mary2019 mary2019 komentáře u knih

Hadrové panenky nelžou Hadrové panenky nelžou Sarah Flint

Hadrové panenky nelžou jsem si mohla přečíst díky Knihy Dobrovský. Kniha mi byla poskytnuta za účelem recenze a díky tomuto dílu mám doplněnou sérii.
V této knize se setkáme hned s několika případy najednou, což dodá příběhu trochu šmrnc. A vlastně si neumím představit, že by tomu tak nebylo. Kniha by pak měla pravděpodobně o dost méně stránek.
Celkem mi vadilo zabíjení teenagerů a únosu mladé dívky. Nemůžu tvrdit, že by byla kniha nezáživná, ale měla jsem pocit, že se to tak nějak celé vleče a že celý ten wow efekt, který ale stejně nebyl dle mého očekávání, se autorka snažila vecpat do posledních kapitol.
Autorčiny knihy mám ráda, ale něco mi tu chybělo. Občas jsem se v ději ztrácela, ale to je asi můj problém.
Tahle detektivka je pro všechny, co mají rádi pomalejší průběh vyšetřování a nevadí jim násilí na dětech. Kniha rozhodně nikoho neurazí, kapitoly jsou celkem krátké a čtou se dobře. Za mě 3/5.

15.10.2024 3 z 5

Než jsi poznala mé jméno Než jsi poznala mé jméno Jacqueline Bublitz

Děkuji Knihy Dobrovský za zaslání tohoto recenzního výtisku.

Příběh dvou dívek, které se neznají a přeci je něco spojuje, se mi četl vážně moc dobře. Líbil se mi styl, jaký autorka zvolila. Moc přímé řeči zde nenajdete, ale ponoříte se do barvitého vyprávění z pohledu zavražděné.
Než jsi poznala mé jméno je knížka, která se od ostatních thrillerů dost liší a to jí přidává na hodnotě.
Přiznám se, že mi ale chybělo napětí. Něco bych vynechala a něco naopak přidala.
Hodnotím 3. Určitě jsem četla lepší, ale tohle můžu zcela jistě doporučit všem, co nemají rádi krváky a brutality.

12.03.2024 3 z 5

Šeptající mrtví Šeptající mrtví Darcy Coates

Děkuji @knihydobrovsky za možnost být knižním ambasadorem.
Darcy mám moc ráda. Její knížky se čtou svižně, dobře. Konkrétně od tohoto příběhu jsem se nemohla odtrhnout. Byla jsem na tento 1. díl ze série hrozně zvědavá. Mám raději duchařiny než příběhy o zombících.
Myslela jsem si, že se budu hodně bát, ale spíš mi příběh přišel smutný než strašidelný.
Darcy umí velmi barvitě popisovat prostředí a situace, což vás vtáhne do děje a máte pocit, že jste jeho součástí.
Něco mi ale v celkovém ději chybělo. Husí kůže se nekonala. Proto o jednu méně.
Rozhodně se ale těším na pokračování, chci víc poznat Keiru a ostatní postavy. Chci nutně vědět, co je Keira zač!

01.02.2024 4 z 5

Polibek jako dezert Polibek jako dezert Poppy J. Anderson

Popravdě? Na knížku jsem se těšila. Zaujala mě krásná obálka, takže jsem trochu doufala, že obsah bude stejně pěkný (dobrý).
Hlavní postavy mi moc nesedly. Nick mi přišel jak malý kluk a Claire mi spíš přišla jako jeho starší sestra.
Čtení to sice bylo pohodové, ale žádný wow efekt se nekonal. Vadily mi dlouhé kapitoly.
Tohle čtení nikoho neurazí, ale pro náročnější čtenáře to asi úplně nebude. Řekla bych, že to ocení spíš mladší ročníky. Dávám tři .

21.01.2024 3 z 5

Puns Puns Jan Gruml

Jsem ráda, že se mi tahle knižní kráska dostala do rukou v rámci ,, spolupráce ".
Za to bych chtěla Panu Grumlovi poděkovat.

V téhle knížce si moc nepočtete, ale rozhodně se pobavíte nad velmi povedenou ilustrací zaměřenou na detaily a slovní spojení, které je její nedílnou součástí.
Musím také podotknout, že mě velmi mile překvapil papír, který byl v knize použit. Užívat si tedy budou nejen oči, ale i ruce.
Doporučila bych ji jako dárek pro všechny, co mají smysl pro humor a snesou špetku té sprosťárny .
Hodnotím plným počtem hvězd, nemám tomu absolutně co vytknout. Za mě palec hore a víc takových dalších knih.

15.01.2024 5 z 5

Rozpuštění Rozpuštění Sara Blædel

Knížku jsem četla v rámci štafety. Čekala jsem něco jiného. Původně jsem myslela, že ji ani nedočtu. Pomalý rozjezd, který trval až téměř do konce knížky. Spousta jmen, náboženská tématika. Postavy mi nebyly sympatické. Myšlenka příběhu nebyla špatná, ale chyběl tomu ten drive. Konec mě překvapil, za podezřelého jsem měla celou dobu někoho jiného. Knížka neurazila ale ani nenadchla.
Jsem toho názoru, že autor vy měl být vždy jen jeden. Dávám 3 .

23.03.2023 3 z 5

Až za hrob Až za hrob Dean Koontz

Tak tohle jsem odložila po padesáté stránce. Minimum přímé řeči mě totálně vytáčelo a tím pro mě kniha přestala být zajímavá hned v jejím začátku. Četla jsem v rámci štafety.
Mrzí mě, že jsem ji nedokázala dočíst, ale byla to pro mě ztráta času. Víc k tomu nemám co napsat.

12.03.2023 1 z 5

Nikdy o tom nemluv Nikdy o tom nemluv Kathy O’Beirne

Kéž by to všechno nebyla pravda. To snad ani nemůže být pravda... Hrozné, hrozné, hrozné.

09.03.2021 5 z 5

Imaginární přítel Imaginární přítel Stephen Chbosky

Čekala jsem něco trochu jiného. Chybí mi dočíst 200 stran a nějak se tím nemohu prokousat. Bílá igelitka je opravdu vtipná záležitost... Nevím, co si o tomto příběhu mám myslet. Dobře se čte, to ano. Ale nikdy jsem žádnou knížku nečetla tak dlouho. ????????

04.01.2021