miczoken | Komentáře u knih | Databáze knih

miczoken miczoken komentáře u knih

České Vánoce České Vánoce Jitka Pastýříková

Hezké koledy, říkanky a pranostiky, které se budou malým dětem líbit.

06.01.2016 5 z 5

Příběh vzácné tabatěrky Příběh vzácné tabatěrky Marie Macková

Nebylo to špatné. Mám ráda detektivky z historie, líbí se mi, jak nakonec detektiv (nebo jako třeba v tomto případě financ) najde vraha bez všech těch databází DNA, počítačů a internetu. Jenomže mi pár pasáží vadilo, obzvláště se mi nelíbilo čtení v novinách. Knihu jsem nečetla jedním dechem, občas jsem ji odložila. Ale určitě bych neměla problém ji přečíst znovu.

31.10.2015 3 z 5

Zběsilost Zběsilost Karin Slaughter

Kniha se četla skoro sama, vraha jsem si tipla zhruba v polovině knihy, což se mi taky na konci potvrdilo. Příběh byl hodně napínavý, ale na můj vkus opravdu hodně brutální. Proto dávám 4 z 5 hvězdiček. Zatím mám dvě knihy této autorky, právě kvůli té přílišné brutalitě přemýšlím, jestli si pořídím ještě další do sbírky.

05.12.2013 4 z 5

Inferno Inferno Dan Brown

Knihu jsem přečetla rychle, děj měl spád. Přesto dávám jen 4 hvězdičky, čekala jsem od toho víc.

17.11.2013 4 z 5

Pojď s koťaty do pohádky Pojď s koťaty do pohádky Ljuba Štíplová

Moc krásná knížka s básničkami a obrázky. A básnička "Líná Manka" mi úplně připomněla mé dětství. :-)

14.10.2012

Čaroprávnost Čaroprávnost Terry Pratchett

Bábi je nejlepší!!! :-)

14.10.2012 5 z 5

Zlatá kniha říkadel Zlatá kniha říkadel Adolf Dudek

Krásná kniha plná dětských říkadel a nádherných obrázků Adolfa Dudka.

21.06.2012 5 z 5

Pan Auťák a Fantomas Pan Auťák a Fantomas Zbigniew Nienacki

Tuto knihu jsem četla poprvé, dost se mi líbila. Byl to napínavý příběh, tentokrát o krásných obrazech, které Fantomas krade z velmi dobře střežených míst. Celkem mi však u tohoto vydání vadilo to na můj vkus velké množství pravopisných chyb.

14.06.2012 4 z 5

Pan Auťák a pražské tajemství Pan Auťák a pražské tajemství Zbigniew Nienacki

Tuto knihu vlastním již od dětství, teď jsem se k ní po letech vrátila. A nebyla jsem zklamaná - pan Auťák má stále pro mne své kouzlo, možná i právě kvůli té Praze (a to v ní nebydlím). :-)

14.06.2012 5 z 5

Pan Auťák a templáři Pan Auťák a templáři Zbigniew Nienacki

Tuto knihu o panu Auťákovi jsem teď četla poprvé, bylo to pohodové čtení. Navíc se týkala Templářů, jejichž tajemství stále nepostrádá své kouzlo.

14.06.2012 4 z 5

Jak funguje lidské tělo Jak funguje lidské tělo Katie Daynes

Krásné leporelo pro děti, začínající si uvědomovat nejen své tělo, ale také rozdíly mezi pohlavími. V knize jsou zobrazeny nejen části těla na povrchu, ale pod záložkami také vnitřní orgány (plíce, nervy, hlemýžď..).

01.04.2012

Na Věrnosti Na Věrnosti Tana French

Kniha se mi celkem líbila, četla jsem ji při každé volné chvilce. Jen jsem trošku rozčarovaná z konce, bylo tam pár drobností, které mně osobně přišly celkem nedořešené..

31.03.2012 4 z 5

Tajný denník Adriana Mola Tajný denník Adriana Mola Sue Townsend

Knihu jsem četla v originále a je to "my cup of tea". :-)

02.11.2011 5 z 5