Mercatino komentáře u knih
To je kniha, která si na nic nehraje. Jedna z mála knih, která nám vysvětluje. Změna není lehké, vede k ní dlouhá cesta, na které se dost často dostaneme zpět. Tato kniha pomůže lidem ve pochopit jaké kroky ke změně vedou a uvědomění si na jakém bodu se každý zrovna nachází. Toto poznání může dát člověku jistotu, protože v této knize má takovou mapu, podle které se může znovu navrátit na svou cestu pokud s ní sejde, nebo na ní zakopne. Výborná a dá se říci i skromná kniha. Doporučuji každému, kdo se odhodlává k důležité změně.
V tomto komiksu není nic černobílé, kromě fantastické kresby. Po přečtení jsem měl na to chuť skočit znovu, protože jsem měl pocit jakoby mi něco uniklo.
To je masakr, ale pěkně krásně udělaný. Opera byla pro mě vždy velká neznámá, bez významu. Ale teď jsem naprosto ohromen velkolepostí a silou, kterou na mě tento komiks zapůsobil.
Tento komiks jsem si vybral kvůli grafickému zpracování, které má mírně secesní nádech. Každá stránka je velké umělecké dílo. Jenže to není jenom o té kresbě, ale o celkovém zpracování tohoto díla. Text, vazba knihy, obálka, papír vše dokonalé.
V této knize má největší prostor Kouzelná Flétna, ale každý příběh má své čaro, které nikdy nevyprchá. Teď je mi jasné proč jsou tak tyto věci slavné. Všechny jsou dost tragické, ale tom to asi má být, nicméně to neztratí nic ze svého kouzla.
Tento komiks je na víceré čtení. Určitě se vyplatí mít jej doma a opakovaně se k němu vracet. Je to nevyčerpatelná studnice moudrosti, lásky, inspirace a všeho ostatního co budete potřebovat můžete si sami dosadit.
Na Grandvillu se mi líbí, že každý ten díl je úplně jiný a přitom všem si udržuje vysokou laťku, kterou od prvního dílu nastavil.
No podívejme se na to, fašistická ideologie kombinováná s kultem kolonie Didignad? Proč to všechno nesmíchat s precizní detektivkou, aby vznikl další excelentní Grandville? Smekám.
Stejně jako v Usagim i zde vystupují zvířata místo lidí. Je to úplně jiný svět a jiné prostředí, ale kvalita je podle mě na velice podobné úrovni a to té nejvyšší. Perfektní věc, která se dá opakovat.
Nadace dvě není o nic horší než Nadace jedna jen tam chybí ten moment překvapení a ohromení, který jsem měl z jednoduchého a přímočarého pojetí knihy. Asimov byl mistr manipulace a umí to skvěle i se čtenářem, protože v této knize mě pěkně vodil za nos, i když jsem byl vždycky tak blízko ...
Je děsivé jak jednoduše si hlavní hrdina získal mé sympatie. Nadčasový příběh nad kterým budete přemýšlet ještě dlouho po přečtení. Lev krásně pronikl do hloubi duše lidí a já mu za to pěkně děkuji. Je tato kniha prevenci proti žárlivosti? Nevím, ale ten pocit, když zabil a už to nemohl vrátit to byl vrchol, dokonalé.
Stručný úvod, který jsem si měl už pořídit do své knihovny dávno předtím. Mám mezeru v dějinách a proto jsem si tuto knížku přečetl a nyní mě k této zemičce poutá daleko silnější pouto, než kdykoliv předtím. S touto knihou jsem dost vystřízlivěl a je to takový první krůček k dalšímu obohacování svých znalostí.
Toto mi doporučoval kamarád jako jednu ze svých nejoblíbenějších knih. Úplně super do té doby, než se hlavní hrdina dostal do důstojnické školy. Na tomto místě ve kterém se rozebírá důležitost různých hodností jsem se absolutně ztratil a vůbec jsem nevěděl, která bije.
Top myšlenka je ta, že občanem, který může volit, je pouze ten, kdo dokázal přijmout kolektivní odpovědnost.
Dopuručil jsem tento díl kamarádce, a ona se mě ptala, jako jestli to vážně čtu? Odpověděl jsem jí, že mám rád prostě ty nejlepší věci, a tento komiks mezi ně rozhodně patří. A je mi jedno jestli je to pro puberťačky, nebo pro holky. Já se královsky bavil a rozhodně se bavit ještě budu, protože mi ještě pár dílu zbývá. Je to fantasticky návykové, doporučuju všem. Pánové nešklebte se a do toho, možná se budete bavit ještě více než holky. SUPER !!!
Komiks staví na paradoxech!!! Jaké místo může být bezpečnější než obrovská bývalá věznice? Na tomto místě nebudou mít hrdinové na růžích ustláno a své místo si zde musí vybojovat. Obdivuji celou skupinu, že tam tak bezstarostně vlezla. Zombie stále působí jako atrakce a v komiksu představují pouze nahodilé nebezpečí :)
Tak jsem potěšený, že mám tu čest napsat první komentář k tomotu českému pokladu. Od první stránky jsem se nemohl odtrhnout. Četba této pětiminutovky patří k nejsilnějším zážitkům v mém životě vůbec. Při čtení jsem si připadal sám jako námořník, který se vznáší na vlnách divokých emocí. Toto je kniha, která jako dárek má nevyčíslitelnou hodnotu. Je to zážitek, s kterým lze těžko něco jiného srovnávat. Je to páka, která pohne srdcem a změní Váš život navždy. Pane Wolkere touto knížečkou jste mě dostal a mě nezbývá nic jiného, než celý Váš svět nyní prozkoumat. Děkuji Vám a těším se na další setkání.
Ani už nevím o čem to bylo, jen si pamatuji ten dojem- prostě úžasné :)
Co je důležitější, než-li vlastní čest pro samuraje a válečníka? Snad už jen věrnost svému panovi, která se snad povyšuje i nad samotnou čest, což je pro mě opravdu těžko pochopitelné. Komiks je zkrácenou a opravdu ochuzenou verzi tohoto krásného kutltůrního dědictví Japonska. Kresba absultuně nekoresponduje s obsahem a poselstvím. Zpracování komiksu je také dosti často zmatečné, celkově to působí opravdu ledabyle. Což je obrovská škoda, protože na téma bušido si dokáži představit opravdu velkolepější a úctivější zpracování. Každopádně pro zopakování si kodexu cti to stačilo.
Hodně smíšené dojmy. Čtivo je lehce stravitelné. Autor umí dělat marketing, to jde na knize hlavně graficky vidět. Je to slepenec všeho možného. Knížka nedává v podstatě hlavu ani patu.
Největší problém vidím v tom, že autor si protiřečí. Styl knihy je absolutně zmatený, autor si zapoměl sestavit priority. Píše o všem a v podstatě o ničem.
Na posledních stránkách je shrnuto "vše podstatné", které ukazuje kolik zbytečného textu je v knize napsáno.
Tak zbytečně roztahanou knihu jsem již dlouho nečetl. Místy tak únavné, že nezbude nic jiného než přeskakovat stránky.
+ soubor zajímavých poznatků na jednom místě
+ střízlivý pohled na freelance podnikání v ČR
+ autor nešetří dobrými radami
+ skvělá kniha do začátku podnikání
+ určená pro velký rozsah podnikatelů od menších i pro větší, každý člověk se pročte k tomu co je pro něj přínosem
- roztahanost, dost krát by se věc dala shrnout do jednoho odstavce
- Facebook je základ, protože tam jsou všichni. Co je to za blbost?
- přišlo mi, že tato kniha je samo o sobě velkou reklamou na knižní vydavatelství MELVIL a její knihy
- občas mi kniha přišla opakující se a zmatená
Tento komiks je rozhodně odvážně šílený počin. Zajímalo by mě kolik čtenářů přemýšlelo nad tím, že navštěvovat prostitutky může být vlastně ta nejlepší věc na světě. Na mě to zapůsobilo tak, že jsem si to musel po dočtení vyzkoušet a zjístit co je na tom pravdy. Každopádně po mé vlastní zkušenosti nemohu souhlasit s tím jaký vede autor život ani jeho pohledem na dané téma.
Každopádně kresba u tohoto komiksu je monotonní, téměř konzervativní, což je v dosti velkém kontrastu k životu hlavního hrdiny.
Bez morální předsudků musím uznat, že komiks je - VYNIKAJÍCÍ
S morálními předsudky musím uznat, že tento komiks je - ŠÍLENÁ ZÁLEŽITOST
Výjimečná kniha, která je skutečným přínosem pro každého čtenáře. Bylo zajímavé číst poprvé o slavných osobnostech jako o lidech, kteří nedosáhli úspěchu jen kvůli sobě samým, ale také příznivým okolnostem v jejich okolí, podmínkách které měli a tomu, že příležitosti dokázali vždy chytit za pačesy.
Nejvíce se mi líbil výkzkum v oblasti Roseta a dopadu příznivých sociologických vztahu na obyvatele vesničky. Fascinovali mě piloti Jižní Koreje, kterým jejich hierarchické postavení zabraňovalo vykonávat své povolání v krizových situacích. A největší čočky jsem měl když jsem viděl soupisky hráčů různých týmu. Už vím proč mě nevzali v páte třídě na základní škole do házenkářského výběru.
Rasové předsudky, zvýhodňování a celkový dopad na společenství je v této knize perfektně vykreslen.
+ autor nám předkládá řadu fascinujících výzkumů
+ po přečtení budeme již vědět, že pokud chcete být v něčem úspěšní, je potřeba vykonat spoustu tvrdé práce a být ve správný čas na správném místě
+ autor nám nenabízí žádné řešení, ale předkládá spoustu zajímavých a ohromujících zjištění, nad kterými jsem musel přemýšlet ještě dlouho po dočtení této knížky.
Tuto knížku by jsem doporučil každému, je to přesně ta knížka u které vím, že jí musím mít ve vlastní knihovně, protože je to klenot v oblasti psychologie, který nikoho nemůže urazit, jen pomoct a nadchnout ostatní.
Téma komiksu, které je vždy přitažlivé pro každého, kdo chce poznat něco z pekelné temnoty. Každopádně mě to vůbec nesedlo a během čtení jsem měl pocit, že v tom komiksu něco nehraje. Příběh je roztříštěný, často jsem se nedokázal zorientovat. Měl jsem potíže v chápaní nerozvinutých charakterů. Občas jsem nerozuměl věcem proč se úplně dějí tak jak se dějí.
Plusy a mínusy u tohoto komiksu
+ téma je přitažlivé
+ možnost toho, že mě to bude bavit až po přečtení dalšího dílu
+ Lucifer, jenž má charakter sobecky inteligentního padoucha, který občas udělá něco i pro někoho jiného
- kresba, proč musí být každá kapitola nakreslena jiným kreslířem, jak se mám ztotožnit s postavou?