martin4417 komentáře u knih
Člověk si ani nemusí dávat předsevzetí do nového roku, aby četl více a dál, a aby se seznamoval s novými a stále zajímavějšími tituly našeho knižního trhu.
Na trhu je již několik drahných týdnů literární skvost přímo nakažený Láskou.
V těchto melancholických měsících, které jsou víc jak sněhem prolezlé zákazy a nařízeními, je přímo hříchem nestulit se do klubíčka do svého lože a začíst se do pěkné knížky.
A kniha Deset tváří ženy se přímo nabízí k tomuto uvedenému účelu ...
Pokud právě prožíváte Lásku, ideální příležitost ji s tou knihou povídek prožívat dvojnásobně. A pokud ji zrovna neprožíváte, můžete se k ní pomocí několika stránek tohoto novelistického díla propracovat. Prostě s ní splynout ...
Je zde vášeň, Láska, chtíč i touha. Najdete zde ztepilé muže, plnokrevné dívky, neochmýřené mládenečky i zkušené samičí dary přírody. Zaručuji Vám, že se v některé z postav najdete, a že prožije buď něco velmi podobného až totožného, anebo něco zcela nového, o čemž jste dosud neměli nejmenšího tušení.
Autorka si zde umí pohrávat s často nevyzpytatelnou psychikou muže a ženy, jakožto též s odvěkou odlišností obou pohlaví. Tam, kde byste ovšem čekali tradiční priority vlastní jednomu z nich, nastupuje překvapivé stírání a vyrovnávání ještě donedávna zřejmých hodnot JÍ a JEHO.
Každý z příběhů má jiný takt a jiné tempo. Někde strhující, jinde vláčné, laskavé.
Nu, popsal jsem již poměrně velkou část.
Řekněte mi upřímně, není již na čase si knihu co nejrychleji sehnat a deset tváří ženy a žen poznat na vlastní smysly?