martinmucha komentáře u knih
Skvělý průvodce pro začínající i mírně pokročilé investory. Chcete začít investovat, máte nějaký ten peníz nazbyt, ale nevíte, kde začít? Toto je přesně ta kniha, která vám představí většinu možností. V úvodní části knihy srozumitelně vysvětluje základy potřebné pro pochopení problematiky (proč investovat a co je to investování, střídání ekonomických cyklů a jeho důvody). Dále pak v jednotlivých kapitolách rozebírá nejběžnější investiční možnosti a poukazuje na jejich výhody a nevýhody.
Rozhodli jste se vložit všechny peníze do akcií nebo drahých kovů? Měli byste vědět, proč jste si danou investici vybrali a jaká jsou rizika. A právě v tom je kniha Jak investovat sám a bez bank skvělým pomocníkem.
Pavel Bambásek je dle vlastního popisu zkušený investor, který vydělal (ale také propálil) spoustu peněz. Jednoznačnou výhodou je i to, že poskytuje poradenství, takže můžete navštívit jeho semináře nebo mu napsat email na kontakt uvedený na konci knihy.
Mysteriózní kniha s nezvyklým pozadím. Je to docela klasický příběh zasazený do ne úplně obvyklého prostředí. Nejdříve jsem si myslel, že anotace upozorňující na post-apokalyptický román je dost zavádějící. Když se ale nad zvláštnostmi v příběhu čtenář hlouběji zamyslí, zjistí, že ten popis vlastně může být docela trefný...
Příběh plný dobrodružství, víry a lásky, to jsou známky dobré zápletky. Zpočátku jsem měl problém se do knihy hlouběji ponořit, později ale nabrala rychlejší spád. Asi znáte ten pocit, kdy se od knihy nemůžete odtrhnout :)
Postav je v knize větší množství a každá z těch důležitějších dostává relativně velký prostor pro vykreslení charakteru, přesto jsou některé trochu ploché. Už od začátku je jasné, kdo bude klaďas a kdo záporák, to ale nic nemění na tom, že některé vám zřejmě přirostou k srdci.
Začátek i konec knihy zůstává zahalen rouškou tajemství. Což ale může naznačovat i to, že by mohl být i druhý díl :)
Doporučuji tuhle knihu i v angličtině, skvěle se čte i středně pokročilým angličtinářům.