak jsem již zmínila, Eleonoru opravdu zbožňuji, a velice se divím, že vydržela tak dlouho s Ludvíkem.
Moc se těším na čtení dalšího dílu, kde bude mít více prostoru Jindřich.
Nejdražší a moje nejoblíbenější Kiero, proč mi tohle děláš? Otevřený konec a pokračování ještě v nedohlednu? Co já teď budu dělat? :D
Když to shrnu, než jsem se pustila do čtení Zaslíbené, tak tady na Databázi bylo tolik negativních hodnocení, že jsem se bála, jak se bude kniha líbit mě. A ruku na srdce, mě Kiera opět nezklamala. Sice Zaslíbená není Selekce, je o něco slabší, ale taky to má šťávu a ty pohádkové prvky, pro které autorku tolik zbožňuju.
Hollis mi že začátku trošku připomínala pátou manželku Jindřicha VIII. Kateřinu Howardovou (nevím, proč mě tohle přirovnání napadlo, ale celkově mi knížka připadá trochu inspirovaná tudorovským stylem, ale to je třeba jen můj pocit), a proto jsem k ní hned pocítila takovou zvláštní sympatii. Méně jsem si oblíbila Delii Grace.
Ostatní postavy byly méně propracované, až na krále, který by mě osobně získal, jen Silase jsme mohli poznat trochu více...
Ten konec mě samozřejmě trochu mrzí, tohle jsem rozhodně nečekala, ale jelikož je to otevřené, tak se těším na to, jak to bude pokračovat, a doufám, že se ty komplikované uzlíky nějak rozmotají.
Za mě kniha super! :)
Knihy od Kiery Cass postě miluju, a tak jsem rozhodně nemohla vynechat ani Sirénu. Je pravda, že rozhodně jí nemůžu porovnávat se Selekcí, ta byla opravdu o něco lepší, ale Siréna rozhodně stojí za přečtení.
Už ze začátku mě okouzlila hlavní postava Kahlen, ač působila spíš jako introvert, moc se mi líbilo, jak svůj nelehký osud přijímá. A další postavy, její spolubydlící, byly úplně z jiného soudku, takže se holky tak dobře doplňovaly. Oceán mi tady přišel jako takový jejích tatínek, ochranář, a sem tam bohužel i krutý, ale moc se mi líbilo, jak měl blízko ke Kahlen.
Siréna je takové oddechové a krásně plynulé čtení, děj ubíhá velmi rychle. Já rozhodně mohu doporučit všem, kdo má rád fantasy příběhy a všem, kdo Kieru prostě milují stejně jako já. :)
Povídkám dávám plný počet hvězdiček, jsou naprosto dokonalé. :)
Meč a ptáček, to je opravdu taková pohádka. A moc se mi líbila. Děj krásně plyne už od začátku, neměla jsem žádný moment, kdy bych se během čtení nudila, ba naopak, nechtěla jsem, aby kniha skončila. :)
Skřivánek (trochu zvláštní jméno, škoda, že autorka nenašla nějaké lepší) byla opravdu netradiční hrdinkou - nikdy jsem se nesetkala s tím, že by hlavní postava byla němá. Nevadilo mi to, naopak si myslím, že díky tomu je kniha dost výjimečná. A celkově co se Skřivánka týče, je to hodná dívka, moc se mi líbily společné momenty s Tirasem. Ovšem na toho taky nemůžu zapomenout - mladý král, moudrý a Nadaný, v některých momentech dokonalý romantický hrdina. Moc mě bavily pasáže, kde se Tiras objevil, hrozně se mi jeho charakter líbil. A to samé u Kjella, ze začátku jsem měla trochu obavy, co bude Kjell zač, ale příjemně mě překvapil. A paní Firi - já tušila, že je na ní něco špatně...
Tuhle krásnou knížku nelze hodnotit špatně - obálka je naprosto nádherná, děj je originální , krásný a plynulý plný lásky a akce, a postavy opravdu mají co nabídnout. Za mě plný počet a doufám, že se u nás dočkáme pokračování. :)
Moc hezká knížka, krásně se četla.
Anna Boleynová je velice zajímavá osobnost, a jsem ráda, když se mi dostane do ruky nějaká knížka o ní. A tahle rozhodně nezklamala... vyprávění z pohledu Anniny kamarádky Meg bylo velice pestré a zajímavé, bylo příjemné vnímat Annu očima její blízké osoby.
Knihu hodnotím velice kladně, moc se mi líbila. :)
Mohu napsat - konečně dočteno. A bohužel knize nemohu dát plný počet hvězdiček, protože jsem se vůbec nemohla začíst, a abych se "prokouslala" celou knihou, chtělo to hodně času. Děj sám o sobě se vleče, neodehrálo se asi nic tak dechberoucího, postavy jsou taky hodně zvláštní. Ellen a Lacey, brala jsem je takové, jaké by měly být, ale Ellen není zrovna typ na hlavní hrdinku, trochu nudná postava, to myslím, že Lacey byla mnohem akčnější, ač její dějová linka taky nenabídla nic závratného. Jani mě zklamal - opravdu celou knihu čekáme takovéhle tajemství??? To nebyl úplně dobrý tah.
Za mě je tahle kniha asi nejslabším dílem od téhle autorky, tak snad další budou jen lepší a lepší. :)
Po přečtení knihy bych hned jela, a přála si strávit Vánoce v Paříži. :) Tahle knížka si mě získala po přečtení několika stránek. Zamilovala jsem si krásné prostředí Paříže (která se mi líbí a láká už hodně dlouho), a zamilovala jsem si i postavy - Julien je prostě úžasný a s Avou k sobě krásně ladí.
Za mě ke hodnocení velmi dobré, protože je to knížka, která umí chytnout za srdíčko. :)
Tyhle romantické oddechovky si člověk vždycky rád přečte, protože si u nich mysl tak krásně odpočine. A tahle knížka nebyla vyjímkou - ze začátku se mi trochu dařilo hůř se začíst, protože první setkání s Beth bylo poněkud zvláštní - její způsob života, vyjadřování, a celkově i její okolí... ale jakmile jsem četla dál, víc a víc mě čtení bavilo.
Knížku můžu doporučit těm, kteří mají rádi tyto romantické oddechové příběhy. :)
Vážně miluji tuto sérii... I když musím se shodnout s ostatními, že ze začátku jsem byla strašně překvapená z toho, jaká Eadlyn vlastně je, jak jedná... byla prostě strašná, rozmazlená a často propadající sebelítosti. Pak když přišla její Selekce,myslela jsem, že být na místě Ameriky, hned bych radši dala možnost panování Ahrenovi... ale je to přeci kniha, a ta nikdy nezamrzne na jedné stránce, tudíž jsem si řekla, že Eadlyn přeci nemůže být tak nesnesitelná pořád a čím víc se poznávala s kluky, tím si postupně získávala i mě. Líbila se mi její proměna v tu příjemnou a akčnější Eadlyn, té méně panovačné. A opravdu si mě získala, a k tomu teda ještě Kile... ten kluk byl naprosto božský, ač mezi nimi byla nějaká počáteční nevraživost.
Vážně, i když se to na první pohled nemusí zdát, je to moc pěkné čtení. I když ze začátku Eady působí jako "spratek", určitě to nesmí vést k tomu, aby někdo nedal této knize šanci. Ona se opravdu změní, postupně... a tím získá i obdiv všech. Já mohu doporučit, za mě perfektní. :)
Pěkná knížka přečtená jedním dechem. Už od prvního dílu jsem touhle sérií nadšená a těším se na rozuzlení. Trochu mě štvalo, že America pořád dokola přemítala, jestli Aspen nebo Maxon, ale patří to k ději a občas jsem měla v mysli otázku: "Tak kterýho teda chceš?" I když tuším, jak to skončí, těším se na První. :)
Moc pěkné pokračování už dost dobrého prvního dílu. Mezi prvním a druhým dílem jsem měla krátkou mezeru, ale jakmile jsem se dala do čtení, dostala jsem se do děje a věděla jsem, co se v prvním díle stalo. Moc se mi líbí autorčina originalita a nápaditost, společně s odvážnými postavami. Dokonce musím přiznat, že jsem si docela oblíbila Magnuse, ale Lucia mi trochu začala vadit. Samozřejmě moje oblíbená Cleo nezklamala, statečná, mladá dívka bojující o to, co jí patří a Jonas je obrazem mladého hrdiny, který je schopný udělat cokoliv pro to, aby ochránil svou zemi. Prolínání hlavních postav s nesmrtelnými za Svatyně se mi moc líbilo. Určitě by to chtělo třetí díl. :)
Jo a málem bych zapomněla, konečně se vyřešila situace s Aronem, jak ten byl otravný!
Tak tahle kniha neměla chybu. Námět byl opravdu zajímavý a autorka příběh princezny Seléné napsala velmi dobře a chytlavě. Ale je škoda, že všechno skončilo, když Seléné našla své štěstí, určitě bych si přála vědět, jak to bylo dál. Popravdě řečeno, nechtěla bych žít v této době.
Páni, lepší zakončení jsme si ani nemohli přát. Naprosto dokonalá knížka, opravdu nemám co vytknout. Mrzelo mě jen to, jak to dopadlo s Marnou a taky to, že Belial odešel, ale jinak paráda. :) Co se Kaidana týče, miluju ho snad ještě víc, ale jsem ráda, že knížka skončila takhle krásně a na 100% se k téhle sérii ráda vrátím. Opravdu jedna z nejlepších sérií, jakou jsem kdy četla. :)
Kniha mě opravdu velmi zaujala. Zajímavý námět a pěkný příběh - prolínání vzpomínek s realitou. Velice krásná a nenáročná kniha. Jsem zvědavá na pokračování.
Jelikož jsem velkým milovníkem filmu, věřila jsem tomu, že když si přečtu knížku, tak neudělám chybu. A zklamaná jsem nebyla. Knížku jsem přečetla za jeden večer, pobavila se a nechala na sebe zapůsobit takový ten "dech z historie", kdy se mi zdálo, jako bych příběh prožívala společně s postavami. :) Ráda se ke knížce určitě budu vracet.
Dost dobře jsem se bavila, nevím co jiného říct. Líbilo se mi. :)
Snad (zatím) nejlepší knížka z celé série. Ačkoliv mám kolikrát pocit, že mám Pokrevní pouta mnohem radši než VA. Ale tenhle díl plný napětí, lásky a nečekaných momentů mě velice překvapil. Už od prvního dílu téhle série jsem zamilovaná do Adriana, ale v tomhle díle ho mám mnohem radši, protože se mi ta jeho zamilovaná stránka hrozně moc líbí. Není divu, proč ho Sydney miluje. Co se týče ostatních, tak mi vadila snad jenom Zoe. Ale nebýt jí, nebylo by tam napětí. Už teď se těším, až si přečtu další díl, protože čekání na to, jak Sydney dopadne je opravdu velmi nesnesitelné. :)
Jinak Richelle má můj obrovský obdiv... miluju Pokrevní pouta! :)