martisko3 martisko3 komentáře u knih

Život mezi překážkami Život mezi překážkami Petr Feldstein

Zajímavosti ze zákulisí Velké pardubické a jejich účastnících, které jsem neznala. Ráda jsem si přečetla i vyprávění startéra p. Šindlera.

26.06.2020 5 z 5

Zimní lidé Zimní lidé Jennifer McMahon

Zajímavý příběh s prolínáním minulosti a současnosti, ale chybělo mi napětí a horor se nekonal...

14.06.2020 4 z 5

Vnitřní hlas Vnitřní hlas Brian Freeman

Napínavé a výborný závěr s kocourem. Vytýkám pouze v překladu frázi "o všechno pryč" :-) Těším se na další díl.

09.06.2020 5 z 5

Egypťan Sinuhet Egypťan Sinuhet Mika Waltari

Nádherná čeština! Povýšila celý děj na 5*. Příběh se mi líbil, uvítala bych podrobnější vysvětlivky v závěru.

31.05.2020 5 z 5

Den pro Šakala Den pro Šakala Frederick Forsyth

Těžší začátek, pak už se kniha rozjela. Hodně mě bavil popis francouzské historie, škoda jen, že v mém vydání z r. 1971 chybělo 12stránek, takže jsem četla knihu nadvakrát, až jsem sehnala náhradu.

10.05.2020 4 z 5

Sestřička Sestřička Henry Denker

Příběh zdravotní sestry okolnostmi "donucené" vyměnit vybavenou městskou nemocnici za zapadlou vísku v horách. Líbilo se mi prostředí, ve kterém se děj odehrává (liší se od předchozích knih Denkera), autor pěkně popsal charaktery lidí z hor, kteří k sestře postupně získávají důvěru.

05.05.2020 5 z 5

Nejtěžší zkouška Nejtěžší zkouška Henry Denker

Napínavé, až do posledních stran netušíte, jak to s hlavní hrdinkou dopadne. Další ze skvělých knih autora, ve které se prolíná lékařské a právnické prostředí.

03.05.2020 5 z 5

Nežádoucí Nežádoucí Christiaan Barnard

První kniha, ve které jsem četla o apartheidu, nesmírně čtivá a zajímavá nejen popisy z lékařského prostředí, ale i ze soukromí hlavních hrdinů.

22.04.2020 5 z 5

Trhlina Trhlina Jozef Karika

Záhady moc nemusím, takže jsem byla zvědavá a nakonec mile překvapená - kniha byla čtivá, vtáhla mě do děje a donutila mě v průběhu četby hledat na internetu zmíněné události, místa apod. Mé první seznámení s autorem, který ponechává na čtenáři, čemu uvěří, nepřesvědčuje jej.

30.03.2020 5 z 5

Na dně Na dně Rachel Caine (p)

Děj postupně nabírá obrátky, čtenář je pohlcen atmosférou života hlavní hrdinky, která nemůže věřit vůbec nikomu a za závěr dávám 5.* Jsem zvědavá na další díl.

14.03.2020 5 z 5

Patříš mi Patříš mi Mark Tilbury

Kniha byla čtivá, s překvapivým závěrem, avšak plná negativních postav, krutosti a naprosto depresivní atmosféry. Znovu už bych ji nečetla.

02.03.2020 4 z 5

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Příběh se mi zdál takový plytký, nijaký, ale přesto se kniha čte dobře, prostě oddechovka, neurazila, ráda si přečtu další knihu.

27.02.2020 4 z 5

Všichni jsme utkáni z hvězd Všichni jsme utkáni z hvězd Rowan Coleman

Pěkná kniha k zamyšlení, četla se dobře, zpestřením knihy pro mě byl kocour, krásně to provazovalo příběh jednotlivých postav. Co mi občas trochu vadilo, když byl děj přerušen dopisem - některé byly moc hezké, jiné zbytečně "navíc".

11.02.2020 4 z 5

Neobyčejný kluk Neobyčejný kluk Raquel J. Palacio (p)

Pěkně napsaná kniha, přečteno za den. Líbilo se mi vyvíjení vztahů vůči hlavnímu hrdinovi i vyprávění z pohledu sestry, kamarádů apod. A výjimečně i povedený film dle knižní předlohy.

07.02.2020 5 z 5

Psí hrdinové Psí hrdinové Laura Greaves

Z knihy se dozvíte, že nás psi zachraňují každý den na tisíc různých způsobů. Pěkné čtení.

05.02.2020 5 z 5

Teorie vraždy Teorie vraždy Andrew Mayne

Moc se mi líbí autorův styl vyprávění, ale tentokrát mi oproti předchozích knih \"nesedlo\" téma, místy mi to přišlo jako sci-fi (ale co já vím :-) )

02.02.2020 4 z 5

Gump – pes, který naučil lidi žít Gump – pes, který naučil lidi žít Filip Rožek

Dojemný psí příběh, přečteno za den, ale ten hovorový čecháčkovský styl mi strašně vadil. 5* pouze za téma, příběh a kresby.

02.01.2020 5 z 5

Černé nebezpečí Černé nebezpečí Tina Caspari

Bibi se svým ponym se tentokrát dostanou do střetu s gangem motorkářů! Pěkné a čtivé.

28.12.2019 5 z 5

Prázdniny v sedle Prázdniny v sedle Tina Caspari

Prázdninové putování Bibi a kamarádů se neobejde bez mnoha veselých i napínavých příhod, vysněná dovolená.

27.12.2019 5 z 5

Bravo, Bibi Bravo, Bibi Tina Caspari

Vtipné příhody Bibi a jejího nenažraného poníka Bubiho a jejich kamarádů, ani po mnoha letech od prvního přečtení mě kniha nepřestala bavit.

27.12.2019 5 z 5