martin3484 martin3484 komentáře u knih

Narrenturm Narrenturm Andrzej Sapkowski

Tahle trilogie mě zklamala. Čarodějové a magie působí na pozadí historických reálií divně. Je to bez děje, když pominu, že hlavní postavu stále někdo zajme a pustí, buď příhodně nějaký kamarád ze studíi nebo ho osvobodí jeho dva přátelé, kteří s ním projdou celou trilogii. Stále dokola. Ploché postavy. Potenciál nevyužit. Je vidět, že je autor ve svém živlu pouze když dojde na popis magických obřadů a knih, amuletů atd. To jsou jediná místa kdy román "ožívá".

11.01.2016 2 z 5

Medikus z Heidelbergu Medikus z Heidelbergu Wolf Serno

Usporný děj je natahovaný dialogy, které jsou šroubované, kostrbaté. Záporné postavy reagují nepravděpodobně.

Pozor, spoiler. Hlavni postava nastoupi na lekarskou univerzitu, sežene si psa, nabrnkne si holku nad jeho uroven, prodela morovou epidemii a .. to je vsechno. Druha pulka romanu se toci kolem toho jak se téměř nejmocnejsi muz v zemi marne snazi pomstit svemu sokovi. Kniha ani nema konec.

Plus za historické lékařské téma.

18.02.2020 2 z 5

Dobrá znamení Dobrá znamení Terry Pratchett

Takova roztahana pratchettovka. Crowley a Arizafal byly super. I jezdci Apokalypsy. Nejnudnejsi byla particka kolem Adama a lovci carodejnic. Nevim kdo psal co, myslím, ze autori maji sve romany super, ale tandem byl slabsi.

04.07.2017 3 z 5

L. A. Přísně tajné L. A. Přísně tajné James Ellroy

Dočetl jsem knihu a těsně před ní viděl i film.
Do filmu se vešla asi polovina předlohy. Děj filmu se točí a končí vlastně jen u jedné větve příběhové linie předlohy. Kniha sleduje několik vnořených dějů na sebe navazujících a postupně se dozvídáme motivy postav mající vliv na další příběhovou linku. Občas je to velké překvapení. Temná atmosféra a brilantně napsané. Spousta postav. Spousta vlků a málo ovcí.
Jedna z nejlepších knížek co jsem četl o Americe 50. let.

09.11.2016 5 z 5

Plamenonosič Plamenonosič Bernard Cornwell

Děj tohoto dílu už je bez energie a zvratů, které tolik dělaly předchozí díly velkými. Příliš moc vaty. Většina knihy tvoří vysvětlení Uhtreda pro to či ono, co se chystá udělat a vlastně toho moc nedělá. Uhtred se hodně opakuje. Aby tento díl měl podobné tempo a napětí jako předchozí kousky, měl tento díl začít svým koncem (ten byl opravdu výborný) a pokračovat v dějinách Anglie například za pomocí Uhtredova syna a jeho nových přátel, toto si autor už vyzkoušel v předchozím dílu a fungovalo to. "Starý pán" by měl jít na šťastný a zasloužený odpočinek.

18.07.2017 3 z 5