maxieanne maxieanne komentáře u knih

S elegancí ježka S elegancí ježka Muriel Barbery

Já se do této knihy zamilovala. Já vím, že možná máte pocit, jak jsou postavy nereálné. Řeknu vám tajemství: nejsou. Vím, že se s lidmi jako je Renée nebo Paloma asi většina lidí v životě nesetká. Ale kuchařka, která je shazována svou šéfovou(která snad v životě nic nepřečetla a ještě se tím chlubí) a když ušetří, jde si koupit knihu, v uzavřenosti domova pak každý den po vykonaných povinnostech čte, je člověkem zcela reálným. A co se dvanáctileté dívky týká... ještě si sebe pamatuji. Když člověk takto něco píše, zvlášť dítě, ukazuje jen tu část sebe sama, která se k věku nehodí, protože to je to, co potřebuje někde "filtrovat". Setkala jsem se s takovými lidmi, do určité míry si troufám říci i to, že jsem taková bývala. A znám minimálně jednoho člověka, který je zcela dokonalou Palomou, akorát v mužské verzi.

07.08.2014 5 z 5

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Objektivně asi ne na 5*, ale přesto. I když je smutná a tak, prostě jsem nebyla v depresi nebo jak to říct. Nezanechala ve mě takovou tu zoufalost, jak to někdy knihy dělají, hlavně, když jejich jediným účelem je vás za každou cenu rozbrečet, a tak vás k tomu donutí. Zůstal ve mně pocit lásky, trochu smutné, ale přesto lásky. A to oceňuji u knihy, u které jsem od začátku věděla, že budu plakat, která by snadno mohla sklouznout právě k tomu nucenému, kdy člověk zůstane akorát naštvaný.

07.08.2014 5 z 5

Divergence Divergence Veronica Roth

Nápad je to hodně zajímavý. Zpracování dobré. Ale tahle kniha si 90% nezaslouží. Rozumím tomu, že si ji mnozí lidé oblíbili a že jí udělí plný počet hvězd. Tak to je. Některé věci jsou nedotažené a neuvěřitelné. A pořád ještě je poznat, že tahle kniha je prostě YA, od mladé pro mladé. Rozhodně stojí za to si ji přečíst, i když vám není 15 let, ale je poznat, že právě pro tak staré lidi je tato kniha určena.

07.08.2014 3 z 5