maryzka maryzka komentáře u knih

Nevěrná žena Nevěrná žena Lynne Graham

Strašidelný , romantický příběh,kde je manželství založeno na tajemství a vyděračství Leanina otce, který chtěl provdat dceru za silného muže,ale než se všechno vysvětlí projdou hlavní hrdinové pořádným peklem než se dosáhne romantického konce.

17.02.2013 1 z 5

Lodivod dunajský Lodivod dunajský Jules Verne

Jediná oblíbená a dočtená kniha od Julese Vernea u které jsem dokázala sedět jak přibitá.

Obraz nevinnosti Obraz nevinnosti Jacqueline Baird

No jo tvrdý arogantní italský bankéř a dívke, kterou nebaví rodinný podnik, proto se obrátí na Lorenza, který má v jejím rodinným podniku nějaký ten podíl . Ke všemu si myslí, že Lucyin bratr zavinil smrt jeho bratra a do toho se mu dívka líbí hezký propletenec. Ale na jedno zimní odpoledne k odpočinku je to docela dobrý.

Raulova pomsta Raulova pomsta Jacqueline Baird

Takový bouřlivý vztah a usmiřování snad ani nemůže být v realu. Dozvědět se o synovi takovým způsobem to by snad porazilo citlivou duši ale tohoto španěla snad nevyvede z míry nic.

Záměny Záměny František Rachlík

Tahle kniha se bude dlouho uložena bez povšimnutí nebot v této době to už není tak aktualní. Žádné svědomí ani zodpovědnost někteří lidé nemají a ty co mají svědomitost a zodpovědnost tak je pro ně vychodisko jedině smrt. Ale jinak je tato kniha spíš psychologického rázu, první povídka je obsahuje spíš Ve špatném čase na špatném místě, stejný pravopis a jiná výslovnost, druhá povídka obsahuje přizpůsobení době v 50 letech v období socialistických hesel, třetí povídka je o zodpovědnosti jedince za svůj výrobek.kdy pan ředitel pošle i vadné vozy, aby závod plnil plán.

16.02.2013 1 z 5

Vojenské tajemství Vojenské tajemství Arkadij Gajdar (p)

Tohle se nedá komentovat, autor, který je znám svými dvěma knihy( Čuk a Gek, Timur a jeho parta) alespon pro mě tak tuhle knihu bych ani nečetla, jednak to napsal v roce 1935 a popisuje tam takové dozvuky revoluce( řijnové, kulaci) no tohle by dnes nikdo nepochopil, nadšení, prace a euthaismus.

02.02.2013 1 z 5

Astrolog Astrolog Josef Svátek

Pan Svátek opět nezklamal- popis staré Prahy, rudolfinská doba, dvorské intriky, milostný, štastný příběh- směs tohoto románu. Když jsem nápis viděla myslela jsem, že půjde o nejznámějšího magistra Kellyho, který v čase císaře Rudolfa pusobil. Ale tento román byl o jiném vlašském astrologovi Scottovi, ovšem , který rád dělal magii s pomocí kejklů a intrik. Nakonec byl při podvodu dopaden v Praze. Ale ještě jedna perlička- jméno Scotta se přeci objevuje i ve filmu Jana Wericha - Pekařův císař.
Jinak se v této knize objevují i jmena, která vstoupila do historie jako je archivář Strada, jehož dcera byla císařovou milenkou.

31.01.2013 3 z 5

Podivné manželství Podivné manželství Johanna Lindsey

Kniha má slabší průměr, ale některé pasáže se čtou dobře.

18.01.2013 1 z 5

Přisedněte si Přisedněte si David Rath

Ačkoliv tento politik není mým oblíbencem po přečtení této knihy nevim jak ho hodnotit. Pan Rath tvrdě pracuje ve svém oboru( středočeské nemocnice se za jeho období zmodernizovali, některé památky se opravovali, bohužel zámek v Buštěhradě mu zlomil vas). Tak tvrdě pracoval až ho opozice klepla přes prsty. No každopadně to dporučuji ke čtení- jenom čtení okolo VZP a okolo nemocnic je přímo lahůdkou. Ale jinak nevim jestli si i Petra Paroubková nedělá nějakou dobrou reklamu pro svého manžela.

17.01.2013 3 z 5

Nepřítel Nepřítel Erich Maria Remarque (p)

Opět je zde dílo, které varuje před válkou,před zblbnutím obyčejných lidí od představitelů statu, od namyšlených a karieristických velitelů.

13.01.2013 3 z 5

Ženy v Kremlu Ženy v Kremlu Larisa Vasiljeva

Páni tak tuhle knihu bych ráda sehnala a přečetla, taky by mě zajímali osudy žen z Kremlu( jaké byli, jak žili po boku svých mužů,jaké měli záliby, zda ač byli v pozadí ovlivnovali své muže v politickém životě.).

09.01.2013

Černý obelisk Černý obelisk Erich Maria Remarque (p)

Při této knize člověka napadne spoustu věcí- řítí se Česká republika taky do takové inflace, nebo potřebuje nějakého cvoka jako byl Adolf Hitler? i když tam se o něm zminuje jenom velmi poskrovnu. Zajímavé postavičky šmelinářů i když naše literatura je nazvala ketasy, no a pak je zde zmínka o blázinci kam chodil hrdina hrát a tam se seznámil s Isabelou nebo Genevive Terhonovou? Taky rozplocená osobnost i když občas vedli filozofický otázky Asi se potvrzuje, že blázni občas mají nebo mluví pravdu. No a závěr románu- je vidět, že lidí( svině) přežijí všechno, zato někteří, kteří tu dobu odnesli špatně nějak se jim nedaří návrat do normálního života.

29.12.2012 3 z 5

Alžběta Rakouská Alžběta Rakouská Karel Tschupik

Je to pěkně přeložená kniha, ale je ovlivněna city a myšlením první republiky a tomu by nerozuměl ani současný čtenář. Nyní asi po 70 letech je tato kniha k přemýšlení zda nebyli tehdy přístupný archivy jako nyní.

15.12.2012 3 z 5

Sňatek s majorem Sňatek s majorem Joanna Maitland

Tak tato kniha je pro zasmání i když nevim když se vdávala dívka z vyšších vrstev jestli lustrace v salonech byla ta nejlepší. Někdy se soudilo docela dost krutě. I když než se lidi domluvili a žili sněsitelněji ve svém manželství tak se k tomu dopracovali dost těžce.

Sázka na osud Sázka na osud Joanna Maitland

Nic moc děj nesrozumitelný, kdyby to nebylo pokračování tak bych ji ani neměla ve své knihovně.

03.12.2012

Připraven na lásku Připraven na lásku Debbie Macomber

Holčičí puberta, zamilovaní do chlapce ze sousedství, po několika letech se snaží rodiče dávat dohromady a pak se s ní ožení bratr- zajímavá kombinace,jenom si myslím, že by to zasloužilo lepší překlad.

Na svatbu připraven Na svatbu připraven Debbie Macomber

Pokračování knihy Na lásku připraven, Obě jsou krásné, oddechové.

Nemilovaná Nemilovaná Adolf Rudnicki

Je to soubor osmi povídek, které jsou zaměřené na milostnou tématiku jako NEMILOVANÁ- PŘÍBĚH LIDÍ, KTEŘÍ SE IZOLOVALI OD OKOLNÍHO SVĚTA- bohužel jejich vztah nevydržel,dvě povídky NANEBEVZETÍ A ČISTÝ PROUD je vztah dvojice rozrušen válkou- bohužel tento vztah také nepřežije,dvé povídky CÍSAŘ A JOSEFOV, které osvětlují spisovatelův vztah k revolučním ideam, a poslední dvě povídky jsou varováním před další možnou válkou. Kdo má rád povídky tak tuto knihu doporučuji,ale já radší román, tak proto mě dlouho trvalo než jsem tuto knihu dočetla.

30.11.2012 1 z 5

Strašidlo cantervillské Strašidlo cantervillské Oscar Wilde

roztomilé stoleté strašidlo anglický suchý humor a konvence a americká demokracie no co dodat- něktéré pasáže nudne, ale film s Jiřinou Bohdalovou mě přiměl k této knize vratit.

18.11.2012 2 z 5

Paměti babičky Kavalírové Paměti babičky Kavalírové Antonie Kavalírová

Zajímavý život, osud- je vidět jak se naši předci snažili podnikat poctivou cestou bez pujček, lichev a ještě stačili podporovat český národ a vlastence. jako byl jejich revolucionářský zet J.V.Frič

18.11.2012 3 z 5